Доколку има доста течност подобро нека појди на гинеколог,не се зема туку така беЗ препорака и тоа бремена,подобро нека појди за сигурност и мирна глава
Одма на доктор, и мене тоа ми се случи па пишував тука ама не е толку страшно. Јас мислев дека полека ми истекува плодовата вода ама уствари треба да се направи тоалета на вагината и да се извадат " парчињата" ако може така да кажам, затоа само вода истекува.
Ајде со лесно на Агрона, како што читав голема е веројатноста да го гушка синчето денес Јас инаку се подприбрав, имам лошење ама на периоди и моите утрински мачнини се послепладне Инаку како што се наближува неделата на предходниот спонтан јас сум се повеќе исплашена и затоа не пишувам многу да не ширам паника и параноја На преглед кога бев ми рекоа дека побрзо ќе ме внесат во систем па ај да видиме и исто така ќе одам кај Obstetrics :? ако знае некој каков доктор е тоа нека објасни, причината за кај него е мојот еден единствен бубрег кој ќе има тешка функција месециве Мислам од екстра прегледи не се плашам туку напротив подобро е се да се следи.
Markiza, mora da mislis pozitivno, zaboravi go spontaniot, trudi se narednive denovi da se hranis pozdravo, bidi smirena i odmaraj poveke doma, ne misli na istoto, ke bide se vo red! mozebi minatiot pat imalo nekoja greska, pa podobro bilo na vreme odkolku podocna! mene doktorot mi rece toa e samo losa sreka, pricina ne treba da se bara! ajde opusteno i zaedno sme, ke odime do poroduvanje zaedno) zaedno so drugite tuka! inaku jas sum dobro, nikakvi simptomi, gadenja i slicno, samo mnogu spienje, i nedostig od energija! ne pijam poveke kafe, i nemam zelba da jadam, ama se trudam kolku mozam da jadam, zasto sega se formira plodot pa da bide se dobro! drugo sakav da vi kazam imate aplikacii na mobilnite i samo vnesuvate datum od posleden ciklus i vi izleguva kalendar so nedeli na bremenost, vi doadja sekoja nedela poraka sto ke se razviva slednata nedela kaj plodot!i taka izleguva i terminot za poroduvanje! Цеститки за Агрона, да е зив и здрав бебус и голем да расне! Се извинувам за латиница ама не сакасе да се префрли на кирилicа, дури сега на крај, поздрав месиња
Агрона, честитки да здраво и живо бебулето, големо да расне и само радост да ви носи. Поздрав и пријатно гушкање
Еве и јас денеска бев на доктор и малку сам разочарана од докторката,одам целата среќна (иако знам дека сеуште е рано бидејки сам 5 недела и 5 дена) и имав касна овулација она на мене со озбилен глас нешто ми е мало не е како што треба по неделите,а има зачеток на срцева акција,јас ја прасав колку е мало па нели имав касна овулација,а има и срцева акција (значи таман е)ама докторката само начинот ,тонот со кој разговараше со мене ми беше како замислена и ме исплаши и викам се ли е во ред она да да добро е ама за една недела пак дојди,и еве сега му ја мислам не ми ни кажа колку е големо ништо само пиј тоа што треба и за една недела да дојдеш пак........................
Мила, по ова што го имаш пишано сигурно се е во ред, ама заради психата која страшно влијае, под итно на контролен преглед кај друг гинеколог, немој да чекаш уште една недела и немој да се потпираш само на едно мислење. Незнам дали ке го послушаш советот ама јас така би постапила во твоја ситуација, ти посакувам се најдобро. Поздрав!
Jasmina, jas bev na ginekolog na sredina od 6ta nedela,i nemase srceva reakcija, mi rece za tri nedeli da odam pak, imase samo mala bela tocka! zatoa opusti se, ako nesto ne e vo red ti toa sigurno bi go pocuvstvuvala na nekoj nacin, bespotrebno se nerviras, ke bide se vo red i samo opusteno!
Ne ne ja ne se nerviram ,tuku mnogu loso e vo nasiot grad ima samo eden ginekolog i moze da se rece site sme kaj nea,i eve ako sakam drugo mislenje treba da odam vo drug grad,da zakazam ,sega za sega se si e vo red so mene a se nadevam i so bebusot sega sto se raviva vnatre.............
Epa togas ako se si e vo red, odbija na toa ona kako izreagirala, mozebi e za pari, da ides pocesto, da si zema zenata pari! opusti se i uzivaj,neznam kako ste ti i Markiza, dali uste vi se losi ili pomina toa? jas fala bogu dobro sum, nit mi se gadi, nit povrakam, samo gradite rastat i cuvstvuvam odbivnost za nekoja hrana, isto taka i mnooogu spijam, drugoto se e najnormalno, se nadevam taka i ke ostane! pozdravce do site i ubav den
Mene po malku mi se gadi ,zavisi do hranata,malku poteceni gradi a za spanje moze da se rece isto kako pred da ostanam bremena e sega dali od vremeto sto e zesko a i na rabota malaksanost ima poveke a se na noze natamu navamu celo vreme ama toa e toa .
Еххх јас уште малце и петти месец и сеуште ми се случува да повратам на 2-3 дена... Ама не сум како што бев на почетокот, се истурав од повраќање по цели денови... Се се издржува за нашите сонценца, само тие да си растат како што треба... Утре вечер сум на преглед, едвај чекам да си го видам бебенцето, цели 3 недели не сум била, збудалев Се надевам дека овој пат ќе се види дали е машко или женско... Многу сум нестрплива... Ве гушкам сите мамички, поздрав
Хехе, не ми е важно, да ми е живо и здраво само, ќе си го сакам јас најмногу што и да е... Само има многу кладби во семејството наше, се зезаме, од кај мм страната сите внуци се машки а ги има вкупно 9, па чекаме да видиме дали ова ќе е првото девојченце или не Инаку да ви кажам една смешна случка, пред некој ден си го заборавив чадорот и кога си идев од работа ме фати силен дожд, а имав едно кратко јакниче во рака и си го држам јас не се покривам и кога стигнав се сетив што сум направила: сум го покрила стомачето со јакната а мене да ме врне!!! Бог да чува... ко да ќе го наврне бебето во стомакот... Не е лесно да си трудница, без памет сум останала
Мешиња ние вчера бевме на контрола, си ја видов принцезата. Се е во ред со неа кај мене малку железото е слабо па почнав од денес да пијам haemovit plus (тие ми ги препиша). Инаку ме водат како 29+5 г.н., а според моите пресметки треба да сум 30+2 г.н. Тешка е 1500 гр. што е за нијанса повеќе од таканаречената ,,нормална,, тежина за оваа гестациска недела. Интересно е што пред да заминам на контрола си направив список со прашања за да и ги поставам на докторката, арно ама од пуста возбуда побрзо да си го видам бебулето, си го заборавив списокот дома Ве поздравувам и ви посакувам убав сончев (читај топол) ден
A koga ispituvavte krvna slika,mene mi dadoa pred edna nedela i nikako da otidam si vikam aj deneska ama pak ne mozev aj zdravje utre.........inace kako ste mi trudnicki na ovoa zesko vreme.