Off со помин. Прашувам зошто јас имав proteus mirabilis, пијам денес последен ден антибиотик и вагиналетки па по една недела ќе испитувам дали е излечена.
И мене ми беше катастрофа во бременост дури при крај почна нова коса да расне и да ми добива некој сјај. Иначе, после колку време од пораѓај почнува да паѓа?
Се надевам и јас дека станува збор за некоја грешка. Ти посакувам убави резултати и уште поубава бременост
Леле леле доста немој таман малце од малце се спасив од влакна по дома се мислев еден ден ќелава ќе бидам Само што си исчистил пак разлетани низ дома
Ако имаш онакви ластици за вежбање супер, ако не можеш и со пешкир. Али треба да знаеш дека тоа е нерв и е мом. многу воспален и пешачење, вежбање, движење уште повеќе ќе го изиритира. Јас дури се намачкав и со спортска крема за загревање, може и не се препорачува, ама кој немал мака не знае како е. Од кремата и вежби со ластиците брзо ми помина (ден два)
После 3,4 месеци од пораѓај почна да ми паѓа како цели прамени,се извадив од памет ама ми објасни гинеколог дека е нормално,а во бременост сија и расте Хормони сегде се умешуваат
И сеа според ова ? Не ми е јасно ништо. Ме праша сестрата дали сум осетила било каква болка, не знам ни дали осетив, само осеќав дека бебето си мрда.
Јас првата бременост коса густа сија, лицето стакло пудра не ставив 9 месеци, сега косава паѓа, перут ми се појави, кожата ми се перути, акни имам како во пубертет. Може да е од дабрастонот и депото, не знам што се случува ама како грдото пајче сум
Има контракции си се спрема матката ама не мора да значи ништо. Јас 37ма имав и после до 40та ништо, мирно си беше цтг. Сепак торбата спремај си ја.
Од вчера почнав да ја полнам торбата. Ми фалат уште неколку работи за лична хигиена, тоа утре ќе купам денес ништо не работи. Сестрата цело време стоеше до мене ама ништо не кажуваше. Откако завршивме ме праша дали сум осетила некаква болка. Ми рече дека можно е да се породам и до крајот на оваа недела но и дека не мора да значи. Ме искара бидејќи и кажав дека бебето стално ми е активно. Рече дека тоа е поради тоа што јас сум многу нервозна и цело време замислена, требало да се опуштам. Ме караше и бидејќи сум почнала да задржувам течности и сум ставила килажа премногу. Ми се плачеше кога излегував од болницата. @elcezelce Немаше доктор, само сестра и акушерка. Ме расчепкаа по стомак, ми кажаа во ред било , бебето убаво наместено. Ме прашаа за контракциите дали ги осеќам и ми објаснија отприлика како ќе чувствувам болки, прво грчења и слаби менструални болки ќе сум имала, па потоа се појаки и демек така ќе сум знаела дека е почнат процесот. Ми кажаа во петок дури пак да отидам.
Јас тука прашував какви се болките и сите ми кажаа ќе знаеш кога ќе бидат вистинските. И стварно знаеш, повеќе од интуиција. Денот кога ме фатија болки прво сабајле кога станав ме стегна кичмата и после накај 14h. Во тој момент знаев дека брзо ќе ме фатат. Исти се како менструални само се зголемува болката се повеќе и повеќе. Ама како ми се грчеше кичмата такво нешто првпат осетив и знаев дека тоа е тоа.
Во која болница беше? Луѓево малце немаат осет. Опушти се, најважно е ти и бебето да сте добри, другото се ќе се среди. Со лесно
Извини се мешам , цената на царски и у Ремедика и у Систина е 115000 сега. Мм си доаѓа дома, можам трудна брејкденс одма сеа тука.
Јас имам висок праг на толеранција на болки. Затоа и се плашам дали ќе осетам.. Ќе видиме ајде јас уште депилација да закажам. Само се мислам кога да биде тоа.. Сега се слушнав со докторката која ќе ме пораѓа, рече во сабота е дежурна да одам на преглед за Штип.. @Masnickaaa бев во болницата во Гевгелија. Се поправив едно 20кг. Немам отоци по рацете и нозете се уште, ама она ми вели сум имала задршка на течности.