Здраво женски, имам едно прашање т.е ме интересира ваше искуство со следново.. Јас сум 12+ 3 нед,според големина на плод 13+ 2, пол не можеше сеуште да види гиникологот. Е сега нешто гуглав и дојдов до податок дека кај женски бебушки срцето отчукува побрзо и над 140-150 , кај нас денес беше 160. Дали е ова стварно некој индикатор на пол? Како испадна кај вас за вашите бебки по овој параметар. ХЕХЕ, а по кинески календар машко испаѓа.
146 беше, па 152, па 156, па пак 140 и нешто. Женско ми кажаа. Кај секое бебе на ехо е над 140 пулсот, нормално е тоа.
За пулсот не знам, ама за кинескиот кај нас неточен испадна. И за првото, и сега ми испаѓа женско, а мажиња се. Со лесно, и да е живо и здраво само. Ќе дознаете пол на следен преглед сигурно
Zdravo. Bi sakala da prasham dali nekoja se sretnala so pojava na alergii vo bremenost. Jas ne sum alergicna na nisto no sega, 7ma nedela bremena navecer i sabajle kivam, nos tece se gusham. Dokolku ima nekoja so vakvo iskistvo i kako go tretiravte. Isto bi sakala da slusnam mislenje i dokolku ima ginekolog vo grupava. Pozdrav
Еве пишува консултација со лекар. Мене гинеколог ми рече многу увин,но гаден ми е и утре подобро брусница ке сварам и ке си ја изладам во фрижидер и како леден чај ке пијам. Ептен некако се потресов....
Јас цела бременост пијам увин но не премногу неколку чаши во неделата, докторот ми рече ок е и увин но ако не ми одоговара можам и брусница бидејќи има поубав вкус, но искрено за инфекции многу повеќе ми помагал увин
Абе и ние многу паметни се правиме и дека знаеме појше од доктори. Штом ни дале увин за инфекција, значи треба увин. Докторите сигурно имаат искуство со тоа, на секое упаство пишува да се биде претпазлив во бременост, бидејќи ништо не е тестирано на трудници. Сепак сама ќе си распознаеш по симптомите дали уште да го пиеш чајот или не. Јас денес испив два пати увин и скоро и да немам симптоми веќе. Ако до вечер ги снема скроз, нема да пијам трето.
Јас си се спремав дома без паника и отидов во болница, ме прегледа дежурен ми рече 2 прста отворена и ме примија, иако немав болки. И ме праша каква беше водата што истече, битно е да знаат дали е бистра како вода, или како црна загадена.
Кај мене и по срцебиењето и по кинескиот календар точно испадна Ма да јас многу и не верувам во тие работи пошо не се научно докажани, ама ете кај мене така испадна.
Devojki jas pak so moive prasanja. Dali doktorot odreduva koga ke pravi carski ili moze samiot pacient da si bara koga ke vlezi vo 36 ta nedela? Malku me voznemiruva faktot deka moram da se poragam Skopje a ziveam vo Ohrid.Ako vo meguvreme bidne porogaj kako ke stignam.Ova mnogu me nervira
Па обично се договараш со докторот за царски, ти закажува термин... би требало околу 38недела...или ако смета дека може и порано