Девојки чепот ми падна уште вчера. Бев на доктор цтг мирно и еден прст отворена. Цела вечер имам болки на 15-20 мин. Дали да одам пак до болница или да си чекам уште ???
Не сме заедно моментално. Седам во Штип со братучетка. Маж ми мора на работа да биде, а не сакам да ги паничам луѓето ако случајно ме фатат лажни болки па си седам тука и си чекам. Докторката рече дека треба да се опуштам и психички. Ми кажа дека можно е за брзо да се породам, но може и да потрае. Ми рече слободно да си заминам каде сакам ќе има време да стигнам во болница, ама јас сепак се плашам. Знам многу жени кои сместување плаќаат и по 2-3 недели седат во Скопје и чекаат болки. Така и јас еве во Штип ќе поседам и ќе пробам да го провоцирам да излегува Докторката вели според ЦТГ имам болки и постои шанса за брзо да почне процесот. Убаво ми објасни како ќе изгледа чепот кога ќе ми падне и ми кажа да следам кога одам во ВЦ. И еве ме пак вежбам сега
Devojki, jas sum 13+4 ... ovaa nedela custvuvam kako da mi se prelapnuva srceto. Kako koga se vozite so kola i od gornina vozite nadolu pa ci podripnuva ♥️ to. E sega, so maz mi nemame odnosi uste od koga pocnav da se somnevam deka moze ovoj pat bebce se fatilo. 4 meseci veke. No, vcera malku se galevme bez odnosi sepak i posle toa ne custvuvam nisto. Obicno koga jadev osekav isto potskoknuvanje. Sto mislite, zosto e toa sega taka ... da ne sme napravile nesto ???? Panika me faka
17 и 18 е веќе нешто, со оглед на тоа дека бебето може да е порано зачнато. Ама пред 16 нема шанси. Така кажа докторот, така пишувало во книгите од кои учел.
Јас удирања чувствувам од 17та недела а 16та само лесни движења. И мојата докторка ми кажа од 20та ќе почнеш ама не мора да значи
Јас моето го чувствував 15-16...Дури не ни се веруваше. Не значи дека ако твојата Др-ка вели така дека тоа е закон.
Не разбирам убаво што те загрижува..дека срцето не ти потскокнува? Тоа нема врска со бременоста ..мислам не значи ако срцето не ти потскокнува дека нешто не е во ред тоа не е симптом..ако тоа ти беше прашањето Едно се книги друго е пракса
Јас имам син кој е 10 месеци. Во 17 се соменвав дека чувствувам нешто, ама во 20 почувствував дека сум бремена. Без дилема, почувствував кога ме клоцна. Пред тоа чувствував вибрации кои можеби беа кркорења на црева и желба да почувствувам кај мрда. Штом доктор вели не може пред 16та, сигурно има издржана причина која медицински е објаснета.
Јас во 16та недела прв пат го почувствував и тоа беше како некој да ме гали, како да ме допира со пердувче, ама не бев баш сигурна дека е бебето, а веќе во 17та (баш и пишав тој ден тука) го почувствував баш убаво, знаев дека е бебето.
Мене од 17та ме клоца и стомакот ми се поткрева. Убаво го гледам кано си клоца особено после кафе и благо прво не знае што е прашав овде па членки ми потврдија Ако ти си почнала од 20та не значи дека кај сите е исто. Од 18та до 20та се чувствува прво удирање барем мојата матична така ми кажа кога ја прашав и тоа во прва бременост кај втора уште порано се чувствува клоцање.. А и да многу зависело како ти е поставена постелката кај тие на заден ѕид го осеќале порано од тие на преден ѕид..кај мене е на заден
Постелката, конструкцијата на жената и секако големината на плодот. Моето секогаш беше недела понапред на почетокот. Има жени со задоцнета овулација и секако кај нив покасно ќе се почуствува. Еве золва ми тек во 20та го почуствува. Индивидуално е, не може кај секоја жена да е исто во никој случај.
Custvuvav na desnata strana kako postojano da mi pretka nesto. Samo go sporediv deka custvoto e kako da ti potskoknuva ♥️ to. Moze greska sum se izrazila. I posle galenjeto so mm ne osekam nisto. :/
Тоа не те разбрав дали за срцетп збориш или за бебето. Рано ти е било што да чувствуваш тој период така што не се секирај и не си прави грижи