Искуства со enterococcus species во урина? Од кај ме фатија овие бактерии... пред еден месец панцеф за стрептокока сега ова... терапија амоксоклав и увин добив.
Јас ја имав пред месец дена. Во живот бактерија сум немала. Јас па и со серклаж сум, убаини. Пиев амоксиклав 10 дена и по 2 шољи бруснуца на ден и мноогу вода. Не ми беше многу намножена 100.000 имав. Правев контролна уринокултура ја немам као. Ќе правам пак за некој ден.
50.000 кај мене. Ексик. Но што се вика уште под дејство на панцефот би требело да бидам оп нова. Чувај се . Се надевам не е страшна. Покрај увин чај ке земам и брусница и јас
Не ти е страшно. 50000 одма ќе ја снема. И заборавив ми дадоа и гино дактарин вагиналети. Сега ставам и пробаланс лејди за флората долу. Ќе ја средиш
Ве молам за совет што да пијам за исфрлање течности, да е дозволено во бременост? Уште од сега потекувам многу, а кај ми е крајот - термин ми е 05.10 - цело лето што ќе правам... Смеам ли чај од магдонос? Или нешто друго препорачувате?
Здраво. Се извинувам што тука го поставувам ова прашање, но групата за која е наменето ова прашање е постара и не пишуваат во неа. Моето прашање е можда глупаво, за 1 недела максимум ќе се породам, па сакам нешто да подарам на гинекологот којшто ќе ме пораѓа. Не знам уште што како да земам па мислев за некој совет/искуство да сподели.. Доколку згрешив со прашањето, ви се извинувам однапред.
Devojce takvi raboti ne smees da konsumiras.Eve magnosot go koristat i za slabaanje.Ako go kortis prakticno i plodot go izlozuvas na slabeenje.I jas celata sum zdebelena,poduena....Poveke ovosje zelencuk koristi,domasna kuvana hrana. Samo pazi na pritosok i na golemi otoci. Ako nekoj nesto znae od clenkite neka me koregira.
Ми кажа само многу увин чај. Јас ке пијам по 3 пати или па 2 пати увин еднаш брусница. Не ни прашав колку е дозволено...
И мене вчера ми кажа да пијам увин, ама не ја прашав колку пати. И јас пијам три пати, ваљда смее толку...
Девојки бев на преглед, се е во ред ама треба да бидам на штрек секое време.. Сепак јас многу паничам изгледа фала ви на сите за советите премногу
Постојано сум со вода, цедени сокови, салати. Сол скоро и да исфрлив.. Затоа и прашувам дали има нешто дозволено што ќе помогне.. Фала ти
Мене докторка (не гинеколог) ми рече внимателно со увин чај во бременост, делувало на гастро(натака не го запамтив зборот), а јас претходно пиев по 2 чаши на ден. После пиев само брусница. Ако можеш јави се на докторката и прашај ја.
Тогаш ако не ти е проблем, исконтактирај ја за да си бидеш мирна и таман и ќе ти каже по колку смееш да пиеш
Ista sum I jas,nozete dole vo zglobovite I vo srapaloto mi Se ogromni.ista bev I vo prvata bremenost,odev na transfuzija kaj Dr.Jani I Se potvedi deka Se samo ortosratski otoci koi ne Se opasni samo ne we zgodni na izgled. obavezno odi na transfuzija na pregled I merki pritidok. Osven oblogi so acidi borici nesmee nisto drugo,kaj mene mi TOA nepomaga
Сега имам друг проблем после прегледот кога бев во тоалет при бришење имаше ептен малку дури и прозирно на тоалетната крв, светла, розева. Дали може да е од вагинални от преглед, зошто беше доста болен, ете незнам веќе...
Може и од тоа да е. Мене после вагинален преглед ми докторот ми рече може да има таков исцедок. Но, исто така и чепот кај мене беше таков