Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Amin, daj boze za skoro da ostanam pak bremena, da mi se ispolnat racete i dusata. Se drugo e nebitno.

Happyinlove and Maja92@ like this.
  2. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Mnogu mi e zal,pominav i jas niz istoto i jas si go izgubiv prvoto i toa so Invitro bese,isto 16 ta nedela.No bog e golem i po 5 meseci spontano ostanav bremena.Nema zborvi da se opise bolkata,no veruvaj deka sekogas posle dozd doaha sonce.
    Ke ostanes pak.Starite velat stom ednas rekata pocne da tece i ke si prodolzi.
    Te guskam

tina2018, Mami3, Maja92@ and 4 others like this.
  3. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Daj boze ... Od tvoja usta vo Bozji usi.

maremaca29 and Maja92@ like this.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

@Radost i ocaj мила многу ми е жал, знам дека сега ти е срушен светот врз глава, минатата година минав низ истото. Важно е што побрзо да го прифатиш и да се помириш со тоа, да продолжиш понатаму. Ќе имаш бебче, само позитивно :hug:

Radost i ocaj, tina2018 and Maja92@ like this.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

После 9 месеци.
    Опуштете се,не мислете дека правите бебе.
    Ако за некој месец не успеете провери си хормони, а маж ти нека си направи спермограм. За почеток тоа е доволно.
    Пред пораѓај ми мереа обем на стомак,карлица. Прават споредба со големина на бебето и ти кажуваат дали ќе може природно.
    Не им се секирај многу на мерките, во 36та бебето беше 3200 во 38ма 3500, во 39та се породив 3780.
    Види од претходно ако имаш мерки како се движело,чисто за споредба.
    А и на секое ехо пишува +-500 грама од таа тежина.
    Ајде ќе си дојде,те чека да ги земеш 10ките :)

Maja92@, Thallia and Fallen.Angel like this.
  6. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Помина месец дена откако завршив оној пат во болница со крварење и од тогаш наваму крв немало ама кафеавото не престанува иако помалку ама сепак го имам. Докторите не го земаат за сериозно тоа...
    Вечерва сум повторно загрижена бидејќи прееска како вода ми протече на гаќите ама после мокрење. Дали е можно да е плодова вода? Душа веќе немам во мене, 17 недела сум, по цел ден лекови само голтам...

7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

И јас утре треба да одам конзилијарно да земам. Планирам предходно да и се јавам на сестрата да ја прашам дали е безбедно да се влезе без разлика дали ќе влезам јас или маж ми, а следниот петок сум на контрола... Во колку саат си ти на преглед?
    Одејќи до сега искрено генерално болницата си ги почитуваше мерките, маж ми веќе 2 месеци не е влезен со мене.. башка починатиот е од скроз друг оддел. Се надевам дека ќе биде во ред.

И јас сум пишувала за воден исцедок неколку пати, заклучокот е дека плодовата вода си се обновува а и на тој начин грлото се штити од инфекции доколку нели не е исцедокот жолт или зелен или мириса и чеша, пече..и сл. Доколку не е чест исцедокот не е страшно по мене и нема потреба од грижа. Мене ми се случува преку 3-4 дена да речеме и тоа кога сум седела или лежела па кога ќе се исправам наеднаш.

@Radost i ocaj премногу ми е криво. Исплачи се извикај се денес, а од утре нов ден за нови победи. Едноставно така сакало да биде драга. Те гушкам:hug:

Last edited by a moderator: May 29, 2020
    Vojdana likes this.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Јави се прашај доктор. Преретко е течење на плодовата вода толку рано. Ако сеуште не ти тече не верувам дека е тоа. Ама ај јави се

Vojdana likes this.
  9. NanaMia

NanaMia Популарен член

Овие две три ноќи кога спијам на лева страна, десната нога ми трпне, како да не ја осеќам. Дали на некој нерв притиска мали, незнам. Штом станам, ми поминува. Некоја со слично искуство?

10. monka_bonbonka

Од која недела е нормално?
    Јас сум 30та вчера дури во моментот кога ми протече баш бев пред огледало и ги симнав гаќите да видам што се случува нели само што осетив и буквално ми истекоа капки 8-9 капки ги гледав капките како си капеа.. и се измокрив ептен гаќи менував.

11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Фала @Sofi.ja ќе видиме во понеделник мојата докторка ќе биде и ќе ја прашам се што ќе ми истекне.Сакам природно да пробам, ако не може да ме земат царски, ама не сакам да ме распукаат и исечат па после да ме шијат и пак на царски да завршам.. Сакам да ми кажат уште сега ако веќе се гледа дека треба царски рез нека ме породат одма да не се измачувам и да не мислам..

Maja92@ likes this.
  12. monka_bonbonka

Машала женска :))
    Да, во право си. Прашај си колку е возможно да се породиш природно ако има некој од господ пратен па да ти објасни убаво за да знаеш што да си одлучиш да не се мачиш.
    Со лесно, ајде деновиве те чекамеее :)))
    Сакав да те прашам со скриен шеќер како беше?

Fallen.Angel likes this.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Нормално пред пораѓај. За близнаци порано. Пред тоа не е ок, јас колку што знам. Ама ако е плодова вода не престанува да тече. Затоа викам не мислам дека е плодовата ако не тече.

monka_bonbonka likes this.
  14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се надевам и јас ќе биде добро. Не знам што да кажам. Не сакам царски да си закажам пред време, можеби природно лесно ќе минам. Сакам да пробам па ако не може нека ме земат царски..
    Инаку за скриениот шеќер не знам дали е релевантен воопшто, ми земаа крв од прст, а сите ве читам во вена ве боцкале.. Резултатот ми е спакуван, не можам да го сликам ама си памтам. На гладно 4.8 , по 1 час 9.4 и по 2 часа 7.2 беше. Докторите велат во границите е ама пак е висок. Касно го испитав, дури во 34 недела ме прати матичниот и ми кажа строга диета, ама искрено не се придржував многу. Другиве доктори викаат дека можеби нема влијание шеќерот, маж ми е роден 4500 и можеби е генетика, и јас сум крупна и висока.

15. Dana31

Dana31 Истакнат член

Уште вчера те прочитав,почнав да пишувам па престанав. Пак почнав да пишувам и пак престанав...Мислев дека денес ке имам некој подобар збор за утеха,но за жал во моментов немам.
    Биди храбра,и плачи онолку колку чувствуваш дека ти се плаче.
    Те молам смени си го никнејмот @Radost i ocaj обратно напиши си Очај па радост.
    Ние жените колку за среќа толку и за жал можеме многу да издржиме и пребродиме.
    Јас во оваа бременост имав многу лоши настани,скоро и да не уживав. Сега сум 34 та недела и 8 месеци сум во неизвесност. Мајка ми во една прилика кога пукнав и се расплачав и пред неа ми рече: - Господ на секого му дава толку болка колку што може да издржи.
    И знам дека е во право,тоа го имам слушнато и порано. Ама секој си вика зошто јас? Зошто на мене?
    Така повеќе ги цениме нештата,љубовта,децата и се друго. Тешко добиените деца се сакаат незнам колку пати повеќе. Да не ме сватат другите погрешно,секоја мајка си го сака своето дете,НО кога немаат поминато по тој пат и не знаат што се се претрпува за се дојде до дете подобро и да не коментираат.
    Уште еднаш,биди храбра и само ти со сопругот можете да си бидете взаемна поддршка.

wannababy, flower30, Maja92@ and 10 others like this.
  16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Како за утеха јас сум нон стоп мокра, ми тече цело време. Пред 3 недели бев да ме гледаат не беше плодова вода, сега во понеделник сум пак на лекар, мир немам ни јас од ова течењево. Појди нека те видат за да бидеш мирна.

Mila_Skopje and Vojdana like this.
  17. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Каков детергент користиш? Јас земав персил сензитив ! И омекнувач да не користам ми рекоа.

18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Frosh baby, ниту прашокот ниту омекнувачот мирисаат :) Земав и персил тој има малце мирис :)

eta likes this.
  19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Јас користев персил сензитив, исто без омекнувач. И сега пак ќе купам таков за бебуш.

20. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Дали може гранулоцитите да се покачени од отворен и воспален заб до нервот и потечен?
    Прв пат ми се покачени 11 ми се а граница е мах 7