Lele jas imam zakazano na 1 vi,prvoto ctg a i tamu ke se poragam. Se javiv kaj edna moja prijatelka da prasam so kako,mi kaza deka vcera dosol so sinot,covekot bil vo teska sostojba.Ne uspeale da go reanmiriaat.Mi kaza slobodno da si dojdis toa se dva razlicni oddeli nema vrska so ginikologija. Ne znam so kazam ,nekako mi e sube.
А Леле ами и јас сум утре на трет скрининг Претпоставував дека се два различни оддели. Ќе ја прашам баш утре докторката и ќе ти кажам. Ти до 36та недела стаса? @Fallen.Angel машала бебуш твој. Со лесно
Касни си благо и напиј се кока кола загарантирано ќе се размрда ајде те чекаме со убави вести ,со лесно
Сабајлето кога станав приметив стомакот ми е симнат 38+1 сум, утре сум на цтг не осеќам никаква болка способна сум да изодам 10 км,бебето е преактивно се надевам дека се спрема за излевање
Здраво.. Многу сум загрижена д-димери ми испаднаа 6400, 15 дена инексии. Ужасно се депримирав и плачам цело време, кај до притисокот мака сега плус и ова
Не се нервирај, сите си имаме по некоја дијагноза, не сум слушнала една трудница нешто да не и фали. Скратено грло, дијабет, притисок, отоци, д димери, бактерии, итн.... Ќе си пиеш терапија ќе се среди
Ne se sekiraj ke se sredi so lekarstva.Evo jas sum pod terpii,site imame po nesto.Pa fala na gospod za 3 dena vleguvam vo 9 ti. Ke bide dobro.
Сега се враќам од болница. Сестрата ме изнервира многу, само ми ја местеше сондата и едвај овие контракции се регистрираа на ЦТГ. Не знам што да кажам. Секаде на ЦТГ лежам, она ме тераше да седам подисправена малку потпрена. Инаку од ехото ми дадоа и сликичка со некои мерки, ама не разбирам воопшто, па ако некоја знае нека ми разјасни што е што..
Аман па тие како ништо не ти објаснуваат јас кога одам до детал ја прашувам за се ова што е а она што е.. и ми кажува ..значи не знам што да кажам за такви мора да ти објасни и ти си чекаш под стрес си
Devojki, jas lezam remedika na ginekologija, primam antibiotiska terapija vo vena( bidejki zarabotiv bolnicka bakterija od kaj niv posle serklazot, ama za toa drug pat ke objasnam detalno), sega mi e muabetot za koronata. Ete mene koga me primija vcera me stavija vo soba specijalno za tie so ne se testirani za korona, i doagaat te testiraat, do togas si sam vo soba i so zastita site vleguvaat, taka da i covekot da bil remedika, sigurno ne go smesale so drugi luge , bil vo posebna soba, i od koga se potvrdilo, site so se grizele za nego sigurno se veke vo izolacija
Devojki ve molam za mislenje. 15 nedela sum i nekoi denovi bebceto go osekam mnogu na levata strana mislam deka duri i na preponite osekam zateganje. I na eho koga me gledaat nekako poveke na taa strana mi e. Pred dva dena koga bev doktorkata rece deka e karlicno ispraveno so glava gore noze nadole, pa demek da ne mu bilo nesto tesno, da ne imalo nekoja pregrada, pa na kraj mi rece deka mozebi i normalno bilo takva mi bila matkata. Malku sum zagrizena, neznam dali e normalno taka sto go osekam?
1-to go iznosiv cela bremenost karlicno i se porodiv so carski.g Glavata mu bese pod gradi i nemozev da sedam mislev deka ke pukam. Vtoroto nornalno i prirodno. A tretoro do posledno bese karlicno na kraj se svrti prirodno i prirodno se porodiv. Ne se plasi imas mn vreme kw menuva polozbi mnogu.