Деновиве има екстремно многу прашина, терасата беше портокалова. Можеби ти е од тоа. Ке стигнеш, не се раѓа толку брзо како на филм. Јас не би барала ништо, како каже доктор, така. А за бебето несомнено подобро е да остане подолго внатре.
Da sekako toj ke go ima posledniot zbor. Ti blagodaram mnogu Da se slozuvam,jas sum so hronicna bolest i sum na terpija,i zatoa moram Skopje. No sepak posledniot zbor go ima doktorot.
Токму така. И да добиеш болки, ке стигнеш во Скопје за 3 часа, и нема да се породиш во кола. Уживај во последните денови од бременоста.
Jas se rasprasav I protivzakonski e na trudnicite da gi isplatat na 70% od drugi pricini zs drugi vraboteni mozi ama so pismena izjava da gi informirat za promena na plata a za trudnicite ne smejat jas ke si gi baram celosen iznos ova ne e zakonski Fo fondot za zdravstvo so m4 obraze mislam bese I ke nspravat proverka ama stom se menuva iznosot na plata avtomatski se menuvaat I pridonesite proveri pa kazi I jas ke proveram ova e audio
Многу добро те разбирам,сите сме во иста каша. Јас за да не бидам на терет на фирмата ке си го отворам породилното порано. Да се ставиме малку и во кожата на работодавците,кој ни е должен да не плаќаат три месеци?! Со закон можеби се обврзани ама треба и да размислиме на тоа дека утре теба да се вратиме на работа. Сите ке бидеме со мали бебиња,ке ни требаат слободни денови за многу нешта. Со кој образ потоа ке бараме да бидеме ослободени? Во вакви ситуации сите треба да бидеме луге и да си излеземе во пресрет. Мене искрено животот нема да ми го сменат тие пари 9 месеци. Сакам да ме задржат и потоа на работа а не да ме шутнат веднаш штом ке им се укаже можност или штом законот ке им го дозволи тоа.
Не се согласувам со тебе, на некој и тоа како му менуваат тие пари, плус незнам како е во твојот случај но ретко кој работодавач мисли како му е на вработениот со минимална плата, три кредити и мали деца... Милион примери... Никогаш нема да го оправдувам, сум работела, сум осетила и знам како е
Јас мислам не си во право нели ние истите за тие работодавци работиме години уназад ,некој 5 ,некој 10 ,а некои можеби и повеќњ години .Ние ли сме виновни за ситуацијата во која се најдовме ??? Баш дека за 9 месеци ќе треба да се вратиме на работа со мали бебиња и ќе ни требаат денови ,боледувања и слично мислиш дека "газди" кој неможат да издржат 2 месеци да те исплатат како што треба ќе те толерираат тогаш ?!
Јас можам да кажам за моите...редовно ми ја покачувале платата без да бидат обврзани со закон...Сите вработени имаме одмор,хранарина и се што ни следува. Не сакам поради “искористување” на ситуацијава да останам без моето работно место. Инаку и јас работам кај нив 7 години.
Така е, а и плус тоа тие нема да ти дадат слободни денови кои не те следуваат кога ќе ти требаат за дете, или ќе си користиш одмор или ќе си вадиш боледување... А за тоа дека можат сите да не шутнат некогаш од работа можат, ништо и никогаш не е гаранција
Сум била на депилација денес, пресреќна сум После скоро 3 месеци брич! Мислам лебдам од што се чувствувам лесно, многу ми фалеше @Rainbowbaby што направи? Не видов да си пишала...
Обично кога не може да види или не е сигурен Др, значи женско. На почеток исто им изгледаат гениталиите, да е машко одма ќе каже со сигурност мене во 12та ми кажа машко.
Ако го отвориш породилното порано, порано ке треба да се вратиш на работа. Зошто да излезеш во пресрет на газдата а да оставиш мало бебе дома? Ке треба на 8 месеци да појдеш на работа. Како не се малку пари? На 25 000 се 7500. Тоа за мене не е малку.
Не ме разбирај погрешно,мојата плата е поголема и износот од 30% не е мал... Ама тие луге во мојата надоградба и позиција имаат вложувано. Кога ја имаш среќата да имаш ваква позиција треба малку и јас да им излезам во сусрет. Што ако по боледувањето и “искористување”на овие 3платени месеци ме отпуштат? По завршување на боледувањето со мојата плата знам дека на моите деца можам доста да им овозможам и не сакам да останам во страв дали потоа ке продолжам или на на иста позиција. Секој си размислува,одлучува и одговара за себе. Јас само си го кажав моето.
Девојки да се јавам. Бев прокрварела од постелката ниска. Сега фала му на господ веќе нема крв. На терапија сум 3 инекции депо од кои една само примив уште две и утрогестанот два пати на ден. Добро се чуствувам само долго седење, стоење па дури и лежење на било која страна освем лева и ме пресекува. Пробувам да мислам позитивно.
Женки како сте со какањето бе? После секое какање, ми искача нешто , не знам како да го наречам. И стои некој саат, и се губи после. Ама мн е непријатно. Чаре некое?
Хемороид изгледа... јади ленено семе мелено со јогурт и сливи модри суви. И компот вари од сува слива. Јас за време на бременост па немам проблем со столица,дури и често и дијареа имам и сега а и со првата бременост
Првпат да 13та недела. Ми кажаа за постелката пред една недела. Вика нормално е ќе се крене. Само не ми го знаеше лимитот на физичка активност. Требаше нормално да си функционирам со внимание нели. Ама ете и тоа било многу. Имав еден спонтан па одма отидов за да не си правам стресови со мислење.