Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    492
    Па некои 2 часа бев будна. Ми тежеше некако ем на желудник, ем ко да ме туркаше надолу.. име болеше долниот дел од стомакот, и згора на сето тоа ме изнаклоца за сите пари.
    Ме фаќаше малку паника, ама веројатно лажни болки , некако со неправилен тек ми беа.. ама па доста болни.
    Утре сум на контрола пак, се надевам дека ќе сум отворена и дека некако магичноќе ме задржат, и ќе се породам побрзо.. почнува многу мачно да ми е. И од топлово и од самата тежина

На Maja92@, eta и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ајде уште малку. Штом почнало да боли, да станува непријатно значи се гледа крајот.

На eta и macufce им се допаѓа ова.
  3. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    492
    Едвај чекам :lol::lol:

На eta и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Нешто осетив како повлече нешто и многу болеше, ќе мирувам, морам и
    уште стомакот ме боли... фала ти на одговорот:hug::l:

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    Немаш правено ПАП тест до сега никогаш? Ни брисеви давано ?(бидејќи велиш не си била на бокс) ако немаш мораш кај матичниот да ги направиш што поскоро не смееш така да оставиш

На kukla21 и lovely12 им се допаѓа ова.
  6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zencinja zdravo. Od predhodno iskustvo od mamicki sto se porodile pa sto pisale iskustvo ( da ne vrakam nanazad i da baram,me mrzi :) ) sto napisale dali koa se priprema bebeto za iskacanje poveke e aktivno ili ne e aktivno :) ja sum 3 dena pred termin ,mojava zenska aber nema od iskacanje :)

7. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Не никогаш, ниту ми рече дека треба нешто, досега овие 18 недели само правев ехо на стомак и еднаш извадив крв, резултатите беа добри само во урина имав бактерија , ми рече дека треба само повеќе течности да пијам. и ми напомна дека треба после 20та недела скрининг, тоа е се до сега.. а проблемот вчера што ми беше пишав една страна пред

8. Kristina1122

Kristina1122 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    79
    Ima I vo Kicevo I vo Bitola I Ohrid, maticniot pravi skrining

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    18та недела си и не правеше брисеви? Брисевите се задолжителни и се прават во 12та недела заедно со првиот скрининг а ПАП обично не се прави во бременост но бидејќи никогаш не си го правела требало да ти го направат. Не сакам да те плашам има многу инфекции што може на бебето да му наштетат со оглед дека нешто ти нашле во урина мислам дека мораш да направиш. На твое место би се исконсултирала со матичниот и би одела одма на второ мислење кај друг доктор. Не знам какви се тие доктори што оставаат така и не кажуваат за можни инфекции и брисеви (facepalm)

На Meckicja, Brpbrp и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Некоја мајка да сподели искуство со примање инекции за зреење на белите дробови кај бебко.
    36+4 сум но поради дијабетот и притисокот не сакат Др да ризикуват да чекаме термин,па по мислење на двајца лекари одлуката беше за секој случај да примам денес и утре инекции па да ме следат и да ме породат со царски.А инекции предложија да се стават за ако се роди помало да нема проблем со дишење.
    Па прашањето ми беше дали да очекувам некоја промена околу движењата на бебко.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Да,сите мајки од темава што примиле во следните 24-48 часа забележале намалено движење на бебето,но тоа е нормално да не се грижиш.
    Исто така од инекциите штета нема,туку може само да има ќар,ако дојде до предвремено породување да може бебето самостојно да диши.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Сите ми рекоа ќе се затаи и нема да мрда ама кај мене си мрдаше искрено и си икаше. Јас примав саботата и неделата. Јас сум 37+3 денес ги примив превентивно

На Bebac, eta и Dance27 им се допаѓа ова.
  13. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Да да за дишењето тоа ми го кажа и Др само јас збунета не го прашав дали ќе има промени кај бебко за да не се вадам од памет ако не го осеќам.Денес примив една доза и утре во исто време ќе отидам за уште една. Фала ти ќе бидам мирна :*

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    @Alishan30 @mother_nature @flower55555 @monka_bonbonka Vi blagodaram na site za podrskata. Eve da ve izvestam deka doktorot mi se javi i mi pisa e-mail deka rezultatite se izvonredni. Nema nikakvi problemi so polovite organi na bebce i nema nikalva pojanlva na anomalija kaj hromozomite 13, 18 i 21. Fala mu na gospod :) Presrekna sum ... placam od radost

На LadyC, flower30, simonka93 и 52 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Оххх и јас плачам верувај, ме наежи, колку се возбудив од чекањево;( :inlove: ;( :inlove:
    Бравоо, прекрасни вестии:party: :party:
    Опушти се сега, а и сите ние со тебе.:hug:
    Ова е убав ден:l:

Пријави се во термини за породување:inlove:многу, многу ме израдува.
    Фала ти што сподели со нас

На LadyC, simonka93, K.Mari4ka и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Uste nesto: Evw go drugiot del od e-mailot koj malku me buni... Sto vsusnost e toa sto dopolnitelno se ispitiva??? Znae li nekoj
    Следниот чекор е да се почека резултатот од низата, која ќе трае уште 10-14 дена. Toa go pisiva ????

Ke se prijavam .... Zakluciv deka ovde moze da si najdes prijatel, drugarka koja ke ti bide bezrezervna podrska. Site sme zeni i site mineme niz razni bolni, srekni, emotivni momenti. Izmesani custva koj se nadevam na site ke ni bidat radosni. Gospod da ne blagoslovi site i da ne ispolni dusevno so mir i spokoj.

Последна измена од модератор: 18 мај 2020
    На simonka93, Broki5, K.Mari4ka и 17 други им се допаѓа ова.
  17. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не ми се верува ни мене! И мене цела ноќ ме болеше стомакот, не можев да одредам дали е за ВЦ или се контракции лажни, ми се повторуваа и од памет се извадив. Што се случува, сите вчера проблем.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.818
    Зошто превентивно? Влезена си во 9ти, затоа ме буни.
    Има индикација за инекциите? Докторите кај нас немаат унифициран став а така пишано, може да збуни некоја трудница.

На Среќичка и lovely12 им се допаѓа ова.
  19. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Честитки за убавите резултати.
    Мислам дека станува збор за опширната проверка. Ова што си го добила е брзиот резултат од испитувањето, каде се гледаат најчестите нарушувања.
    Можеш ли да напишеш како оригинално пишува на извештајот без превод(ако добро се сеќавам пиша дека си во Швајцарија)

На Fatalnata и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  20. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Затоа што пред 38недела им е страв да не се случи нешто, секое бебе не е исто развиено. Може и во 40недела да има проблеми со дишење...

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.