Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Здраво имам едно прашање незнаев каде да го поставам па затоа тука пишувам :) Дали некој има видено ваква корпа за бебиња каде и по која цена?Тнх

Прикачени фајлови:

2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A кога повторно треба да посетиш гинеколог??? Jас ти препорачувам да си закажеш одма,бидејќи си имаш сторија позади тоа,па затоа за секој случај мораш да се консултираш со гинекологот,да не стоиш на трња,знаеш дека стресот најмалку ти е потребен сега.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.702
    Немора да значи..јас сум 30 та недела и ни еден преглед не ми бил вагинален.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.702
    Јас купив во анжи тетово за изнесуванје од болница и да ти кажам искрено джабе пари фрлив на неа сега прашина факја.Буквално за ништо не ја искористив

5. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас немав ниту еден вагинален преглед, првото ехо ми беше во 5 недела и беше абдоминално и се гледаа две точки, веќе второто во 7 недела исто абдоминално имаше и срцева реакција. Не разбирам зошто одредени доктори во така рана бременост гледаат со вагинално ехо.
    Иначе Лори и јас имав болки во долниот дел од стомакот исто како предменструални некогаш послаби некогаш појаки, во консултација со мојот доктор сите тие болки беа препишани на ширењето на матката. И ми траеа сигурно докај 3 месец, така што до нормална граница не се страшни ама сепак најдобро е одма консултирај го докторот, прашај го...сепак е инвитро, долгоочекувано, тешко добиено, скапо платено...

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Фала ви месиња, инаку болките се слаби, ама дека ги немав до сега па затоа се прасувам дали е во ред тоа! инаку знам дека ако стануваат појаки директно на лекар! ама не дај бозе! на лекар сум задутре , за првпат, па мозеби ќе ми казат дали е една или се две точки :$ секако сум пресреќена како и да биде! :inlove:

7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас тука прочитав и на друго место по форумиве негде за џигерот. А и матичната ми кажа дека не смеам да јадам џигер.
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/ishranabr ... 58WNSj9w9U

8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Навистина зошто некои гледаат вагинално а некој абдоминално, знае некој?

9. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Другарка ми ме искара денес зошто се уште не сум направила ПАП во 13-14 недела. Јас направив ПАП и сите 3 брисеви пред да осатанам бремена 1 месец, значи нема поминато ни 6 месеци. Дали е задолжително тоа сега да се направи или може понатаму?

10. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Папот немораш сега да го правиш, ако е се во ред доволно е еднаш годишно, во спротивно лекар ке ти каже, а брисеви се прават почесто, мислам дека со првата приска се задолжителни(во тој период)

11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    И јас Лори имам исто чувство. Некогаш скроз ги снемува некогаш се појаки, пробувам да не мислам. Инаку и кога го имав спонтаниот немав болка воопшто само почнав да крварам така да не се базирам многу на тоа.. :?:

12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302

Драга LusySkyDiamonds и јас правев ПАП 2 месеци пред да останам бремена,па сега еве пак правев по инсистирање на матичната ама ги правев во 16 гн,микробиолошките ми стигнаа супер се а за ПАП-от ке ги почекам резултатите две недели така ми рекоа.Ми закажаа за ск за на 4Д ехо,тогаш ќе бидам 19 кон 20 гн.А за приска немам правено.Така мислам дека не е задолжително ама ако сакаш направи си ги нема да е на одмет.поззз

13. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Знаете број за да закажам, јас го имав но сум го загубила некаде...

14. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Lusi ne se zakazuva, jas bev kaj maticniot za brisevi i skrining za priska, od tamu direkno vo drzavna gi ostaviv brisevite i otidov vo ginekologija vo laboratorija da mi zemat krv. Tamu gi ostavas i listovite od ehoto sto ke ti gi dade maticniot ne se ceka voopsto, jas koga bev nemase guzva ne cekav, se plaka samo 350 den i rezultati za 3 dena.

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас носев брисеви на микробиологија пред еден месец и мораше да се закаже, а за крв за приска на гинекологија знам дека не се закажува. Еве број од микробиологија: 02 3109 829.

16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    И јас немам правено ни пап ни брисеви, јас не сум во МК а знам дека кај нас прават сите а еве овде не ни спомнуват, а и другарки сто имат веке родено ми казуват дека овде во бременост не го прават тоа. Приска правев пред 2 недели на ехо се бесе во ред а еве од крвта се усте немам резултати ми кажаа дека ке ми се јават кога ке биде готово и усте нисто ке мора пак да одам да си ги барам резултатите сама.

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мешиња денес бев на цтг и имав болки сношти послаби и болки во грбот. Па цтг покажуваше контракции. Ме прегледаа и вагинално 3 прсти сум отворена. Што значи докторот ми рече да очекуваме овие денови може и утре. Ме праша дали сакам да останам во болница реков дека нема потреба ако имам појаки болки ќе појдам повторно.

На Chupe, MacenceEna, SimonaTino и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Со лесно Агрона, уживај во првата средба со твоето сонце.
    Те очекуваме во породилни приказни, а потоа и во сите теми за бебушки! :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    28.447
    Епа спремај се Агрона и со лесно да поминеш. Јас цела недела бев со 3 цм ама мислам дека ти многу скоро ќе се гушкаш со бебушот. Те чекаме да ти честитаме. :)

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Со лесно нека ти е Агрона, дај бозе најлесно да поминес и да се гускас со бебуско :inlove: