Не, Во првата зграда,на 3ти на гинекологија е цтг. Казимир треба да ме пораѓа. Термин ми е 28 јуни. Да се надевам и да има нешто дека ќе се среди. Зборував со мм, овде каде што сум мажена, мислам дека рече на ургентен 7 лица се во изолација. Вели не го затворија ургентен, само го дезинфицираа и си продолжија со работа. Ме фаќа страв, сепак за бебиња се работи. Се надевам ќе се поодговорни, и ако има позитивни да го затворат породувалиштето.
Во тимови работат и да искочи позитивна,ќе ги изолираат,ќе дезинфицираат плус,а и ти си имала време до породување,рано ти е. Јас па мислев неделава ти е термин. Ќе биде се океј.
па да беше малце потемна а не пијам многу течности да се надеваме дека е до тоа.. и кај мене не мирисаше, но беше малце потемна.. а не се имав напиено вода од 21 часот предходниот ден... исто и јас не му обрнав многу внимание бидејќи правев и уринокултура и реков ќе ги чекам резултатите да видам тие што ќе кажат.. но оваа кога ги виде одма паники ми крена и јас си реков можеби е некоја грешка дали да правам повторно.. сепак и компјутерот знае да погреши некогаш нели па да пијам.. ајде ќе пробам така да не пијам денеска и утре па да видам што ќе каже докторката дали се резултатите за загрижување или не, па ако треба ќе направам повторно..
Kazete mi bremena sum 30+6 so invitro.Od sam start primav kleksani od 0.4 poradi visoki d dimeri.Vod 26 nedela bev na kontrola i togas ddimerite mi bea okolu 3200 kade sto po preporaka od transfuziolog kleksanite mi bea zameneti so fraksiparin od 0.6.Kontrola za ddimeri treba da prava m na do krajot na drugata nedela a vcera bev da ja vidime bebuska na kontrola kade sto doktorot kaza deka se pojavile mali lakuni a postelkata celo vreme mi se vodi od vtor stepen.Prasanjeto mi e dali postoi nekakov rizik i dali nekoj se soocuva so istiot problem bidejki vo 26 nedela mi e konstatirano namalen cerviks i mal otvor kade sto moram strogo da miruvam a od druga strana sega ova i nekako mi dojde mnogu cela ispanicena.Ako ima nekoj slicen problem ve molam za sovet.Izvinete za dolgiot post.
Здраво на сите, ви се придружувам и јас овде. Ко за почеток, сакам да ве прашам дали некоја водела бременост кај доктор Марија Коцева, од поликлиника Ложанковски, и ако да искуства? Тенкс унапред
Devojce i jas sum so lakuni od 27 nedela.Se dodeka ne mu smetaat na plodot nema mesto za griza. Eve me 36+2 i seuste se plodot dobro si hrani i se razviva. Sto se odnesuva do skraten cerviks ne sum imala iskustvo,no mnogu zeni na forumov imaat skraten cerviks pa so terija i strogo miruvanje isterale do kraj. Devojki prasam zasto ako se rodi bebe vo 36 ta ili 37 ma nedela se smeta za nedonoseno,ne mi jasno bidejki neli od 36 ta nataka veke se racuna 9 ti mesec?
Пријателка е породена 36та, со предходно примено зреење дека од 21ва и се скрати цервикс. Бебето одма самостојно дишеше, родено 2800, дома беа за 2 дена, незнам како ја водеа, но знам дека посебни прегледи немаше после тоа. Пиша, породена е со 4кг бебче, царски
Мене Мене лакуни ми најдоа 32 недела, докторката кажа дека сум била пушач затоа, еве сега сум 37+4 си терам без проблем
Да ве замолам кој испитувал брисеви во Систина да ми каже за резултати, се јавуваат или на маил ги праќаат? Заборавив да прашам
Ај да речам пушам пак и пак ама не пушам,или само да си кажат нешто .Невикам не може има врска пушењето али кај тие шо не пушат, само ми кажа докторот вика се случува кај жени што имале спонтан по што првото ми беше спонтан во 7 недела и демек предиспозиции за тоа сум имала.Не се големи мали се ама ги има.Ти посакувам со лесно накрај си веќе .