Денес излегов да завршам некои работи пешки и низ дома и кога гледам на тоа педометарот 15.000чекори сум направила А муабетов го започнувам затоа што пробував облека и фали пример цела педа од сукњата за да ја закопчам а сукњата ја носев до само пред 2 месеци. 18 пуна недела,машала стомак рипнат но се замислив нозеве некако трупести отечени ми гледаат и тоа само доле листовиве. Па дали е од тоа што одев или си стварам некоја задршка кој знае.. Во килажа сум 4+ . Апетит немам а многу активна сум со мали. Да не е нешто со притисок поврзано сега филм си правам... Си направив муабет
Не мислам дека е опасно пошо како што ти пишав маргиналис е нај безопасна од сите типови на превиа. Ако мислела и докторката ќе ти кажела да не патуваш, ама ете кога си дома одмарај. Ќе дојдеш до 34, и до крај веројатно ќе дојдеш, можно е царски да треба, ама можно е и природно, царски се подразбира само кога плацентата целосно го покрива цервиксот, а со маргиналис воопшто не значи дека ризикот е висок за компликации, јас на твое место не би се загрижувала, значи не се секирај воопшто, не си реди стрес, уживај си и одмарај.
Не сум за во оваа тема, но би сакала само да кажам многу убава слика има @Alishan30 Најмногу ве распознавам по сликите, помалку по никот, ама оваа промена е многу убава!! Сите да ја дочекаме таа убавина!
Da devojce vtoriov pat prirodno ostav.A pred da ostanam bidejki ne ocekuvav prirodno,imav zakazano transfer bidejki imam zamrznato 4 embrioncinja vo Re Medika.
Дај боже, те чекам побрзо и овде да се читаме. Јас одвај се решив за сликичкава, некако се рано ми се гледа а уствари времето си минува брзо
Женски кај мене абер нема. Ме зафркаваат веќе и ме прашуваат дали планирам до нова година да го носам бебево. Па уште повеќе се плашам бидејќи во болницата цел персонал ме гледаа и сто пати машала кажаа многу големко било.. Не знам како ќе излезе од мене.. Сега како да ми се качи горе пак осеќам. До вчера убаво комотно си седев, сега ако не сум потпрена мислам си го притискам стомакот.. Аман веќе не можам..
Кога ќе видам од тебе дека си пишала, се си мислам ќе пишеш "тргнав девојки" Имам чувство дека мн брзо ќе се олесниш, и не мисли многу, оно кога сака, а изгледа чека колоквиумската да ти заврше
Неспособни еј, наместо да те смират, они ти полнат глава. Мене кога ме видоа на ехо само прашаа дали знам дека е крупен плодот и дали имам скриен шеќер. Терминот кога ти е?
A zasto ne dogovoris carski?ili sakas prirodno ragas.Ipak nosis pogolemo bepce,srce da zdravo i zivo so ubavo se da pomine,no moze da se razleda moznosta za carski.So vikaat doktorite? A inace mnogu zboruvaat gluposti doktorite so toj skrien seker,i kaj mene zapnale bidejki ponapredno e bepceto ama jas mnogu mnogu ne se zamaram.
И јас на секоја промена рипам, малку нешто да ме заболи си добивам надеж и потоа пак ништо.. Веќе не знам аман. Ми ја полнат главата и моиве роднини, да сум закажела царски преда да воведат карантин во Штип за да можам да си одам дома, други пак ме осудуваат 21 век било што сум се замарала, до сега требало да сум породена, модерно време било, царски рез да сум закажела требало одамна и сега веќе дома ќе сум била со бебето. И ред други глупости се изнаслушав.. Термин ми е 3 јуни, не знам што да мислам. Ми ги бараа резултатите од шеќерот, ама не покажаа некоја загриженост ниту пак за нешто ми олеснија. Барем да ми кажат сакам како им изгледа и да се спремам, ако веќе треба царски да бидам ич нека не ме мачат природно.. Од почеток си сакам и си кажувам дека ќе пробам природен пораѓај, ама сега сум во некоја неизвесност и страв ме фаќа. Ми раскажуваат тетки мои како било тешко ем да распукам ем царски, со две рани... Уфф ќе полудам.
Не слушај други, слушај доктори. На државно пред термин нема да те породат ако нема индикација. Најчесто чекаат 7 до 10 дена после термин за да пробаат со провокации. Значи гледаат околуплодова вода и постелка какви се. Смири се и стрпи се малку, за брзо ке се гушкате со бебуш.
Па прва бременост ми е, млада сум и ми велеа уште од почеток поради широката карлица дека лесно ќе родам. Си велев да пробам природно па ако не се отварам да ме земат царски да ме прават. Ама сега кога размислувам се плашам бидејќи може да пробувам природно, да распукам скроз и потоа ако не бива природно ако ме земаат царски ќе бидам инвалид неколку дена, ем долу шиена ем рана од царски.. Само тоа ме плаши. Јас сакам отворено и искрено доктор да ми каже ако се гледа дека треба царски да биде да не ја должиме и да ме породат. Се плашам ако ме форсираат природно да раѓам до крај и ако не бива ... Не се плашам од болките при природен пораѓај ,ниту пак од царски. Се плашам од неизвесноста и од тоа што не знам што е попаметно моментално.. Големо бебе е сите знаат тоа да ми го кажат, ама никој бе не ми кажува дали можам да го родам природно или не.. Така и ми кажаа. Ќе ме чекале до 10 јуни, ако немало болки ќе сум добиела провокација. Вчера бев на преглед и ми рекоа според нивно мислење веќе кај и да е треба да се породам. Ако до понеделник нема ништо да сум отидела сабајле пак на преглед. Вчера кога ми правеа преглед со рака ми рекоа скратено е грлото на матката и сум отворена само 1 прст, ама демек да не сум се радувала, сум можела така да терам уште цела недела да си бидам само 1 прст отворена и ништо да нема..
Devojce tetki strinki rodnini ic da ne slusas,ti vsadile vo glava 101 rabota.Ne mozi taka da zboruvaat i da te zaplasuvaat.Stavi im granica. Ke vidis deka najubavo ke pominis. Olabavisija dusata,poveke psihicki te optovarile nego da ti pomognat polesno da se osekas. Hrabro ke bide naskoro
И мене кога ми беше Hmg 113 , a dolna ref.vrednost 110 . Др ми рече задолжително да земам суплементи (иако си помислив дека сум ок ) пијам капсули Haemovit на HealthAid. Одлично ги поднесувам за среќа и хемоглобинот ми е во ред , 113 ,115 ..