Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Probaj slednen pat skraja ako te boli, casa mleko.

На LadyC, Среќичка и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Дали имате недостиг на енергија и како се справувате? Влезена сум во 8 ми месец.
    Многу малку спијам, штом легнам киселини ме убиваат, мислам дека оган блујам и овој недостиг на енергија најверојатно се должи на тоа. Не сум способна за ништо, едвај јадење правам со последните сили и нервозна сум што сум ненаспани, нервозна сум што не можам да исчистам, ма се ми смета...

На LadyC, monka_bonbonka, stoimanovskamarija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Ne se izdrzuva veke, cela nok ne spiev. Neznam ni sto e normalno ni dali e normalno 20%vo prvata bremenost ne osekav del od ova sega sto go imam kako tezini, problemi,bolki. Nozete mi bile oteceni duri i bolka nevidena vo desnata osekav. A stomak cela nok ne mi projde. Ni na leva str. Ni desna, so polusedecka isto, mislam i poludev. A koga sakam da dignam noga za v krevet me kune od bolka kaj preponite.

Potpolno isto, kako jas da se citam.

Последна измена од модератор: 6 јуни 2020
    На LadyC и Rainbowbaby им се допаѓа ова.
  4. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    За енергија сум исто еден ден сум супер само нешо работам низ дома,а утредента 0 енергија се ми е мачно ,ме фаќа нервоза само лежам, али нормално е сигурно јас сум 32+1

На LadyC и Rainbowbaby им се допаѓа ова.
  5. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Знае некој дали грчката крема Ractanal Aid за хемороиди може да се користи во бременост?

Од синоќа мака мачам со хемороиди, рано ми стои уште од сега да ми прават проблем (24-та недела сум) ама ете почнаа.
    Моментално дома ја имам само оваа крема и не знам дали би можела да ја користам?
    На упатството не најдов ништо конкретно околу употребата за време на бременост.

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.501
    @Alishan30 Иста сум и јас скоро секој ден не можам да дишам пробав дури и помалце да јадам џабе е не помага си викам ќе се угушам на спиење еден ден дури и срцево си го осеќам како да сум се вознемирила...најверојатно таков ни е периодот ќе издржиме :)

На ines.h, eta, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.071
    Допаѓања:
    119.094
    Многу се исплашив, капки вода бев и неможев убаво да дишам.
    Си викам што ми стана.седнав и ми помина.штом легнав пак беше исто. Ќе видам вечер дали исто ќе ми се случе. Малку ми олесна кога ми пишавте дека и кај вас овој период е исто.
    Фала ви на сите:hug: :hug: :hug:

На LadyC, ines.h, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Ima li nekoj koj raboti vo knigovodstveno biro ili iskustvo so ista situacija mi treba sovet ili informacija

9. One Life *

One Life * Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    130
    Да јас ја користев и за два дена ми помина болката :)

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не се секирај и мене ми се случуваше. Од тежината и стомакот е, притиска на белите дробови и не можеш до воздух да дојдеш. Јас почнав и да хрчам и ми остана и сега, мм вика бебето го будиш :D Да не си била свртена на грб во тој момент? Гледај на повисока перница да спиеш. Страшно е малку, да.

На LadyC, Tsukinory, Butterfly1107 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Лежи на лева страна, на грб избегнувај. Може ја притиска бебето vena cava, тогаш се појавуваат вакви симтоми.

На LadyC, eta и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    248
    Kako da se slusam sebe vo momentov. Jas sum 6-ti mesec...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Од 6ти до 8ми така бев, железото и хемоглобинот паднати ми беа. Сега сум 8ми, т.е. од вторник влагам, пијам цвекло,морков и лимон сабајле вечер на блендер, плус ферум железо со ц витамин и ми е супер, фул енергија и како легнувам, така заспивам.

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Хмм, знаев дека има доста спротивставени мислења по однос на ова прашање, се разбира секој сака најдобро да го заштити своето дете. Јас со ова не ни бев запозната пред бременоста и прво ми беше малку чудно, но доста читав на темава и се повеќе родители ги практикуваат овие мерки за безбедност при спиење. Но секој со своите искуства

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.807
    Допаѓања:
    97.231
    Како бе живи глупости. Не си играјте, ако не се случило со твоето, не се случило поради среќа, а не затоа што е безбедно

На LadyC и eta им се допаѓа ова.
  16. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    5.376
    И јас не планирам оградица, правите три месеци, и така не се вртат многу па да се удрат од страниците. Плус и летно време, жешко, подобро да нема ништо, за подобро да циркулира воздухот.
    Ова е само мое мислење, можеби грешам.

На LadyC и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Мене со јорганче ми се угуши дете, а од ограда од 3 страни тешко дека ќе се угуши. Новороденче не се врти, ама крева нозе и поголема веројатност е да се покрие преку глава. После станува поголемо ако нема оградица ќе се удира, нозе заглавува итн. Кога ти е прво дете сите глупости вакви ги примаш, со искуство сфакаш дека е глупост.

На Sofi.ja и eta им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Искрено, и јас не разбирам зошто првите месеци не се безбедни оградиците кога баш не се превртува, на мрда лево десно туку баш мирно спие на средина на креветчето. За натака не знам, веројатно ќе ги извадам за секој случај. Се согласувам комплетно со последната реченица.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Како денеска што е активно бебе никогаш до сега не е било. Ме утепа од клоцање цел стомак ми го раздрма а посебно долу ниско мислам ке искочи од што ме притиска :sweat::sweat:лежам го галам мешето а оно како за инат само повеќе се превртува :(

На LadyC, Kate Rina 93, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Angie29

Angie29 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Здраво. Дали некој знае каде на приватно мозам да испитам крвна група и rh фактор.Фала