Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Хемороид :)
    И мене ми излезе и во бременост и на раѓање, со соодветен третман се средува.
    Види какви креми користат во бременост

На Macido му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Istiot slucaj sum I jas so minimalec I plus da mi namalat so ke pravam jas pobrzo so taa suma mi znacat I toa kako a za rabotodavcite doaega sum Imala razbiranje I toa poveke idkolku sto treba sega ednas I tie neka imat razbiranje za nas oti sekoj si go planira sekoj denar vi semejstvoto ddrzavata di subvencionira 14500 oni samo treba da ni go platat penzionoto ako toa ne e olesnuvanje za niv I ako ne sme zasluzile do tolku za site godini doverlivo I odgovorno rabotenje togas ne znam kako da gi razberam podobro

На Brpbrp и NanaMal им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    8.905
    Со помин :inlove: Сега само одмарај си и штеди се максимално до следен преглед. Јас во 5та и во 11та прокрварев, не се најде проблемот од што е, а тројца доктори ме гледаа. Сега сум 14та и полека ја намалувам терапијата дабростон. Докторите не ми забранија ни движење ни физичка активност, ми рекоа да си функционирам нормално ама јас уште се штедам колку можам.

На Tsukinory и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Vo tvojot ucaj e sosema razbirlivo no jas sum poinakov slucaj do sega ne sum pobarala niti pokacuvanje na plata niti drugi benifiti od tie razbiranja nie debatirame za rabotnicki sto se na minimalna plata epa ako mislis deka 10500 se dovolni za da gi pokries trosocite za bebe I drugo dete ne znam sto da kazam samo koga se raboti za zakon red e I rabotodavcite da go pocituvaat toj zakon I druga rabota ok ti sto si pri kraj so termin ke go pocnis porodilnoto a sto e so tie sto imaat usteeseci pred poragaj

5. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Tocno taka a da ne prajme muabet za toa deka imaat I pomos od drzavata dokolku prijavat rabotenje so namalena zarabotka I za toa im izlegoa vi presret so namaluvanje na danocite treba samo da ni gi platat pridonesite zboruvam za minimalcite

На NanaMal му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Девојки здраво,
    Јас се вратив сега од преглед и на жалост не е баш сјајна ситуација...иако Др. не покажува голема загриженост, мене веќе не ми е сеедно.
    Ако некој ме читал, знае дека цервиксот ми има Y облик, должината е 38мм денес (прошла недела 40) и затворен цврсто. 25та недека сум за 2 дена. Но, бебето веќе 3 недели е свртено со глава што не е типично за 2ро тримесечје и ствара дополнителен притисок. Др рече дека упитно е дали воошто ќе се сврти, што за пород е добро ама сега не ни помага баш. Зема брисеви и вика подобро и да покаже дека е некоја инфекција бар ќе знаеме од што се шири тој Y. Јас не верувам дека ќе покаже нешто на брисеви, од старт мене ми е таков тој Y. Кога ми рече бар до 28ма издржи ми се слоши...као да ја одредувам. Мирувам, секако не без станување, ама не ми ни рекоа скроз лежење. Значи немам физичка активност, не работам, односи немаме.
    Видов дека ме запишала како над високоризична бременост. Што мислите, дали да барам Др за ризична бременост што ќе ме води?
    Извинете на постов...

7. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Za koj kineaki prajs muabet za nifti li oti I menw mi rwkoa zensko ama seustw ne sum videla na eho iako doktorkata veli dwka se gleda deka e zensko

8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714

За овој
    Лево го бираш месецот на зачнување, горе годините кои ги има мајката во месецот на зачнување.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Не знам кај кого одиш на контроли,ама можам да ти ја препорачам др Гордана од Систина, и јас имав проблем со цервиксот кај неа одев на контроли,прво психички знае да ти делува,на секое прашање добиваш одговор.
    Должината ти е одлична,а за обликот не е ли тоа внатрешно отварање? Дали тоа може со серклаж да се среди?
    И дали ти спомна за инекции за зреење да примиш?

На eta, Среќичка и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Bi ti preporacala vtoro mislenje.
    I bi ti ja preporacala Re Medika.
    Mene me vodi prof.Dimitrov i sum mnogu zadovolna.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Има едно видео на инста, сликав за да ме разберете. Ова заокруженото кај мене е повдлабнато и пододлепено и бебето е залепено за таа линија. Не ми даде сеуште никакви инекции, рано било. За серклаж не сум пак рече, и пред 3 недели рече не тоа е цервиксот ако е краток. Само утрогестан што почнав вагинално да ги ставам место да пијам, 3Х1, а претходно ги пиев. Друга плус терапија неам.

20200519_132115.jpg

Последна измена од модератор: 21 мај 2020
    На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Сепак мислам да одиш на второ мислење и мислам дека оваа состојба бара одмарање,лежење,зошто секако бебето ти е со главата надоле и прави притисок кога стоиш,се движиш.
    Прашај и дали ќе помогне појас за трудници за да го држи бебето горе да не притиска.
    Со среќа(fingers)

На monka_bonbonka, Jana06, NanaMal и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Гледано по шемата кај мене не е точно. Јас носам машко 100%(докажано преку нифти и на сите прегледи од 14 та недела ни кажаа)а овде пишува девојче.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Синоќа ме фатија некои чудни болки ниско кај стомакот, отидов во тоалет гледам дијареа. Ми текна дека имавте пишано дека така обично почнува процесот. Си испаничив и си легнав, болките ми се смирија релативно брзо и си заспав. Денес одам на фризер да се потсредам малку, а во петок закажав депилација. Во петок исто ќе отидам и на ЦТГ, а сабота заминувам за Штип и таму ќе ме прегледаат бидејќи мојот матичен некако се откажа од мене и стана незаинтересиран откако му кажав дека ќе се пораѓам во Штип. Ми рече таму да си терам на ЦТГ и прегледи а ако има нешто потреба од него да го побарам. И така сега станувам многу нестрплива бидејќи смачено ми е од жешкото време. Јас и онака тешко си дишев, уште вакви температури ми фалеа.. Баш би сакала и педикирче да ми направат, ама се плашам бидејќи последниот пат ми пренесоа габична инфекција.. Нозеве ми се ужас, ќе побарам некоја козметичарка која работи чисто.

На NanaMal, Филотеа и eta им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    18.800
    Ниту еден работодавец нема да вложи во тебе ако нема корист. Вложил во тебе ама има бенефит од тоа, а платата што ти ја дава е затоа што ти добро работиш. Сигурно не земате исти пари, па ако тебе он ти дава 500 евра, он зема барем дупло повеќе.
    Само кај нас запослените се тресат за работното место а работодавецот е тој што губи.
    Само размислувам гласно.

На NanaMal му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Не е точна, знам. Пишав неколку страни претходно. И мене и за првото и за второво женско ми дава, а машки се.
    Ја објавив за членката што побара

Маникир и педикир пред пораѓај не. Мораш со чисти нокти да одиш.
    Преку ноктите гледаат потенцијални компликации при пораѓај

Последна измена од модератор: 21 мај 2020
    На kukla21, Thallia, Fallen.Angel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Фала многу на убавиот одговор :* ќе прашам за појасот

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Педикир може ,само маникир не препорачуваат.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Искрено состојбата треба да ти ја прати доктор специјалист за ризична бременост,не си за кај матичен гинеколог .

На Sofi.ja, lemon8ejt и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    како тоа преку нокти? Првпат слушам и баш ме интересира