Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас го почувствував првпат околу 18та мислам, а веќе 20та убаво клоцаше.

На Maja92@, Butterfly1107, Radost i ocaj и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    И јас рано го почуствував. 14та недела бев некаде. Му кажав и на докторот, баш го прашував дали тоа е тоа. Рече да, послаба си, затоа рано го чувствуваш. Нема правила тука рече. Секоја бременост е потполно различна.
    Баш пишував и тука.
    И кога прокрварев,утеха ми беше што го чувствував и знаев дека е добро. А да, постелката ми е на преден ѕид.
    Пак ќе кажам нема правила.
    Бременост по книга не се води @MilaSs12

На Maja92@, Fatalnata, Butterfly1107 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    298
    Здраво Јас сум трудна 13та недела.. во 12та отидов на преглед заради исцедок од прогестерон и ми напишале нухален набор 1.9мм. Во 13та недела и 2 дена на регуларен скрининг нухален набор 2.4мм - докторот ми кажа на граница за нагорни вредности. Имам правено Нифту дава низок ризок ама некако не можам да ја исфрлам оваа грижа од глава. Дали дека втората бременост имав спонтан и секој податок го обработувам детално:/ Има ли некој ваков случај и вакви мерења?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас мислам дека немаш потреба од грижа штом си праела Нифти. Нели затоа се прави? Смири си ја душичката.

На Mermaid и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  5. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Дојдов да си се пожалам.
    Почнуваат отоци на раце и нозе,не којзнае колку ама пак си осеќам. Тешкотии во дишењето, киселини блувам ко оган.
    Синоќа спиев во полуседечка, со трудничка перница, и плус 3 други.
    29та недела правам у вторник.
    Дали нркоја истите маки ги споделува со мене и да е тука негде со неделите?
    П.С. грбот плус, да не го спомнувам :x;(

На Осе, Maja92@, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Јас сум 30+4 отоци фала богу уште немам ама затоа грбот не го осеќам, мм ме масира цело време и само кога лежам на лева страна не ме боли...исто тешко дишам ама барем спијам малку се нормализирав не можев до 4-5 да заспијам никако положба да најдам.. За сонцињата мора да си трпиме и ќе си се тешиме тука :l:

На Maja92@ и Chikitaa им се допаѓа ова.
  7. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Отоци немам, а киселини имам колку сакаш. Ноќеска сум спиена се на се 2 и пол саати, не се трпат. Сабајле некаде прочитав млеко ладно знае да помогне, се напив, па дали од млекото или само од себе ми се смирија киселините сум заспала. И грб ме боли и колк ама тоа си го препишувам на тежината, огромна сум.

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.058
    Јас 28+1 отоци на нозете и рацете имам веќе , се заморувам брзо и гледам што повеќе да одмарам , а кога лежам преку ден некако тешко наоѓам позиција што ми одговара , а навечер легнувам и кома сум :D само за во тоалет се будам.

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Изгледа @MilaSs12 е зачленета овде само да се расправа и да мисли дека сите ние треба да имаме бременост како нејзината и децата треба да ги чувствуваме таа кога ке ни каже. Затоа што 10 пати напиша дека нејзината Докторка така и кажала.Па можеби така ти рекла за да те смири?! И да не ја замараш.Па ајде сите ги чувствуваат од 20та.
    Моето во 18та мм ми го осеќаше на допир камоли јас. Стомакот ми беше даска рамен,стомачни бев целата и нема да го осетам.
    И пишуваме дека секој си е случај за себе,таа пак... “Вие можеби од зачнување ги осекате”.
    Твоите фрустрации истури си ги дома.

На Maja92@, CatL4dy, Mantub и 10 други им се допаѓа ова.
  10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Значи тука сме горе долу со маките. А, башка второ ми е, па првото таман си заспал, таа е позицијата,немаш киселини и почнува мамо гушни ме,мамо ми се моча,мамо ми се пие вода :D

@Rainbowbaby и ја сум огромна, не си сама. 10 кила се поправив ако не и више

На Rainbowbaby, Среќичка, Bella* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    @Dana31 овде секоја жена си кажува свое искуство. Навистина не разбирам зашто мора да се наметнува нечиво мислење, па и при тоа да испаднеме лажги, зашто на членката така и кажала нејзината докторка|(

@NanaMia да се пријавам јас со отоците:D само се жалам.
    Едвај се движам. Од 30та недела почнаа да се појавуваат. Сега сум 35+0
    Ама за спиење немам проблем, спијам убаво:D

На Maja92@, Alishan30, Anetaoh и 4 други им се допаѓа ова.
  12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Љубоморна сум за спиењето !

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Прва бременост бев преслаба 50кг може и да немав го почувстував после 20та недела. Но активни удари може после 27ма добивав. Од 30та ми подигаше стомак. Мирен беше во стомак.

Втора бременост со 7кг плус од првата ја стартовав 57 кг почнав да го чувствувам во 16та недела кога лежам. Кога имам благо јадено во седење ептен доле ми буричка.
    Може си е поактивно за разлика од брат му.

Зад мене имам уште една бременост значи 3 бремености и може затоа почнав сега во 16та да го чувстувам кој знае... може матка раширена ...

Индувидуално е пред се.
    И нема правило. И секоја бременост е различна.

На Radost i ocaj, Monella, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Од тоа што читав пред мојот скрининг, 2.5 е границата меѓутоа зависи од тоа кога се мери и колку е големо бебчето. Краен датум кога мерењето има смисла е 13+6. И на крај не значи ништо, туку е само уште еден параметар по кој даваат веројатност/ризик, има и други маркери што се битни. А штом си правела Нифти, мислам дека немаш простор за грижа.

На Mermaid и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Според мојот доктор има објаснување, кое јас не го запомнив.
    Ама штом им верувате на вашите доктори, во ред. На крајот, сите бираме доктори во кои имаме целосна доверба, нели?
    Штом така ви кажале докторите, така терајте. Океј е сега?

16. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Уште цинизмот во обраќањето да го намалиш и топ ќе бидеш за на форумов ( за да можеш да комуницираш со било кој од тука и во иднина ). На крај краја што е толку битно кој кога го осетил бебето??? Сите го чувствуваме во различна недела. Само знам дека за ништо нема правила и правилник. Во медицината никогаш 2+2 не се 4!
    Мене со близнаците ме жалеа на почеток демек се подразбирало дека се дупло ќе ми се случува..дупло ќе сум повраќала, дупло ќе ми се лошело, повеќе ќе сум спиела, порано ќе сум ги почувствувала движењата, НИШТО ОД ТОА не се случи :) Така да не туку се расправај за небитни ствари, и смири ја топката. На крај на ден најбитно е да сме живи и здрави и да си ги износиме до крај нашите најмили.

На Осе, Natt *, Broki5 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    И јас тоа пробував да и објаснам тука сме да размениме искуства..ако не па сите по нејзиниот доктор да се водиме што можеби студирал пред 2-30 години. Која е таа книга по која он учел за да потврдиме дека станува збор за медицина нека ти ја покаже нека ти ги покаже авторите научните студии итн да не навлегувам немам ни намера да се расправам. Мора да ни бидат очите отворени и да ги прифатиме различностите ипак утре ќе сме мајки а секое дете си е за себе :) не значи дека некое бебе е подобро или понапредно ако клоцало во 16та а друго во 20та.

На monka_bonbonka, Kate Rina 93, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.835
    @Fallen.Angel знам дека ти е мачно, едвај чекаш да се породиш, ама користи го времето сега малку за себе. Одмори колку ти треба, качувај се по скали(иако мене тоа ми помогна само 1 прст плус да се отворам), јади ананас, туширај се со потопла вода. Ама, бебето ќе излезе кога сака тоа:D
    Опушти се, колку што можеш.
    И со лесно, брз и лесен пораѓај да си имаш:hug:

На Kate Rina 93, Thallia, Radost i ocaj и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Јас не знам ни еден прст дали сум отворена. Вчера ниту преглед со рака добив ниту вагинално ехо. Одозгора ме гледаше докторката и не спомна ништо. Само ме предупреди што и како ќе чувствувам кога ќе почне процесот. А никако да почне...

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.835
    Мене па во 2те бремености ме гледаа со рака. Проверуваа дали и колку сум отворена, и верувај со секој преглед ме "доотвараа". Сепак докторката знае, може наредниот преглед ќе те провери.
    Ти кажав, секако и јас не можев да бидам смирена или да уживам, ама посвети си време на себе. Здравје боже, после на почеток целото внимание ќе оди на бебчето :inlove:качувај и симнувај се оо скали, читав и урмите помагале да се отвориш, прочитав седење во када со топла вода(јас ова не сум го правела, ама консултирај тирај си се со лекар).

На Kate Rina 93 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.