Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    :D :D :D ме пресмеа
    Има еден куп мамички пред нас, цел јуни го имаме за породилни приказни да читаме (facepalm)

На Alishan30, CareTee, Fallen.Angel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Велат во повеќето случаеви женските не остануваат до крај на термин во стомак:D:whew:

На Alishan30, Fallen.Angel, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас сакам да си почека термин, така и' зборам, иако знам дека веќе е тесно во меше. :D
    Нека биде умна на мајка па нека послуша :D :D

На Alishan30, Kate Rina 93, Bella* и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    . Ti blagodaram slusham mnogu majki go imat pofaleno se nadevam se ke pomine ok. Inaku ushte mi e rano 24 gn. Pozdrav i so lesno da ni e na site.

На Kate Rina 93, Bella*, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Dali nekoj znae do koga sme nie trudnicite oslobodeni od rabota,ili so zavrsuvanjeto na vonrednata sostojba ke treba da se vratime na rabota i nie

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Другарка ми рече до 1ви јуни... :(

На Kate Rina 93 и Andra им се допаѓа ова.
  7. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    @NanaMia isto sme so nedelite jas utre vlevam vi 29 nedela,do sega funkcionirav lesno,cel den na noga i so mnogu obvrski,imam dve bliznacinja koi se 18.5 meseci pa vreme za odmor skoro ic.nozete navecer primetyvam deka mi nse oteceni kaj gluzdovite ama, nautro koga stanuvam nema.inaku veke pocnuva da mi stanuva potesko,pocna da me boli i kicma mnogu,kako ke se izdrzi do kraj ne znam,ke si kukame i nema drugo care:)))

На Alishan30, NanaMia, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Најдобро е да одиш почесто на контрола и докторот да одлучи. Царски рез се прави со полна 38 г.н. И моето бебе е една недела понапред. Колку повеќе се во нас толку подобро за бебе. Мене така ми кажаа. И јас се мислам за датумот, што и како. А, оваа недела треба да се договориме.

На Alishan30, Kate Rina 93 и Andra им се допаѓа ова.
  9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Моите отоци огромни беа .ама реновиравме дома и сама бев со близнаците 5 дена и цел ден во движење,воопшто не мирував,исхрана и течности можеби не доволно ама за среќа поминав бес да примам албумин.

10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Што се случува женски? Темава полека згаснува. Порано кога ќе се вклучев едвај дочитував што се имаше пишувано. Деновиве сме пасивни.. само јас ви пишувам и тука таму по некој. Кај е возбудата?

Инаку сега се разбудив. Сум сонувала глупости. Врне, истура, а сакав да излезам да купам нешто..

На Alishan30, kukla21, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    До завршување на вонредната состојба, 30 мај, ако продолжат ќе продолжи да важи и ослободувањето од работа, во спротивно би требало да се почне нормално како пред прогласувањето на вонредната.

На Alishan30, Kate Rina 93 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Охооо јас ќе кажам нема врска.. ќере ја родив во 42недела 10 дена после термин :wasntme:
    А и да се надоврзам за сецнување и јас како тебе бев повеќе уплашена за тоа отколку за самиот пораѓај ама верувај ништо нема да осетиш сек работа е тоа јас не ни знаев дека ме сецнале:D после шиењето малце ми беше језивко (не боли ама сепак осеќаш) ама се поминува и се се заборава...

јас инаку од утре влегувам во 9ти и каква позитивна возбуда имам исто како да ми е прво.. ништо немам спремено ни испрано ни испеглано си чекам само не знам што чекам:rofl:
    Ќе почнам неделава изгледа и со докупување работи и со перење и пеглање и здравје ќе си чекам иако мислам и со ова ќе надминам термин ама да си бидам спремна..
    Па и за депилација му ја мислам кога да одам.. со првото ми се погоди ептен дента на депилација и шишање утредента на раѓање.. сакам и ова вака да го погодам :rofl:

На Alishan30, Fallen.Angel, Natt * и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.058
    Јас сум 28+3 рано е, ама си мислам со што да биде бебе облечено здравје за од болница земање.. девојче е, да кажете веќе искусните мами или идни што се спремаат( термин краен 15 Август) :sun::l::inlove:

На Alishan30 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  14. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Не знам од свое искуство, бидејќи бев со анестезија, ама друга личност ми кажуваше дека не ја болело сецнувањето, бидејќи местото веќе загреано, од пораѓај, напон. Е после на изладено шиењето малку ја болело.
    Не бива ли во државниве бре бар за шиење некоја локална анестезија да ставаат? :doh:

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Ставаат.. јас се сеќавам баш околу раната три пати пати ме боцнаа и после не осеќав болка ама тегнење и влечење на конецот го осетив убаво :| само мене одма ме фатија да ме шијат не се оладив а знам случај што ги заборавиле па тогаш шиењето им било многу болно :^)

На Kate Rina 93 и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  16. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Супер штом ставаат, да не губам верба во државно здравство :)

Моето девојче е во мај, од пусти мерак во фустанче да биде, а сепак почеток на мај, па и штотуку родено бебе, па врз шпикозните (широки) фустанчето :D
    Циркузи, ама преслатки се :inlove:
    За наредно нешто попрактично ќе земам :)

На Yowannty, Kate Rina 93, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Јас се извинувам ако исплашив некој со моето мислење, не ми беше тоа намерата :| :hug:

Многу ми имаат кажувано дека не го осетиле тој дел, ама во мојот случај ептен ме избрзаа и исфорсираа да раѓам пред да заврши смената на докторката |(.
    Од една страна супер, не трпев долго болки, брзо заврши сѐ. Од друга пак, ете имаше некои такви ситници и пропусти.

Е да ви кажам нешто позитивно. Чувството ко ќе излезе бебето никогаш нема да го заборавам. Баш,буквално го осетив она што викаат се олесни.

На Alishan30, Fallen.Angel, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Мене бабицата само го праша докторот за потврда и се сврте накај мене ми кажа ќе те сецнам, ама како што кажуваат од напоните што притиска бебето местото си е загреано и секунда само осетив сецкањето ама ништо сташно. И на три буткања искочи беба :inlove:
    После малку ме заборавија додека ме шијат, зашто преполно беше од сите боксови се слушаа жени :)
    Али дури и шиењето не беше пријатно дека знаеш што прави, но не беше ни болно.

И да самата секунда кога излегува бебче е многу јако чуство како да си се олеснил и во секунда сите болки ги забораваш и си викаш ова не било ништо :D

Мене од после кога помина се, ми падна адреналинот и почнав целата да се тресам и ми беше мнооогу ладно. А ме оставија на бокс долго време со тие гужвите, се искичмив.. После тоа наеднаш носат една жена готова раѓа, филмски само ме пребација на таа носилката неа ја качија на бокс. И ме однесоа во предродилна (лежев таму добри неколку саати зашто немаа празна соба) :?:

Али како и да е све си помина добро и добро се заврши :D8)

На Alishan30, Lady Leona, Fallen.Angel и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Леле готово не испоплашивте :rofl::rofl: да се префрлите во породилни страв ми е веќе Труднички муабети да ги отварам а имам уште 4 месеци пред мене :rofl::rofl: вчера кошмари имав многу сум плашлива :lol::o

На Alishan30, Fallen.Angel, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. *Ench@nted*

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Ич да не се плашите. Мене кога ме симнаа од бокс прашав кога смеам второ да раѓам најрано, ова воопшто не било страшно. :D

На Yowannty, Alishan30, Fallen.Angel и 4 други им се допаѓа ова.