Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Добро толку напредна медицинава не најдоа начин да не брцаат доле? :lol::lol:Неизбежно ли е брцањето? Ја едвај додржувам со вагинално ехо не з ам кога ќе дојде моментот како ќе им седам мирна(facepalm)

На Осе, Kate Rina 93, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Фала ти. Се трудам некако не ми е лесно во друг град далеку од сопругот сум. Не сакам за џабе да ми биде седењето.. Урми не можам да јадам за жал. Во када седењето не знам дали ќе ми помогне. Ќе прашам баш.

На Kate Rina 93, Maja92@ и flower30 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па тек на пораѓај што брцање раце има (facepalm)

На monka_bonbonka, Kate Rina 93, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    За тоа се тешам дека ќе сум со епидурална и нема да осеќам ..бар како што пишувале членкиве

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дур дојдеш до епидурал ќе имаш брцања

На Butterfly1107, Dana31, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    И тоа што викаш :lol: на изволте.. затоа викам како не пронајдоа нешто некој начин модерен :lol::lol::lol:

На Chikitaa, flower30, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Не сум цинична, ве оставам да си терате како што знаете и сметате дека е најдобро.
    Кажав мое искуство, не го прифативте. Не можеме да се разубедиме, ја вас а вие мене. Затоа, вие и понатаму ке мислите дека сте во право, а и јас исто.
    Бременоста не е натпревар, не знам зошто мислеше дека јас на тој начин ја гледам.
    Мојот доктор студирал пред 30 години, ама редовно го нагоградува знаењето. Затоа и одам таму.
    Додека бев бремена имам пиено само парацерамол.
    Пиеш ли доволно вода? Пробај и со магнезиум прво. Притисокот можеби ти варира.
    Ибупрофен пиев неколку пати додека дојам.

8. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    491
    Мислам дека нема по незгодно од тоа (facepalm)
    Хаха

9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Леле мислам дека од тоа брцање раце после само што ќе ми се доближеа телово само почнуваше да ми се тресе ,на крај дури и со целосна ме успаа да можат да ме сошијат убаво од што се тресев .

На Kate Rina 93, kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Мене најстрав од тоа ми беше,ме болеше повеќе од секоја контракција прегледот со раце :sweat:
    За разлика од мене братучетки мои што ми кажуваа дека ич не ги болело

Секој различно,ама јас лично хорор го доживував тоа и сега пак кога ќе треба ќе си цркнам :D

На Kate Rina 93, lavinija28, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    16.549
    Зошто се брзате и си стварате притисок за побрзо да се породите. Јас сум 36 + 4 и сакам да си терам до крај, до 40та недела. Можеби веќе станува тешко за издржување ама знам дека за бебка е поубаво да си остане подолго, а и јас ќе си имам некоја недела плус да се доспремам :D.

На Филотеа, Thallia, Monella и 4 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    @Milkiway како што кажа и @kukla21 додека дојдеш до епидуралот, ехе колку раце ќе добиеш:Dмене во оваа бременост, докторот изгледа се заборави, не можам да избројам колку пати ме провери и пак не се отварав брзо. На толку брцања со рака, мислам и стомакот ќе се расчепеше:D
    А во првата бременост, се смилуваа докторките оти ме враќаа секој ден и неколку пати со рака од 2 ме доотворија на 4 прста.
    Е и многу зависи од докторот мислам
    Еден месец пред пораѓај бев вечерта оти имав јаки болки, значи толку јако викнав што мм ме слушнал во ходник. Он брца со рака јас се качувам нагоре по столот:Dвика абе седи тука, јас офкам викам боли, не можам:Dкомедии.

@Fallen.Angel мачно е и што си без мт, и страв од непознато, и крај на бременоста, и се се собира. Ќе биде наскоро:hug:

На Radost i ocaj, Maja92@, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    i jas sakav istoto da go kazam

На Radost i ocaj, Maja92@ и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  14. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мене ми се појавиа отоци минатата недела во 33 и одма намалив исхрана на половина оброци и вода по 3 литри дневно и после 3 дена ми се изгубија ама многу големи отоци на нозе и трнење на раце,тешко дишење и омалаксаност.Правев вкупни протеини преку крв намалени ми се а во урина ги нема за среќа.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Ан ќе преживееме се поминува..не ми е толку зс болки никогаш не ме болело ни при пап ни за брисеви ни за ехо него грозно и боли зошто не можеш да се опуштиш и тоа докторине уходани ние сме им ко на лента и брцаат само :D валда нежен ќе ми се погоди

На flower30, Meckicja и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  16. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Провеката со рака за мене беше нешто најболно. Со првото дете се пораѓав 23 часа,од кои 19-20 само еден прст отворена. За да ми пуштат епидурална требаше да почнам да се отварам(некои 3-5 cm).А кај мене процесот никако да започне.
    На секое доаѓање на Др.во собата и земање ракавици,ми се плачеше. Не знам како ке биде со овој пораѓај(ништо не правиме 10 месеци). Сигурно ќе ми биде уште поболно. Вие работете до последен ден :D:D:D.

На Snowflake97, Bella* и flower30 им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Па нели обично со 1 прст ги пуштаат дома па да дојдат пак или нема правило како е .. добро си издржала тоа е многу саати обично и на царски ги праќаат кога не се отвараат и ајт..иначе кај сила за пораѓај :D Искрено може е подобро и да не знае човек па да се изненадува дента на пораѓај :lol::lol::lol:8-|

На Radost i ocaj и flower30 им се допаѓа ова.
  18. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Ова последново најдобро изгледа :D јас го имав тој"прекрасен" преглед во петокот па кога вриснав од болка солзи ми надојдоа, ама мора да се издржи. Инаку еве мене ми рекоа дека еден прст сум отворена па како на штрек сум секој момент, ама нема правила. Затоа сме жени храбри, жени лавици

На Kate Rina 93, Radost i ocaj, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Така си е :muscle::muscle:

На IvanaAni и flower30 им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мене ми ставија епидурална со еден прст отворена. Бев решена ќе раѓам природно без епидурална ама бев херој 6 саати, ти како си издржала толку алал да ти е. Два пати ми дојдоа за епидурална ги одбив, после јас ги барав :D
    А прегледите со рака онака ми беа. Само од еден доктор ме здоболе, а од другите ништо посебно. Или веќе од болките отрпната бев :D

На Maja92@, flower30 и Milkiway им се допаѓа ова.