Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Уф како ти посакувам две убавини :lol: :*

На Agrona, Lori-30 и Markiza30 им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Со лесно мила :) со убавини да си се гушкаш со бебуш :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Конеќно ќе си се гушкаш со синчетоо :) Соо лесно нека ти е :inlove: Ја чекаме твојата приказна во Породилни приказнии :*

4. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Со лесно мила, ти се ближи денот Д и средбата со синко, нема поубаво чувство, посакувам експресно брзо па ти помине овој период на исчекување, да си се гушнеш со синко па и да ни пишеш како си поминала во Чаир, знаеш дека чекам твое мислење :)

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    со лесно нека ти е. сигурно едвај чекаш да си го гушнеш синчето :* :*

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    35.490
    Од преголема револтираност, морав да го споделам линков овде,и би ви препорачала да го отворите, да видите до какво дереџе е доведено здравството во Прилеп, на прво место, животот на родилките и на нови животи кои до прва треба да го видат светот.
    Голема срамота!
    http://patokazmagazin.com.mk/vesti/top- ... ka-bolnica

7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво мамицки само да ве известам дека се породив и јас дојде на свет мојот син со најубави оци моето најголемо богатво моето цудо.
    имав многу теско породивање ама за него вреди секоја мака.
    на сите други со лесно

поздрав :*

На Chupe, chache87, SimonaTino и 9 други им се допаѓа ова.
  8. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    нека е жив и здрав :) вреди да се издржи се за нив :)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Жив и здрав и како што кажуваат сите секоја мака се заборава :inlove:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Жени, неможам на себе да си дојдам од лошење и повраќање :( Има нешто што помага?

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ооо Маркиза мила, тебе веќе почнаа да те нападгаат мачнините, јас се пласам и кај мене да не почнат, ама до сега фала Богу нисто! инаку бев на лекар и го прасав за болките сто ми се појавуваат помалку, рече дека е нормално оти се сири матката, и дека мозе да пијам парацетамол, во случај да ме боли, ама рече да не се пласам, нормално било! зал ми е сто ти е лосо, ама за бебус се ке издрзиме! ајде мозеби само денов ти е таков, мозеби утре нема да биде така :worried: :$

На jasmina83 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Драги мои девојки незнам во која недела од бременоста сте што имате многу мачнини и повраќате ноооо јас сум 38 недела и секој ден од тие 38 недели имам мачнини и повраќам на секое јадење :rofl: Малку тешко ми е така ноо сепак вреди за малото ангелче кое едвај чекам да дојде на свет да си се дружи со мама и тато :inlove: Ве поздравувам и бакнувам :* :* :*

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.703
    Ние денес бевме на контрола кај димчев и се е добро.Денес ја почнувам 31 недела тежиме околу 1600 грама.Димчев вели таман е тежината незнам зошто мене малку ми се чини :^) вие што мислите?

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    28.449
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/prosecna- ... 6IBkJSSy-k

Еве табела да видиш како се развива плодот по недели, иако ова е генерално. Колку што гледам и јас по оваа табела одговара. Инаку јас родив мало бебе, ама сега многу добро напредува. Не се секирај.

15. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мамички како ми сте ?со времево никакво мене само на спиење ме тера :worried: ние денес бевме на контрола бебушот е супер си расте си напредува одговара со 28 ма недела,и висина тежина се си е супер е сега малку ме буни тоа што докторката ми кажа се е супер,само што во самата постелка ми кажа имало мали лагунички не се опасни вика ако се поголеми се поопасни ништо не ми даде да испитам,ми кажа се надевам ќе се изгубат до нареден месец кога ќе идам на контрола,ако не ќе испитаме крв и ќе земеш терапија ако станат поголеми,јас барав на нет неможев да најдам што се тие она ми ги објасни како микроорганизми и ме праша која крвна група сум,не ја ни разбрав има некој искуство со ова знае што е има место за паника?првпат во овие 7 месеци се сретнувам со нешто вакво се надевам дека ќе исчезнат да не морам да примам терапија убава вечер поздрав

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мила, јас неможам да зборувам од лично искуство, но снаа ми се породи пред 2 месеци и цела бременост мака мачеше со тие лагуните, и ги открија во 4-ти месец, како што разбрав тоа се како џебови кои не дозволуваат непречен проток на крв/кислород. Знам дека страшно звучи ама воопшто не е така, во консултација со многу стручни лекари, ни објаснија дека е тоа многу честа појава и се третира со терапија, нема никакви компликации и бебето се развива нормално. Испитувањата се прават на трансфузиологија, а се третира со инекции клексан. Не е ништо страшно, само си бара редовни контроли и придржување кон советите што ке ти ги дадат. И јас се надевам дека нема да имаш потреба од терапија и се ке биде во ред, поздравче до тебе :*

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Ооо Маркиза мила, тебе веќе почнаа да те нападгаат мачнините, јас се пласам и кај мене да не почнат, ама до сега фала Богу нисто! инаку бев на лекар и го прасав за болките сто ми се појавуваат помалку, рече дека е нормално оти се сири матката, и дека мозе да пијам парацетамол, во случај да ме боли, ама рече да не се пласам, нормално било! зал ми е сто ти е лосо, ама за бебус се ке издрзиме! ајде мозеби само денов ти е таков, мозеби утре нема да биде така :worried:

И кај мене почна по малку со лошењето ама се издржува некако среќа до сега на работа не ми се случило,и јас требав денеска да одам на доктор ама мојата докторка е на семинар до петок така ќе си почекам до понеделник да видеме како се дрзими,инаце Лори како кај тебе имаше ли срцева акција или уште е рано. :hai: :hai: :hai: .

18. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    Прашање за породилното отсуство:

Јас сакам да ми го отворат породилното најдоцна што може- а и матичната ми кажа дека со денот на породување може да ми го потпише породилното. Но не знам со мојава фирма како да се договорам, сепак не знам кога кје се породам, а термин ми е 20ти јули, и сакам една недела порано или од 10 јули да не одам на работа. Што ми препорачувате- да ги земам тие денови како одмор или...

Благодарам.

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    За Наделинка некој друг нека даде одговорн јас незнам, а за Јасмина83, јас видов саùоп бела точка, нема срцева реакција а нормално сум средина на 6та недела! така да подобро сто ти одлозиле, засто мозеби во понеделник ке има, а сега е усте рано, чинам и ти си како мене и маркиза сеста недела или? јас фала Богу усте немам никакви лосења, се ми е нормално,а за болките пред некој ден сто ги имав, докторот ми рече дека е нормално оти се сири матката! колку ми е смесно ова сири :lol: ама немам буква сх....поздрав и имајте убав ден :*

20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Иста сум и јас, веќе 4ти месец а исто ми се лоши и повраќам :( мислам дека помага единствено колку и да не ти се јаде, да ставиш било што малку во желудник бидејќи без тоа е уште полошо. И мене не ми се јаде кога ми е лошо, ама едно бисквитче, овошка некоја и помирно е малку. Кај мене само тоа помага (а не е лек, пак ти се лоши, само моментално ти се смири малку)