Јас сакам да си почека термин, така и' зборам, иако знам дека веќе е тесно во меше. Нека биде умна на мајка па нека послуша
. Ti blagodaram slusham mnogu majki go imat pofaleno se nadevam se ke pomine ok. Inaku ushte mi e rano 24 gn. Pozdrav i so lesno da ni e na site.
Dali nekoj znae do koga sme nie trudnicite oslobodeni od rabota,ili so zavrsuvanjeto na vonrednata sostojba ke treba da se vratime na rabota i nie
@NanaMia isto sme so nedelite jas utre vlevam vi 29 nedela,do sega funkcionirav lesno,cel den na noga i so mnogu obvrski,imam dve bliznacinja koi se 18.5 meseci pa vreme za odmor skoro ic.nozete navecer primetyvam deka mi nse oteceni kaj gluzdovite ama, nautro koga stanuvam nema.inaku veke pocnuva da mi stanuva potesko,pocna da me boli i kicma mnogu,kako ke se izdrzi do kraj ne znam,ke si kukame i nema drugo care))
Најдобро е да одиш почесто на контрола и докторот да одлучи. Царски рез се прави со полна 38 г.н. И моето бебе е една недела понапред. Колку повеќе се во нас толку подобро за бебе. Мене така ми кажаа. И јас се мислам за датумот, што и како. А, оваа недела треба да се договориме.
Моите отоци огромни беа .ама реновиравме дома и сама бев со близнаците 5 дена и цел ден во движење,воопшто не мирував,исхрана и течности можеби не доволно ама за среќа поминав бес да примам албумин.
Што се случува женски? Темава полека згаснува. Порано кога ќе се вклучев едвај дочитував што се имаше пишувано. Деновиве сме пасивни.. само јас ви пишувам и тука таму по некој. Кај е возбудата? Инаку сега се разбудив. Сум сонувала глупости. Врне, истура, а сакав да излезам да купам нешто..
До завршување на вонредната состојба, 30 мај, ако продолжат ќе продолжи да важи и ослободувањето од работа, во спротивно би требало да се почне нормално како пред прогласувањето на вонредната.
Охооо јас ќе кажам нема врска.. ќере ја родив во 42недела 10 дена после термин А и да се надоврзам за сецнување и јас како тебе бев повеќе уплашена за тоа отколку за самиот пораѓај ама верувај ништо нема да осетиш сек работа е тоа јас не ни знаев дека ме сецнале после шиењето малце ми беше језивко (не боли ама сепак осеќаш) ама се поминува и се се заборава... јас инаку од утре влегувам во 9ти и каква позитивна возбуда имам исто како да ми е прво.. ништо немам спремено ни испрано ни испеглано си чекам само не знам што чекам Ќе почнам неделава изгледа и со докупување работи и со перење и пеглање и здравје ќе си чекам иако мислам и со ова ќе надминам термин ама да си бидам спремна.. Па и за депилација му ја мислам кога да одам.. со првото ми се погоди ептен дента на депилација и шишање утредента на раѓање.. сакам и ова вака да го погодам
Јас сум 28+3 рано е, ама си мислам со што да биде бебе облечено здравје за од болница земање.. девојче е, да кажете веќе искусните мами или идни што се спремаат( термин краен 15 Август)
Не знам од свое искуство, бидејќи бев со анестезија, ама друга личност ми кажуваше дека не ја болело сецнувањето, бидејќи местото веќе загреано, од пораѓај, напон. Е после на изладено шиењето малку ја болело. Не бива ли во државниве бре бар за шиење некоја локална анестезија да ставаат?
Ставаат.. јас се сеќавам баш околу раната три пати пати ме боцнаа и после не осеќав болка ама тегнење и влечење на конецот го осетив убаво само мене одма ме фатија да ме шијат не се оладив а знам случај што ги заборавиле па тогаш шиењето им било многу болно
Супер штом ставаат, да не губам верба во државно здравство Моето девојче е во мај, од пусти мерак во фустанче да биде, а сепак почеток на мај, па и штотуку родено бебе, па врз шпикозните (широки) фустанчето Циркузи, ама преслатки се За наредно нешто попрактично ќе земам
Јас се извинувам ако исплашив некој со моето мислење, не ми беше тоа намерата Многу ми имаат кажувано дека не го осетиле тој дел, ама во мојот случај ептен ме избрзаа и исфорсираа да раѓам пред да заврши смената на докторката . Од една страна супер, не трпев долго болки, брзо заврши сѐ. Од друга пак, ете имаше некои такви ситници и пропусти. Е да ви кажам нешто позитивно. Чувството ко ќе излезе бебето никогаш нема да го заборавам. Баш,буквално го осетив она што викаат се олесни.
Мене бабицата само го праша докторот за потврда и се сврте накај мене ми кажа ќе те сецнам, ама како што кажуваат од напоните што притиска бебето местото си е загреано и секунда само осетив сецкањето ама ништо сташно. И на три буткања искочи беба После малку ме заборавија додека ме шијат, зашто преполно беше од сите боксови се слушаа жени Али дури и шиењето не беше пријатно дека знаеш што прави, но не беше ни болно. И да самата секунда кога излегува бебче е многу јако чуство како да си се олеснил и во секунда сите болки ги забораваш и си викаш ова не било ништо Мене од после кога помина се, ми падна адреналинот и почнав целата да се тресам и ми беше мнооогу ладно. А ме оставија на бокс долго време со тие гужвите, се искичмив.. После тоа наеднаш носат една жена готова раѓа, филмски само ме пребација на таа носилката неа ја качија на бокс. И ме однесоа во предродилна (лежев таму добри неколку саати зашто немаа празна соба) Али како и да е све си помина добро и добро се заврши
Леле готово не испоплашивте да се префрлите во породилни страв ми е веќе Труднички муабети да ги отварам а имам уште 4 месеци пред мене вчера кошмари имав многу сум плашлива
Ич да не се плашите. Мене кога ме симнаа од бокс прашав кога смеам второ да раѓам најрано, ова воопшто не било страшно.