11.08 ја почнуваш 36 недела. Што направи кај Младен и јас почнав со цтг.Првото помина добро сега следно понеделник.
Бев во средата , цтг без контракции , на ехо бебка супер , немам некое предчуство дека и се излегува . Некеше да ме чепка вагинално, оставивме за во понеделник отсабајле сум и јас
Izvini togas mila, najverojatno sum te pomeshala so driga clenka. Vo sekoj slucaj so lesno i so srekicka na site.
пред малце ги земав резултатите од уринокултура, чисти се.. а за вода морам дефинитивно да почнам повеќе да пијам и докторката ме искара денеска
Не ми е јасно и мене зашто некои така кажуваат за терминот. Пример мене ми е 20 јуни ама кога кажав на свекрвата она на сите раскажа ВО МАЈ ЌЕ ЧЕКАМЕ ДА СЕ ПОРОДИ. Тоа страшно ме нервираше, она ги родила мм и золвата само што влегла во 9ти и цело време тоа го збореше, бебето во мај ќе дошло. Малце е безвезе, пред 38ма се смета за прематурче, не си посакувајте такви работи. Дури и со сигурен царски кога се оди, докторите си чекаат скроз при крај.
Даа, точно , потполно се согласувам . Јас дека имам нередовни циклуси , тројца доктори ми кажуваат различни термини 8 јуни , 12 јуни , 20 јуни и си викам нека си поседи бебуле во стомаче докај 10-12јуни бар
Честитки за бебенцето здраво и живо , гушкајте се И мојот термин е 10.06. Но моево бебе , до крај ќе тера ...високо поставено , 1 прст сум отворена...ти си се олесни ..ајде набрзо ќе ви се придружам
Да ве прашам вака поискусните. Вчера имав онлајн предавање, и пак се спомна темата за безбедност на бебето при спиење. Само креветче, душече и чаршав, на него бебе во вреќичка за спиење. Без оградици, гнезда, перници и играчки. Ова важи се додека бебето не почне само да се превртува и самостојно да ја врти главата. Сите практикувате вака? Сериозно ме интересира, бидејќи овде се обрнува огромно внимание на ова
Без упат така ми кажа матичниот.Немаше многу гужва ама се договарам со лекар пред да одам кое време и последниов пат не чекав многу.
Tokmu taka, znaci od kaj 12 avgust sekoj mig moze da cekam u prvoto vodenjakot na boksot mi go puknaa a koga ke mi pocnat odma bolkite ne mi se ode cepovi da mi stavaat i sl. Arno so prvoto doma si istrpev bolkitr
Барем 2 литри пиј . Моите имаа оградици и околу 5 месец ги извадив се пикаа во неа и така спиеа.вреќичка да ама отворена моите нејќат да се пикнати во нешто се будат одма се им е топло
Пушти ја бе кажи и ако многу многу збори дека она последна ќе дознае и ќе го види нека не дрнда толку
Официјално од денес ви се приклучувам Само што дознав дека повторно сум бремена. И прво со мм па со вас споделив Планирана бременост, највеќе ради постарото братче кое веќе ке има друштво
37. недела Воздивнете длабоко. Во оваа недела вашето бебе се смета за терминско. Тоа значи дека доколку се роди, немате причина за грижа, бидејќи е целосно подготвено за живот во надворешниот свет.
Не! По мене живи глупости. Стај си оградица од 3 страни слободно. За вреќичка ќе видиш дали ќе ја прифати. На почеток имаат грчеви и се со нозе во вис, па може да му смета вреќичка. Би ти рекла биди упорна вреќичка е спас. Баш денес си купив оградица и за второ бебе