Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. macufce

macufce Истакнат член

Ме задржаа денеска.
    Бебе нема абер да искочи , утре царски :D:D:D:D:D:D:D

Broki5, Thallia, *Ench@nted* and 23 others like this.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Со лесно! (fingers) Нема кај да бега малото :l:

3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Нешто бебево слабо ми е активно деновиве. Повеќе клоцаше, сеа одвреме навреме по малку и ќе престане. Не ме загрижува, само се прашувам зошто така..

4. Dana31

Dana31 Истакнат член

Јас јадев последно до 22:00 а утрото ми земаа крв во 08:00 .

Поради вонредната ситуација гиникологот ти ја препишува терапијата. Баш сестрата додека ми земаше крв таму беше и Докторката и ја прашав зошто тие не ми ја препишат терапијата?!
    Таа ми кажа дека по ново за гиниколошки проблеми терапија препишува гиниколог,за интернистички-интернист. Тие во моментот не препишувале терапија.

Last edited by a moderator: May 27, 2020
    Kitten and Masnickaaa like this.
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Мене ми имаа кажано до 18:00 најкасно да јадам, потоа не. И мене накај 8 наутро ми земаа крв. И пак високи вредности имаше.

Masnickaaa likes this.
  6. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Како јас да сум го пишала ова. И јас денес брис правев за стрептокока, рез за некој ден. Бебка тежи 2300г, плодова вода намалена али не било загрижувачки. Си имам повисок притисок (со терапија) и малце растот бил за недела дена назад, па утре ќе проверувам д димери. ЦТГ на секои на два дена правам ради високот притисок. Органите се супер, само големината на главата за недела дена помала. Неделиве ми се збркани, по правило би требало да сум 35та, според растот покажа 33/34та се надевам немам потреба за грижии. Бебка со главата надолу, но родилниот канал тесен или високо поставен (не разбрав точно со ваков наод само царски, се надевам ќе се прошири до пораѓај) Поздрав женски :*

nadenadia likes this.
  7. Dana31

Dana31 Истакнат член

На првото боцкање шеќерот ми беше 3.5 а по пиењето на шеќерот кога ми земаа по втор пат 5.8.
    Од се што испитав до сега само шеќерот е како што треба(facepalm)(facepalm)(facepalm).

eta, Brpbrp, Fallen.Angel and 2 others like this.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Околу 100 се моите тромбоцити одсекогаш и не примам никако андол/кардиопирин/аспирин. Немам мутации но ете вродено имам ниски тромбоцити. Со една таблета аспирин јас веднаш крварам од непца, од хемороиди, од нос.
    Затоа прашај за андолот, дали смееш?

Во среда сум на втор скрининг, исповозбудена сум:inlove:
    Меше ми порасна, 21ва недела наполнив.
    Само, се разочарав од соновите, незнам дали ви се случува, но сонувам хорори, синоќа се породив и бебето било само 680грама, сум го родила во 18гн, најмало во мк, било грдо и страшно, страв ми било да го држам оти немало ни мускули, ми рекле 2 ипол месеци ќе било во инкубатор.:(
    Зошто вака ми се случува, ниту се плашам ниту сум замислувала вакви хорори а ми доаѓаат во сон.
    Преку ден се занимавам со готвење специјалитети, денес 3 часа динствувам месо, прередувам шкафови, а оти вакви сонови ми доаѓаат незнам:(

Малку си покукав, ама ај.:wasntme:
    За сецнувањето не ми е страв, зошто знам дека ќе им кажам да не спомнуваат гласно и нека сечат, само се да биде во ред.
    После за тресење, секако ќе се тресам, за плачење секако ќе плачам, ама се се заборава.
    Досега на мн пораѓаи сум била, и поблагословено нешто нема, од заплакувањето на бебето и издишката на сите, дека се поминало добро:l:

Нека не чува сите господ, или во кого и да верувате:sun:

Natt *, flower30, Broki5 and 14 others like this.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Нормално е при крај помалку да мрда. Нема многу место, затоа.

10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Alishan30 likes this.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Пиши што ќе ти кажат, мене тогаш хематолозите ми кажаа сум имала проблем во тромбоцитите, но не памтам што. Клексани ме раскрваруваат и аспирин, а еве фраксипарин не.
    Сите делуваат на различни делови од коагулација на крв, затоа и некои ме сметаат, а ете други не.

lemon8ejt likes this.
  12. Dana31

Dana31 Истакнат член

Не си сама...и јас имам такви сонови...подобро да не ви ги раскажувам пошто вакви сценарија нема ни во нај страшни хорор филмови :whew:. Чисто ако ти е за утеха :).

Milkiway and Alishan30 like this.
  13. nadenadia

nadenadia Популарен член

37+6 денеска, си бев и јас на првото CTG. На бебе му е супер внатре има доволно плодова вода, постелката е II-III степен што е и очекувано.
    Си го добив и првиот вагинален преглед, грло уште не омекнато.. CTGто си беше мирно.. Му спомнав на докторот дека последните недела дена навечер имам менструални болки и дека зачестија стврднувањата на стомакот, ми рече слободно да продолжам магнезиум да пијам уште една недела.
    Здравје понеделник, вторник нареден преглед.. :D
    Ситно броиме:inlove:

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Не ми е за лајк, повеќе е како поддршка лајкот. Знаев дека фантазии сонови имаат трудниците, ама не ни претпоставував дека се вакви.
    Фала ти што сподели, барем да не си мислам дека само јас хорори сонувам:hug:

Dana31 likes this.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас да ти кажам веќе го направив 2риот скрининг денес одма на почеток на 20та (дека знаеш јас 2 пати правам)..а за соништата некој нешто да не ти раскажувал или да не си слушала нешто па потсвесно ти влегло во глава? Јас така имав кошмари кога бев напната еден период сега некако овие 2 недели сум ептен опуштена весела она право уживање во бременост и од тогаш немам такви кошмари:lol: или можеби заради исчекување на 2 скрининг па потсвесно си се уплашила. Мене ми беше уживање на скрингот многу ми беше интересно ич не му ја размислувај сигурно убаво ќе поминеш (fingers)

Kate Rina 93 and Alishan30 like this.
  16. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Немај гајле.
    Јас што сонови сонувам, можам филм да направам. Хорор некој.
    Трудниците имале живописни соништа викаат.
    Затоа не се замарам. Штом се разбудам решавам да ги заборавам:D
    Еротските соништа одамна ми ги снема. Сега трагедии,хорори сонувам:rofl:

Maja92@, Milkiway and Alishan30 like this.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Да замолам ако некој се разбира околу параметри на крв. Сабајле појадував па отидов крв да проверам, све е угоре удоле. Гликозата покачена на 6.03. Дали тоа е знак дека имам шеќер иако уште не сум проверувала скриен?

18. Monella

Monella Форумски идол

Денес го започнувам шестиот месец, бев на преглед и поминав ок (ако не го земам во обзир вагиналното мерење на цервиксот).
    Бременоста се одвива со нормален тек, бебушка си одговара со неделите, цервиксот се продолжил за неколку мм (од 25 пораснал на 30мм) :) и малку се ослободив, има надеж.
    Докторката ми рече дека може да прекинам со прогестеронот ама јас некако не се осеќам безбедна без нив, ваши мислења?
    Да продолжам ли на своја рака барем до 24,25 недели и безтоа од него штета нема?

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

На граница ти е, но битно е и последните 2-3 дена што си јадела.
    Најточно скриен шеќер би покажал резултатот, дали има или нема

eli.karameli likes this.
  20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Мене докторот ми рече нема штета.
    Јас примав прогестерон до 6ти месец. После докторот ми рече да го прекинеме. Прашав дали може барем до 7ми да примам, рече не е проблем, можеш и до 9ти, ако те прави помирна тоа. Нема штета никаква:)

Monella and Alishan30 like this.