Jas pravev kaj Lile vo 24 ta nedela ama vo Struga.I jas ne sakav da ostavam na slucaj.Fala mu na boga se bese vo red. Si go gleda srceto kaj bepceto na eho se sto treba da vidi dali ima nekoja anomalija pu pu nedaj boze. Ako e so vo red pregelot trae 2 do 3 min Kaj mene taka bese
Кога одев на предавањата во систина советуваат ништо да не се става околу креветчето заради безбедност ама купив цел сет за близнаците се со јорганчиња од што се лесни цело лице го покриваа ,страниците до година после ги тегнат,гризаа и се пикаа под нив а чаршавите обични без ластик се собраа.Ама пак поинтересно е со оградица поубаво изгледа. Извештајот со кој датум ти е.
Здраво и од мене мешлаци Јас сум 14 + 6, преживуваме некако сеуште со мачнини по цели денови. Се надевам во брзо време да помине, барем изборот на храна што можам да ја јадам малце од малце да се зголеми. Со лесно на сите нека ни е . Сакав и да прашам нешто, ако некоја моментално користи фемибион 2, нешто не ми е јасно. Идат во пакувањето таблети и капсули и колку успеав да разберам (германско пакување) се пијат по една капсула и една таблета дневно. Е сеа, може глупо прашање е ама сепак, дали ги пиете 2те одеднаш или во текот на денот со 2 оброка?
Со лесно да ти е до крај, набрзо ќе ти престанат мачнините, и во второ тромесечие полесно ќе ти биде Фемибион 2 и јас пијам. Обично на ручек ги пијам и таблетата и капсулата, едно подруго во рок од неколку секунди. Нема потреба да се разделуваат овие 2 работи
Хахаххахха леле баш скраја да е @Среќичка Даааа стигнавме до 8ми вака да си продолжиме уште малце Инаку девојки, во Ремедика се јавив сабајле ми рекоа дека сите прегледи се презакажани од понеделник натака поради полицискиот час.
Јас направив таков преглед во Плодност др.Лиле од Стрга ме прегледа 5 мин траеше прегледот и се беше ок . Цената е 2500 денари.
Аууу вие во Плодност со провизија плаќате Кај нас истата докторка 1800 си наплаќа. Инаку да, прегледот е краток, го пушта срцебиењето да се слушне, гледа како е развиено срценцето и се околу него. Докторката во принцип не зборува многу, ама објаснува сѐ.
Мешиња јас сум 37+2 вчера бев на болница докторката ми рече дека сум отворена 2 прсти и скратено ми е грлото и да одам во Сабота ако биде исто ќе си почекаме ако сум уште отворена ќе ме задржи ама не мислам дека бебуш ќе издржи до Сабота На цтг покажаа контракции како за пред раѓање а јас болки никакви немам го осеќам бебуш нормално да си мрда
26ta nedela sum od deneska. Uste 14 g.n. mislam deka mi ostanuvaat. Od 36ta li se vleguva u 9ti mesec? Termin mi e od 11.08.do 11.09.
Членката мислам дека сакаше да каже дека 11.09 и е термин,но после 11.08 веќе можно е во секој момент да си почне процесот. И мене матичниот ми кажа последен термин 11.06 но кажа дека од 11.05 веќе можело да се очекува,инаку се породив на 26.05 Со лесно !
Ти почна да се боцкаш од 29 тала и гинекологот ќе ти даде потврда дека си се боцкала од 29 до 4 и вкупен број на инекции.Фискалните сметки од аптека ти се 29 и на 1 ама до први имаше да се боцкаш или не.Ако си купила помалку инекции може и од 30 да даде потврда гинекологот.Најважно е да е датумот на извештај да е прв а после другите.Јас имам извештај од 15 мај да речеме и за него го пополнувам од 20 дека се боцкам.Заради термини викенди секогаш си оставав разлика во денови т.е одев порано на трансфузиологија.Најважно е фискалните од аптека да се од денот на извештајот да не се пред а најдоцна 15 дена мислам дека може.