Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.276
    Допаѓања:
    19.082
    Дека спомна 4кг е бебе дали ти зборат нешто за царски? Има ли врска тежина? Се нешто сум се умислила дека и моето крупно ќе биде дека од кај мм сите се крупни високи фамилијарно и се си мислам дека природно ќе е тешко или само си се умислувам? :D

2. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Не се нервирај,со инекциите ќе се намалат.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Не, никој ништо не ми спомна за царски. Ме прашаа демек дали толерирам болки им реков дека да. Ме прашаа како планирам да се пораѓам, им кажав планирам природно ако може. Ништо не одговорија. Тешко толкаво бебе да излезе природно, ама ќе видиме што ќе кажат понатаму, ми кажаа во понеделник наутро таму да сум пак да ме виделе.

На Maja92@, Radost i ocaj и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    18.795
    Пишував во друга тема, крупен плод, сам по себе, не е индикација за царски. Освен ако имате врски или се пораѓате приватно, па тогаш да одлучите самите за царски.
    Знам многу жени кои родиле крупни бебиња природно. Не е невозможно.
    Компјутерот некогаш може и да згреши. Имам читано во некоја тема дека им измериле бебе од 4 а родиле бебе од 3 кг и обратно.
    Плус многу е битно и колку е долго бебето, обемот на главата колкав е итн.

На Natt *, Kitten, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Bez grizi, pokrupnite deca polesno izleguvat. Imam 3 drugarki koi rodija po priroden pat deca od 4 kg, 4.200 i toa za 10 min. Sepak zavisi i od tekot na bremenosta, nedelite i izdrzlivosta na majkata ... So sreka da vi e i na dvete ... cuvajte se, Gospod ve blagoslovil i nagradil.

На Masnickaaa, LadyC, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Се надевам така ќе биде. Фала ти. Ти добра ли си? Има ли новости?

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Eve me mene pak ...Za zal da se istazam iako taa bolka ne minuva ... bev denes na kontrola i ocekuvav da bide se vo red, noo za zal moeto bebce nemase srceva reakcija Celiot svet naednas vrz glava ni se srusi. Utre ke odam na hiruski zafat, se nadevam deka ke pomine vo red i toa oti ovde vo Ch mi kazaa eden kup rizici od zafatot iako bile retki ... Ve pozdravuvam site i vi posakuvam lesna i ubava bremenost. Bidete blagosloveni i srekni, gospod da ve cuva site.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.276
    Допаѓања:
    19.082
    Многу ми е жал ова што го читам ти нели стигна до 12та недела и правеше испитувања немаше абнормалности така? Ете божја работа така требало. Мислам дека не треба од зафатот да се плашиш и ќе си останеш пак трудна се ќе биде

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Za zal, od denes sum 15 ta nedela, no nisto veke ne e bitno. Gospod dava - gospod zima ... se nadevam za skoro ke vi se pridruzam pak za da se pofalam, se nadevam ke si ostanam ovoj pat bremena bez problem. Nadezta mi e se, drugo ne mi ostanuva. Da ne dava gospod na nikoj vakva bolka Inaku sum nosela mala lepotica.

На Mami3, Masnickaaa, Chikitaa и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.276
    Допаѓања:
    19.082
    Жал ми е нема утеха така требало. Се надевам за многу брзо ќе ни се приклучиш пак во темата ќе си дојде и вашето !

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Ne se sekirraj...znam, lesno e da se kaze i da se napise toj zbor no taka e. Toa e gospodova rabota, nema koga nie sakame. Nie so soprugot probuvavme celi 2 godini, na kraj konecno se fati i eve za Zal denes e posledniot den od toa bebce da mi e vo stomak. 4 mesec sum, noo ♥️ to ne mu cukalo ... utre mora da odam na hiruski zafat. eve eden sovet mene ... psihata igra golema uloga, Opusti se i ne misli se na toa i koga najmalki ocekuvas ke bide. So sreka

Od tvoja usta vo Bozji usi. AMIN

Последна измена од модератор: 29 мај 2020
  12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Многу ми е жал. Верувај ми дека потполно разбирам како ти е. Сум поминала неколку пати низ тоа, најболното ми беше во 21 недела. Ако ти е за утеха сега имам здрав и жив син и сум бремена веќе 30та недела.
    Те гушкам силно

На thelittle17, LadyC, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Lina-Detelina 7 години чекав за бебе, и со инвитро сум бремена од втор обид по неколку компликации.
    Биди позитивна, некои чекаат многу, некои од прва забременуваат, секој е различен.
    Ти посакувам да немаш мака и набрзо да се придружиш во оваа група.

@Radost i ocaj многу ми е жал, многу;(биди силна, ќе бидеш повторно бремена:hug: :hug:

На thelittle17, Masnickaaa, Chikitaa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    560
    Sakam koga citam i gledam borbeni, silni i srekni majki. Fala ti sto se trudis da me utesis. Uzivaj so 2 cata junaci. ♥️

15. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    BPD е пречник на главчето на бебето
    FL должината на бутната коска
    AC обемот на стомачето на бебето
    HC e oбем на главче
    :)

На Thallia, Bebac и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @Radost i ocaj нема збор кој ке те утеши:hug:. Барем мене не можеше ништо да ме утеши,но да знаеш дека кога најмалце очекуваш ке бидеш со полни раце.
    Нема да те боли физички ништо не се секирај,за другото сме тука:hug:

Јас се раскрвавив надворешно дури и се уплаши на срамниве усти. Прво кога видов крв косава ми се крена но по јадежот што го имам знаев дека не е внатрешно.
    Завршив со аугментинот пред 3 дена,ставам пробиотик вагинално и мачкам канестен надворешно никако да ми се смири чешањето. Дури ме боли и еве крвари:sweat:. Дали да почекам до утре 7 дена од пробиотикот и 3 дена како што мачкам канестен или да си облечам патики и на преглед?
    Да напоменам бактеријата во урина беше ентерококус.
    Смрт ужаш вакво нешто прв пат преживувам.....

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    @Fallen.Angel ke se vmesam vo muabeto so cel da ti dadam sovet. Pred Tri godini Se porodiv vo Stip carski,od doktorot Sto ja pravese cezareata sum prezadovolno, no akuserkite Se katastrofa,bezobrazni site do Edna. Znaat I da Se razvikat za gluposti, I so saati da gi NEMA da ti isklucat sistem, ne I'm traj,I ti bidi stroga so niv, I ne im Se nervriraj mnogu, za Se Sto imas zabeleska kazi si na doktorkatA Sto ke te poraga,iaku mozes Nervi da iskines to d niv

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.544
    Кој пробиотик го ставаш вагинално? Лесно се става? Прашувам зошто земав Вагилакт никако не влагаат како Оспен апчиња крути се и ги баталив.

19. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Видов денес дека се катастрофа. Многу лошо понашање, ме гледа на криво, ми се дере таму да не сум мрдала и телефонот дури ми го зеде и го тргна далеку, да сум мирувала на ЦТГ имало кога да гледам на телефонот...

20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Пробаланс лејди...што е за право не дека лесно ги ставам но се си препишувам на тоа дека кандида е во прашање,враг ли е... ама ме боли страшно а уште полошо чеша.
    Ова започна после 2 дена од антибиотикот кога почнав да го пијам.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.