Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не ни читам што пишувате ама а на скролање вифам зборче шиење сечење буткање и почнувам да се омалаксувам и да припаѓам :D:D и прекинав веќе не читам ништо боље да не знам :lol:

2. NNK19

NNK19 Популарен член

Штом ние второротките а и сите други жени се нафатиле на второ трето итн значи ништо не е страшно без паники плис :rofl:
    Мој совет уживајте во бременоста и не слушајте никој и ништо.. јас така направив и немав некои стравови или не знам какви очекувања.. не ни читав на интернет ни па ме интересираа рекла казала муабети.. сега иако со второ при крај сум пак немам страв само што го мислам ова малово како ќе седи без мене дома додека сум во болница.. ееее мене тоа најмногу ме плаши и уште сега жалам ама тоа е:doh:

3. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Aaa би сакала да имам мислење како твоето од кога ќе се симнам од бокс :D:D:D

4. ines.h

ines.h Популарен член

Здраво,мамички и од мене.
    Јас сум 34 н.
    Ве читам но не сум пишала до сега.Што повеќе читам (не мислам на информациите само тука во темата),ами општо , толку повеќе ме фаќа паника,на моменти до толку што сама не се трпам па не други .Да биди уште посмешно ова ми е втора бременост.Првата ми беше царски (не се отворав ,со пукнат воденјак бев неколку саати) болки тогаш немав речиси ич.
    Оваа бременост ми е баш бременост , дури сега знам што значи тоа:D.
    синоќа сум имала болки како менструални , не беа јаки меѓутоа беа долго време ,од кон 12 до изутрина до 5ч,со прекини,и нозете си ги осеќав омалаксано.Незнам што беше се упрпав,но седев колку што можам смирена знаеќи дека сепак не се со таков страшен интензитет како што се очекува да се (иако некои си поминуваат лесно.Инаку и долу кај препоните ме болеше.Си пројде тоа појма немам што беше,утре здравје кај матичен па да видиме што ќе кажи.Тие последните брисеви кога се прават,да си споредам со инфо.кои ми ги дава мојот докотор зошто на моменти ме вади од кожа.

Alishan30, Natt *, K.Mari4ka and 2 others like this.
  5. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

35та недела се брисевите така знам

6. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

И за пораѓај со царски се проверуваат брисеви на крај? Не можам веќе да поднесам да ме ч'чкаат доле...

Bebac and Chikitaa like this.
  7. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Мислам дека површински само земаат. Не чачкаат внатре.
    Така прочитав:D
    Мене утре ќе ми земат брис па ќе ви кажам како поминав:D

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Аиии мамиии :inlove::inlove::inlove: Со лесно да ти е до крај.

Не се секирај за кревањето, за болките. Се е нормално. За утеха, го кревав и јас мое девојче, ја успивав со тоа што ми скокаше на кревет, дури и крварење имав (кое мислев дека еве ќе пробие кај да е). Така до кај скоро 8ма недела си чекав да добијам :)

матичните работат. Може со изменето работно време, заради полицискиот час, ама работат.

Alishan30, Maja92@, Bella* and 2 others like this.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ако ти се верува денес си поплакав за ова. Си викам како ќе ме биде без него неколку дена?! После си викам не сум ни прва ни последна. Другарки како нас кога оделе на пораѓај ми кажуваа дека не плачеле од болки туку од мисла за првото дете. Колкаво ти е второто?

Alishan30, ines.h and elcezelce like this.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Sum zaboravila od prvata bremenosta dali bese povrsinski, a carski treba da bidi za da bidi povrsinski ili nema vrska? Od tolku do go mrazam toa zema je brisevi si brblam tuka I se tresam deka e povrsinski.

Kate Rina 93 and mal.ecka like this.
  11. NNK19

NNK19 Популарен член

Леле ќути.. се трудам да не мислам ама како што се наближува термин се поише паники ме фаќаат.. 3години наполни пред 2 месеци и голема е веќе разбира и знае дека мама треба да оди да го земе бебето па заедно да си дојдеме дома... мислам она дека нема ни да примети или нешто да и смени ама јас ќе си пукнам.. па едно време си викав да си земам апартман (здравје во Чаир планирам да се пораѓам) само заради посетите ама после си викам ич нека не доаѓа зошто бетер ќе ми биде мене:)

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Само стрептокока. таа површински е.

Kate Rina 93 and Rainbowbaby like this.
  13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Како наближува крајот и мене тоа ми е главна преокупација како ќе издржам разделена од син ми плус со ситуацијава дека дома заедно 24ч. лепенка ми е се само по мене оди ,и јас му викав на мм кога ќе се породам да ми го донесе да го видам ама во право си подобро да не го носи пошто потешко ќе ми биде.

14. Среќичка

Среќичка Популарен член

Мојот е помал. 2 години и 7 месеци. Не знам дали ќе разбере, се надевам лесно ќе поминеме. Се радува за бебето, ќе му давал млекце :inlove: и јас се зезав дека во Ремедика ќе платам кревет и за него :lol: ти си пред мене па здравје ќе кажеш како ќе поминете :party:

15. NNK19

NNK19 Популарен член

Исто е и кај нас и ние сме 24/7 заедно и за овие 3 години само еднаш беше оделена од мене и мм цел ден.. ајде тоа е што е мора така да биде (малце тешење) :D

Ајде само здравје.. и со лесно да ни е на сите :D

16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

А мојот ке биде само 18 месеци. Бебе...
    Како ке бидам 5 дена без него?
    И во апартман да бидам па нема да го пуштат.
    Во октомври ми е термин баш за наново да напнат со грип сезона и корона.
    Знам како и беше на цимерката. Епидемија за морбили имаше не пуштаа деца. Мислам дека нон стоп душичка на телефон беше да си го гледа детето на вибер... тешко многу.

17. Andra

Andra Популарен член

Исто и јас,не му ја мислам за пораѓај туку децава 18 месеци се како првпат разделени па и царски сигурно 5 дена ќе бидам во болница.И вчера кога ми рече докторов може и побрзо да биде ,тешко заспав синоќа.

mal.ecka likes this.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Фала ти кукла :inlove:
    Ја кревам и јас ќерка ми, ма не да ја кревам, од раце не ја испуштам по цел ден а тешка е машала.
    Секако дека во втората бременост не се пазиме доволно ко во првата. (facepalm)
    Тогаш од кола кола потешко не кревав, а сега со количка песок натоварена башка и девојчето во неа, ја возам и работам во двор:D
    Се јавив, работеле, уште утре одам на контрола кај матична.
    Малку ме буни ова бременост+одбивање од доење и гради преполни млеко,тешки.. Зарем ќе смеам да пијам лекови за прекин на млеко?! :worried:

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Ништо не осетив кога ме сецнаа јас..

babyboy1, Maja92@ and Kate Rina 93 like this.
  20. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Феминки бев кај матичниот на контрола сабајле и ми препиша антибиотик Панцеф и капсули Брусницин заради Ешерихија Коли што покажа на уринокилтура...
    Дали сте го пиеле овој антибиотик?