Нешто бебево слабо ми е активно деновиве. Повеќе клоцаше, сеа одвреме навреме по малку и ќе престане. Не ме загрижува, само се прашувам зошто така..
Јас јадев последно до 22:00 а утрото ми земаа крв во 08:00 . Поради вонредната ситуација гиникологот ти ја препишува терапијата. Баш сестрата додека ми земаше крв таму беше и Докторката и ја прашав зошто тие не ми ја препишат терапијата?! Таа ми кажа дека по ново за гиниколошки проблеми терапија препишува гиниколог,за интернистички-интернист. Тие во моментот не препишувале терапија.
Мене ми имаа кажано до 18:00 најкасно да јадам, потоа не. И мене накај 8 наутро ми земаа крв. И пак високи вредности имаше.
Како јас да сум го пишала ова. И јас денес брис правев за стрептокока, рез за некој ден. Бебка тежи 2300г, плодова вода намалена али не било загрижувачки. Си имам повисок притисок (со терапија) и малце растот бил за недела дена назад, па утре ќе проверувам д димери. ЦТГ на секои на два дена правам ради високот притисок. Органите се супер, само големината на главата за недела дена помала. Неделиве ми се збркани, по правило би требало да сум 35та, според растот покажа 33/34та се надевам немам потреба за грижии. Бебка со главата надолу, но родилниот канал тесен или високо поставен (не разбрав точно со ваков наод само царски, се надевам ќе се прошири до пораѓај) Поздрав женски
На првото боцкање шеќерот ми беше 3.5 а по пиењето на шеќерот кога ми земаа по втор пат 5.8. Од се што испитав до сега само шеќерот е како што треба.
Околу 100 се моите тромбоцити одсекогаш и не примам никако андол/кардиопирин/аспирин. Немам мутации но ете вродено имам ниски тромбоцити. Со една таблета аспирин јас веднаш крварам од непца, од хемороиди, од нос. Затоа прашај за андолот, дали смееш? __________________ Малку сум деновиве како замалушена, се ми се спие, изгледа железото ми падна, последен пат пред 1 месец ми беше 9, а хгб 11,6. Не јадам месо, не јадам спанаќ и цвекло и можно е да е пониско. Во понеделник сум за лабораторија па ќе видиме. Во среда сум на втор скрининг, исповозбудена сум Меше ми порасна, 21ва недела наполнив. Само, се разочарав од соновите, незнам дали ви се случува, но сонувам хорори, синоќа се породив и бебето било само 680грама, сум го родила во 18гн, најмало во мк, било грдо и страшно, страв ми било да го држам оти немало ни мускули, ми рекле 2 ипол месеци ќе било во инкубатор. Зошто вака ми се случува, ниту се плашам ниту сум замислувала вакви хорори а ми доаѓаат во сон. Преку ден се занимавам со готвење специјалитети, денес 3 часа динствувам месо, прередувам шкафови, а оти вакви сонови ми доаѓаат незнам Малку си покукав, ама ај. За сецнувањето не ми е страв, зошто знам дека ќе им кажам да не спомнуваат гласно и нека сечат, само се да биде во ред. После за тресење, секако ќе се тресам, за плачење секако ќе плачам, ама се се заборава. Досега на мн пораѓаи сум била, и поблагословено нешто нема, од заплакувањето на бебето и издишката на сите, дека се поминало добро Нека не чува сите господ, или во кого и да верувате
Пиши што ќе ти кажат, мене тогаш хематолозите ми кажаа сум имала проблем во тромбоцитите, но не памтам што. Клексани ме раскрваруваат и аспирин, а еве фраксипарин не. Сите делуваат на различни делови од коагулација на крв, затоа и некои ме сметаат, а ете други не.
Не си сама...и јас имам такви сонови...подобро да не ви ги раскажувам пошто вакви сценарија нема ни во нај страшни хорор филмови . Чисто ако ти е за утеха .
37+6 денеска, си бев и јас на првото CTG. На бебе му е супер внатре има доволно плодова вода, постелката е II-III степен што е и очекувано. Си го добив и првиот вагинален преглед, грло уште не омекнато.. CTGто си беше мирно.. Му спомнав на докторот дека последните недела дена навечер имам менструални болки и дека зачестија стврднувањата на стомакот, ми рече слободно да продолжам магнезиум да пијам уште една недела. Здравје понеделник, вторник нареден преглед.. Ситно броиме
Не ми е за лајк, повеќе е како поддршка лајкот. Знаев дека фантазии сонови имаат трудниците, ама не ни претпоставував дека се вакви. Фала ти што сподели, барем да не си мислам дека само јас хорори сонувам
Јас да ти кажам веќе го направив 2риот скрининг денес одма на почеток на 20та (дека знаеш јас 2 пати правам)..а за соништата некој нешто да не ти раскажувал или да не си слушала нешто па потсвесно ти влегло во глава? Јас така имав кошмари кога бев напната еден период сега некако овие 2 недели сум ептен опуштена весела она право уживање во бременост и од тогаш немам такви кошмари или можеби заради исчекување на 2 скрининг па потсвесно си се уплашила. Мене ми беше уживање на скрингот многу ми беше интересно ич не му ја размислувај сигурно убаво ќе поминеш
Немај гајле. Јас што сонови сонувам, можам филм да направам. Хорор некој. Трудниците имале живописни соништа викаат. Затоа не се замарам. Штом се разбудам решавам да ги заборавам Еротските соништа одамна ми ги снема. Сега трагедии,хорори сонувам
Да замолам ако некој се разбира околу параметри на крв. Сабајле појадував па отидов крв да проверам, све е угоре удоле. Гликозата покачена на 6.03. Дали тоа е знак дека имам шеќер иако уште не сум проверувала скриен?
Денес го започнувам шестиот месец, бев на преглед и поминав ок (ако не го земам во обзир вагиналното мерење на цервиксот). Бременоста се одвива со нормален тек, бебушка си одговара со неделите, цервиксот се продолжил за неколку мм (од 25 пораснал на 30мм) и малку се ослободив, има надеж. Докторката ми рече дека може да прекинам со прогестеронот ама јас некако не се осеќам безбедна без нив, ваши мислења? Да продолжам ли на своја рака барем до 24,25 недели и безтоа од него штета нема?
На граница ти е, но битно е и последните 2-3 дена што си јадела. Најточно скриен шеќер би покажал резултатот, дали има или нема
Мене докторот ми рече нема штета. Јас примав прогестерон до 6ти месец. После докторот ми рече да го прекинеме. Прашав дали може барем до 7ми да примам, рече не е проблем, можеш и до 9ти, ако те прави помирна тоа. Нема штета никаква