14 недела сум и имам и јас такво закоравено, ама не е многу. И порано знаело да ми се појави, кога не сум била бремена, но како 2-3 мали точки кои ги тргав сама. Тогаш мислев дека се собира пот, штознам...Не им придавав значење. Сега сметам дека не е нешто опасно, ама не ги чепкам.
Од вчера приметив од градите почна да ми тече прозирно како водичка 37недела сум.Дали има место за паника?
Женски ја сум 10та недела, последните дена после мокрење и општо во некои моменти како да се подмочувам, не е некој исцедок туку баш како вода ми тече. Дали имала некоја од вас вакво нешто да си закажам порано преглед или да почекам на 8ми сум на преглед ? Фалаа ви многуу
Од првиот ден на бременост го имам истото. Не чеша, не мириса, проѕирно е како водичка. Нормално било таков исцедок. Менувај гаќи почесто, друго чаре незнам. По 5-6 пати дневно менувам и пак тече
Дојдов да се испуцам Од антибиотикот аугментин за бактеријата почна ненормално да ме чеша...лудило оддамна сум немала вакво нешто,може од средно. Земав пробаланс лејди вагиналети. Се мијам менувам гаќи но ми гори во буквална смисла... Нешто друго знаете лек или ке се смири од пробиотиков...?
Дада буквално, додека да стигнам од соба до ВЦ за туширање си тече :/ се замислив да не е нешто опасно. Фала ти многу
Пробиотик обавезно, на уста Б6 пиј, избегнувај бел леб и благо, и вагинално пробиотик. Треба да се смири, аугментинот прави вака
И јас нон стоп сум со мокри гаќи. Ме плаши дури. Не знам дали тече вода дали се потам иако бев на лекар да ме проверат да не е плодова вода.
Има еден гел за интима фитосептик ,мене ми помогна уште 2 ден ми се смири ирирацијата а добив алергиска реакција од утрогестан.Јас го купив во систина што е аптеката а сигурно го има и по други.
Ova mi e vtora bremenost i nie taja aparatura ja nemame vo Kicevo zatoa ne prajkaat Skopje i za prviot skrining i za vtoriot i vejke sme raZgovarale so maticniot za Skopje ama bidejki imam problemi so pritisokot pa sakav nekade po blisku ama se snajdov za vo Plodnost Bitola .