Знам, ама јас ќе одам на незакажано само да знам дали е др на работа. Кај мојов доктор и да немаш закажан термин зимаш бројче на шалтерот десно и чекаш. Ако имаш некое инфо како ќе биде пиши.
Јас бев исто закажана се јавив во полиција ми рекоа нема потреба да пријавувате.Важно е да ви дадат заверен извештај таму кај што ќе одите на преглед и може ако ве застане полиција да ви го побара.
Јас, минатата недела. Не сум од Ск. Се јави мм во полиција и кажа модел на кола и регистрација. Не застануваа, ме гледаа трудна и не пуштаа одма на враќање само во мојот град го видоа извештајот од др.
Јас во сабота имам закажано преглед (фетална ехокардиохрафија) во 12 ипол. Саат ипол ми е пат и таму што ќе се задржам.сигурно после полицискиот час ќе се враќаме, планирав да покажам извештај и толку. Низ 4 градови минувам до главната цел, во секоја полиција одделно не планирам да ги известам. А докторката ми е од Струга, случајно да не е и Струга во целосен карантин, дали знаете?
Баш кажи што ќе ти кажат, јас имам закажан скрининг, прво ми беше чудно дека празник, па сега и полицискиов час...
И јас сум во ремедика скриниг И јас сум на скрининг во петок, утре ќе се јавам да прашам дали си остануваат термините па ќе ти кажам
Јас испитував скриен шеќер во Синлаб, 400денари е. Резултатите ги праќаат на мејл истиот ден. Порано даваа упат, и беше бесплатно за трудници, сега веќе не даваат упат. Се јавив во Авицена, моментално не прават испитување за скриен шеќер заради Ковид.
@maremaca29 36 smetaat predvremeno zatoa sto smetaat 35+1 veke deka tera 36 , a 36+1 ja smetaat 37 . So polni 36 znaci koga si vo 37mata nedela vekje se smeta terminsko novorodeno
Fala ti.Ke bide dobro stom protocite se dobri nema mesto za griza.Lezi odmaraj,gali mese i se ke bide dobro.
Dobro gore dolu razbrav.Prasuvav zatoa sto vo ponedelnik odam Re Medika pa vidi profesorot sto kako.Pa si velam da ne me zadrzi za carski poso ne bese precizen,jas za sekoj slucaj da si otidam spremna.
Денес се консултирав со 2 гинеколози ако се е во ред царски закажуваат 10 до 14 дена пред терминот .Полна 38 недела.