Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јас од мала активност се задишувам и ми чука посилно срцето што мислам е нормално:)

2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.544
    Искрено, не ми ни текна, како замајана сум цела од кога останав трудна. Ќе вадам пак крв во петок да видам тогаш како ќе бидат параметри.

3. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Сигурно се во ред,ако имало проблем ќе се види на ехо или ќе имаш отоци.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Да да во Чаир..
    Првично се мислеше дали сега да провериме да не е рано. Но дека зборев со докторот дека пред некоја година имав HPV( и претходно ме успаничија дека мора да биде царски доколку постои сомнеж за HPV), и сакаше да се осигура да не имам кондиломи зашто едино тие би можеле да бидат проблем за природен пораѓај.
    А и плус дека му спомнав за стврдувањата и рачунајќи дека второротка може побрзо да биднело си рече да провериме за сигурно..

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.284
    Допаѓања:
    19.094
    Да дефинитивно од следниот ден се расклоца сега веќе пораснато уште повеќе..ама кога видов си викам магнезиумче ќе бидеш на минимум :D:lol::lol:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас сум веќе 22ра недела и исто како тебе ми се забрзува чукањето на срцето од време на време и немам здив особено кога ќе се најадам мислам дека имам кило леб изедено и ќе пукнам :) ја прашав докторката вика ништо не ти е :):),а за боцкањето и јас го имам ако стојам или шетам повеќе па доле ме боцка повеќе одмарај:)

7. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Сите сме :) јас цела ташна оставив во аптека и 3 дена чекав да се отвори да си ја земам со сите документи, упат за на Др и новчаник :) :) :)

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Нели сме веќе 36та недела? Тоа е 9ти нели? :wasntme:

На Kate Rina 93 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  9. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    35+3 сум.
    А од 36+0 влегуваме во 9ти:D
    Ајде уште неколку денови имаме:D

На nadenadia, Maja92@, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Денес цел ден се мачам да отидам во тоалет. Претходните денови одев по 3-4 пати. Денес осеќам потреба, седнувам на ВЦ школка и ништо.. Сега и крв имав на тоалетната хартија од што се напрегав. Изгледа некој хемороид ќе да е.. Не боли, ниту пак имав приметено.. А баш мислев супер немам такви работи..

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас по тоа што го следам од почеток од 36та сме веќе 9ти
    Week-to-Month-Pregnancy-Chart-1.jpg

На Kate Rina 93, eta, Fallen.Angel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    18.690
    Да не е крвта од друго место?^_^

13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    За жал не. Малку беше ептен. Проверив.. Сеа во 23:35 осетив некоја остра болка и стомакот ми се стврдна, траеше една минутка. Од тогаш не ми се повтори ми помина. Сеа пак ме фаќа нешто како гасови и нагон за во тоалет, ама ништо. Сеа некако јајници ме заболуваат ептен слабо и брзо минува. Се надевам не се лажни знаци и дека почна процесот. Само да издржам до утре имам многу битна работа. :D :D Од утре и колоквиуми полагам се до понеделник, изгледа на бебето му се смачи од мојов факултет.

На Филотеа, eta, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    18.690
    Аман уште испитиве да ги издржи и нека излегува:D
    Имаше кај една членка,процесот почна со дијареа. Ако ти се појави да знаеш дека може да иде бебе.
    Кај мене почна со не многу силна болка во кичма,па слаба болка во еден јајник,па друг,она како за овулација,па како за менструација, па малку посилна, па посилна и бум:rofl:
    Кај прворотки нормално е процесот да започне 24 часа пред раѓање,за што потврдувам,прва болка осетив околу 3, се породив другиот ден 2:40.

Не мисли на тоа,и не се напнувај кога седиш во вц, бебето само ќњ реши кога ќе тргне,пушти си музика или филмче и одмарај8)

На Филотеа, Maja92@, macufce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Абе завчера дијареа ме скина, мислам од баланс јогуртот дека е. Прееска излегов да пешачам. Си направив филм колку далеку да одам оти многу јадев. И после 5 минути пешачење осетив дека ми се моча и плус бебето што ме притискаше не можев да изодам ни пола од тоа. Сепак се напнав малку повеќе да пропешачам и ме фати нешто како ишијас, десно ме заболе половината и болката влечеше надолу накај ногата и се откажав од пешачењето и се вратив дома. Си дремев до сеа филм гледав и сега го чекам брат ми да си дојде да се изгребам една цигара да се опуштам. А бебето не мора да чека ни за колоквиуми ни за испити, ќе полагам подоцна, колоквиумите секако се онлајн може и колешките ќе ме спасат и ќе полагаат место мене.

На LadyC, Butterfly1107, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде мајче, спремај се :)

На Fallen.Angel и Maja92@ им се допаѓа ова.
  17. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Денес 38+3г.н. Торбата за во болница ја спремив.
    Сабајле извадив крв. Последно во оваа бременост. Многу се разочарав од таа што ми зема крв. Прво на врата ми вели ти си на ред или има пред тебе! И велам има пред мене, но како што знам бремени жени имаат предност. Луѓето беа љубезни и ме пуштија. Потоа, ми вика чекај да ги напишам твоите податоци. Ги напиша. Седни и заврти ја главата. Немој да дишеш кон мене. :^)|( И на крај кога ми ја задена иглата сите ѕвезди ги видов од сабајле. :whew: (facepalm)

На K.Mari4ka, Maja92@, Филотеа и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Тоа дека за последен пат било затоа толку болело :lol:

На Maja92@, Kate Rina 93, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  19. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Ај да си се пожалам и јас... си направив филм готово се пораѓам чепот ми падна и одма почна стомак минимално да ме боли.. па го мрдам бебе да удри јако и ко за беља ептен нежно само ме погали.
    Изгледа мајкин спиел па сега се размрда малце поише и сега ќе мавнам еден магнезиум.. цела бременост си имам зеленкаст лигав исцедок и сабајле баш и таков ми беше ама не знам што ми се уврте у глава.. на психа ми мавна дека ми е рано 36+1 а и ништо не ми е спремно :?:
    Од една страна си се смеам од друга уште не се смирив :rofl:
    Ај кажувајте како почнуваат болки без да пукне водењакот.. со првото немав никакви болки ама од кога ми пукна одма ги добив болките и тоа на многу кратко растојание :D
    Немам болки во кичма само мааалку менструални болки ама сум си ги имала и до сега.. дај утешете ме сум станала голем паничар (дека неспремна де) дека нема да се пораѓам денес:rofl:

На Alishan30, Fallen.Angel, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    И јас како тебе неколку вечери по ред кога ме заредија менструални болки и стврднување, од паника неможев да спијам. Дежурав навечер :D
    До првото ми пукна водењакот, и ме задржаа во болница и дури после неколку саати ми почнаа болки, и сега све паника ме фаќа дека нема да знам како да познаам ако прво болки ме фатат без водењакот.. Башка тогаш не ни приметив ни мукозен чеп ни ништо.
    Сега дека втора бременост повеќе размислувам, и све повеќе паники ме фаќаат :worried::x:lol:

На Maja92@, IvanaAni, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.