Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Дали треба некаде да се пријавам дека ќе излегувам за време на полициски час за преглед? Во понеделник имам закажано а неможат за брзо да ми презакажат па ќе морам да отидам. Доколку некој излегувал ве молам за инфо.

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.898
    Се јавуваш во МВР и кажуваш име, презиме и од каде до каде одиш, они ќе се известени и да ве запрат само ќе им кажете податоци.

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Да на 192 јави се пред да излезеш и пријави каде ќе одиш

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Фала ви ☺

5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки првпат ми се случува ова. На момент ја почуствував матката како се затега целата и отпушта. Цел ден лежев само што излеговме да испазариме и се вративме фатив да раскревам и се случи. Не кренав ништо тешко. Дали да звонам кај доктор да прашам од што ми е? Се загрижив многу. 14та недела сум рано е за лажни контракции...а имам чуство дека за тоа се работи.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Mene denes mi se sluci kako da mi se stegna matkata, mi se napravi kako topka tvrda ispaknata dole stomakot. I mene mi e rano 16 nedeli sum. Se prasuvam dali e kontrakcija ili nesto bebeto se vrti... Neznam

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Како што се сеќавам и мене ми беше така 14та 15та недела затегање и пуптање во стомак негде прочитав дека тоа е движењето на бебето..сега веќе во 19та се осеќа клоцање како што си расте. Нема простор за паника искрено за контракции не знам како би требало да изгледа но не верувам да е тоа

На Brpbrp, Tsukinory и @rollercoaster@ им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    На Maja92@, monka_bonbonka, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Milkiway
    Па од денес почна да претка. Прва бременост ми е немам врска како изгледа сето ова, искрено утрово беа пеперутки попладнево незнам што ќе беше ова. Колут напред и назад? Многу чудно чуство се преплашив.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас така осеќав како некој да гребе внатре, после тоа два три дена ми се подигаше стомакот неколку пати па после малце послабо и сега како кечер некој е :lol::lol::lol: особено навечер кога треба да спијам се разгибува:inlove:

На Kate Rina 93, Maja92@, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.898
    И на мене ми се дешаваат некои затегања, некогаш знам од гасови се, ама некогаш знае да оди накај јајник или пак чувствувам како некои чудни пецкања. Апликацијата што ја користам на телефонот ми кажува дека вообичаено било round ligament pain за овие неколку недели па си мислам тоа е, се шири матката, притиска наоколу на мускули. А пијам и магнезиум. Не се оптеретувам, мислам дека е нормално.

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.898
    А за преткање, рипчиња, пеперутки ништо од тоа не осеќам :rofl: ама мислам и рано е, плус мене плацента на преден ѕид ми беше на скринингот во 12 недела, па си мислам дека можно е и покасно да почнам да го чувствувам.

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Денес сум 38+3 и бев на преглед конечно. ЦТГ беше активно, контракции имаше и ме прашаа дали имам болки, а деновиве имам слаби менструални болки и боцкање во јајници. Ама па многу се кратки и не знам што да мислам. Докторката ме виде на ехо, рече дека постелката е веќе зрела, бебето пораснато и јас сум во термин за раѓање и безбедно е. Ми рече дека тешко може да се предвиди кога ќе ме фатат породилни болки, но да си бидам спремна. Рече ако нема ништо до петок да ја барам и да ме види пак. Сега цела нервозна земав вежби да правам. Пронајдов некои на youtube и се потрудив стварно, утре планирам пак и наутро и навечер да ги повторам. Се утепав од пиење сок од ананас ама ништо :D :D ќе видиме што како ќе биде, акушерката ме советуваше да пешачам и да немам гајле, а докторката ми рече поради карантинов кога веќе сум дома да седам турски или наопаку на столот, (потпирачот меѓу нозе да ми дојде) и ако можам да се симнувам и качувам по скали колку можам толку. Ќе полудам. Мислам измет од камили ќе јадам некој ако ми каже, само да се породам веќе..

На K.Mari4ka, Natt *, wannababy и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Прашај докторка за зелено светло, масажа на гради односно на брадавици може да помогне за забрзување, се прави после 38 недела, значи ти можеш, не е мит, има некои докази дека со стимулацијата на дојките се лачи окситоцин и окситоцинот предизвикува контракции на матката. Како што го редат бебето на града одма после раѓање за да цица, да се лачи окситоцин за да предизвика контракции за да се роди постелката, истиот механизам е. Ама прашај докторка обавезно, некои не препорачуваат.

Последна измена: 23 мај 2020
    На Natt *, Radost i ocaj и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Според докторот што ме водеше, бебето најрано може да се почувствува во 20та недела. Медицината вели така. Пред 16та вели дека е речиси невозможно да го чувствувате, тоа најверојатно се цревата.

На Chikitaa, Lovebug01 и eta им се допаѓа ова.
  16. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Читав и околу ова, ама не знам ни како се прави таа масажа. Ќе прашам и за тоа. Ми рече да не јадам зачинетп и луто, тоа било мит, а ќе сум си направела само проблем. Ќе ми задржувало повеќе вода телото и ќе сум качела притисок. Исто ми кажа и никакви чаеви да не пијам, за ова не ми текна. За вежбањето рече слободно дека можам.

17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Јас моето го почувствував во 15та, 17та веќе асално ме маваше додека седев на работа. Така да индивидуално е....

На Natt *, Филотеа, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    А да пробаш односи да имате со маж ти? Мислам дека тоа помага многу. Имам слушнато. Сега дали така се погодило или навистина помага не знам:lol:

На Natt *, Филотеа, Maja92@ и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Здраво феминки. На последното ехо ни кажаја дека е женско :inlove:...Многу е немирка срцето на мама, многу активно бебе :l:

На K.Mari4ka, Natt *, wannababy и 13 други им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Многу прошло уште малку останало. Ајде не се оптеретувај толку, ќе си чукне кога е спремно за излагање :) јас со првото од што ми беше мака уште на дрво да се качев за да излезе, ама не било ние кога сакаме. Уживај мами ќе се гушкате за брзо.

На wannababy, Филотеа, Maja92@ и 7 други им се допаѓа ова.