Здраво имам едно прашање незнаев каде да го поставам па затоа тука пишувам Дали некој има видено ваква корпа за бебиња каде и по која цена?Тнх
A кога повторно треба да посетиш гинеколог??? Jас ти препорачувам да си закажеш одма,бидејќи си имаш сторија позади тоа,па затоа за секој случај мораш да се консултираш со гинекологот,да не стоиш на трња,знаеш дека стресот најмалку ти е потребен сега.
Јас купив во анжи тетово за изнесуванје од болница и да ти кажам искрено джабе пари фрлив на неа сега прашина факја.Буквално за ништо не ја искористив
Јас немав ниту еден вагинален преглед, првото ехо ми беше во 5 недела и беше абдоминално и се гледаа две точки, веќе второто во 7 недела исто абдоминално имаше и срцева реакција. Не разбирам зошто одредени доктори во така рана бременост гледаат со вагинално ехо. Иначе Лори и јас имав болки во долниот дел од стомакот исто како предменструални некогаш послаби некогаш појаки, во консултација со мојот доктор сите тие болки беа препишани на ширењето на матката. И ми траеа сигурно докај 3 месец, така што до нормална граница не се страшни ама сепак најдобро е одма консултирај го докторот, прашај го...сепак е инвитро, долгоочекувано, тешко добиено, скапо платено...
Фала ви месиња, инаку болките се слаби, ама дека ги немав до сега па затоа се прасувам дали е во ред тоа! инаку знам дека ако стануваат појаки директно на лекар! ама не дај бозе! на лекар сум задутре , за првпат, па мозеби ќе ми казат дали е една или се две точки секако сум пресреќена како и да биде!
Јас тука прочитав и на друго место по форумиве негде за џигерот. А и матичната ми кажа дека не смеам да јадам џигер. http://tvoebebe.com/BREMENOST/ishranabr ... 58WNSj9w9U
Другарка ми ме искара денес зошто се уште не сум направила ПАП во 13-14 недела. Јас направив ПАП и сите 3 брисеви пред да осатанам бремена 1 месец, значи нема поминато ни 6 месеци. Дали е задолжително тоа сега да се направи или може понатаму?
Папот немораш сега да го правиш, ако е се во ред доволно е еднаш годишно, во спротивно лекар ке ти каже, а брисеви се прават почесто, мислам дека со првата приска се задолжителни(во тој период)
И јас Лори имам исто чувство. Некогаш скроз ги снемува некогаш се појаки, пробувам да не мислам. Инаку и кога го имав спонтаниот немав болка воопшто само почнав да крварам така да не се базирам многу на тоа..
Драга LusySkyDiamonds и јас правев ПАП 2 месеци пред да останам бремена,па сега еве пак правев по инсистирање на матичната ама ги правев во 16 гн,микробиолошките ми стигнаа супер се а за ПАП-от ке ги почекам резултатите две недели така ми рекоа.Ми закажаа за ск за на 4Д ехо,тогаш ќе бидам 19 кон 20 гн.А за приска немам правено.Така мислам дека не е задолжително ама ако сакаш направи си ги нема да е на одмет.поззз
Lusi ne se zakazuva, jas bev kaj maticniot za brisevi i skrining za priska, od tamu direkno vo drzavna gi ostaviv brisevite i otidov vo ginekologija vo laboratorija da mi zemat krv. Tamu gi ostavas i listovite od ehoto sto ke ti gi dade maticniot ne se ceka voopsto, jas koga bev nemase guzva ne cekav, se plaka samo 350 den i rezultati za 3 dena.
Јас носев брисеви на микробиологија пред еден месец и мораше да се закаже, а за крв за приска на гинекологија знам дека не се закажува. Еве број од микробиологија: 02 3109 829.
И јас немам правено ни пап ни брисеви, јас не сум во МК а знам дека кај нас прават сите а еве овде не ни спомнуват, а и другарки сто имат веке родено ми казуват дека овде во бременост не го прават тоа. Приска правев пред 2 недели на ехо се бесе во ред а еве од крвта се усте немам резултати ми кажаа дека ке ми се јават кога ке биде готово и усте нисто ке мора пак да одам да си ги барам резултатите сама.
Мешиња денес бев на цтг и имав болки сношти послаби и болки во грбот. Па цтг покажуваше контракции. Ме прегледаа и вагинално 3 прсти сум отворена. Што значи докторот ми рече да очекуваме овие денови може и утре. Ме праша дали сакам да останам во болница реков дека нема потреба ако имам појаки болки ќе појдам повторно.
Со лесно Агрона, уживај во првата средба со твоето сонце. Те очекуваме во породилни приказни, а потоа и во сите теми за бебушки!
Епа спремај се Агрона и со лесно да поминеш. Јас цела недела бев со 3 цм ама мислам дека ти многу скоро ќе се гушкаш со бебушот. Те чекаме да ти честитаме.