Јас последниов месец, постојано сум така. Има ноки кога и навечер спијам во полуседната положба. Ми рекоа дека плодот овој период е кренат горе, па притиска на дијафрагмата и на белите дробови, па затоа и потешкотии во дишењето.
Zdravo devojki jas povtorno mi treba info sto bidna so vasite plati koi ste bremeni a imate uste meseci za otpocnuvanje na porodilno na rabota ne ne primaat od strav od inspekcii a platite prvo ni rekoa na 70% za april I maj a sega izgleda im se vide mnogu pa za da si gi pokrijat celosno troshocite si prepravija za maj na 50% pa kade go ima ova bre se gledat li deca so plata od 7500 den
Ќе ве молам за помош зошто нели мора нешто да се случи за викенд па и карантин. Вчера ставив Канестен вагиналета, сабајлево се бришам на хартијата ми се појави како мрсул без боја. Дали е од вагиналета нешто или се исплашив чепот да не е. 21 недела сум ќе цркнам од страв. На нет гледам чеп изгледа поинаку..
Тогаш утрогестанот пиј го,не смееш да чепкаш внатре дури има крварење ,и не се секирај додека е темна крв,ќе помине. Среќно
Ти се стопила вагиналетата таа паѓа така..конкретно канестен не сум користела ама од други да има парче што секако испаѓа
Мене ова ми се деси некаде 24 недела, ставав Пробаланс Лејди и не сабајлето туку баш претпладне ми излезе такво нешто како прозирен мрсул, густичко. Имав преглед таман таа недела и се беше ок. Од тогаш приметувам ми се дешава така ама во помала количина и сфатив дека е исцедок.
Девојки бремена сум 30.5 и еве 3-4 дена забележувам дека ми потекува течност од градиве, како жолтеникава е. Мислам дека е колострум, ама да не е рано? Искуства?
Истиот страв и јас го доживева 5 или 6 г.с. се извадив од памет Ама не беше ништо страшно. Еднаш и никогаш повеќе. Примав утрогестан . Штом си стое ембрионот уживај .
@eli.karameli цела бременост имам кандида и ми тече, ту бело, ту проѕирно, ту жолтеникаво, особено кога почнав да ставам утрогестан, мислам дека секое сабајле ми истекува густа течност, а во текот на денот и проѕирно ми тече (особено ако сум била разодена дента). Се си е во ред на ехо, кандида ако е не е опасна and I completely ignore it. @DzasX не е рано, мене ми тече од 16, скроз е нормално, но индивидуално е.
Од кога ги примам клексан инекцииве (5 имам примено), бебе ми е многу поактивно од кога ќе ја примам инекцијата (мн е размрдано) некој искуство слично.. Страв ми е да не влијаат штетно на бебето
Od utrovo mi krkorat crevata ama bukvalno krcat glasn se slusha duri i neprijatno cuvstvo nekoe imam. Bebac aktiven inaku 25 nedela. Iskusva ve molam od sto moze da bide. Neznam dali nastinata ili normalno si e. Thanks
Клексани примам од 1 ден, сега сум 30 недела, не се штетни, само ја подобруваат циркулацијата. Без гајле.
И јас имав, кај мене и густо беше. И од тоа читање се извадив од памет. А во тоа време и јас ставав вагиналетки нео форте па сега исцедокот го поврзувам со тоа. Мене докторката ми рече ако немам крварење и болки дека не е страшно (и пратив слика на вибер), ама потоа отидов на преглед и се беше во ред. Како што имам читано и да падне дел од чепот пред 9 месец, се регенерира.