Офф ајде уште малку. Јас уплав имам од тие отоци (мајка ми има проблем со отечени нозе) и само се проверувам.
Може нема да ти се јават отоци сите сме различни ,јас во првата бременост последниот месец многу отеков стапалата ми беа огромни и ништо не помагаше море облози ,течности што се не пробав ,сега со оваа бременост ич немам отоци па ќе видиме до крај дали ќе се појават .
Не се секирај, еве јас терам 38 недела и немам никакви отоци. Ми се појавија на нозете само викендот кога правевме генералка дома. Сега немам никаков проблем, фала му на Бога.
Нормално е тоа, кај сите е така, па уште ако ти е втора, трета бременост... Знаеш што те чека, ама брзо проаѓа, а наградата е огромна. Пробај занимавај се нешто, помалку да мислиш.
Јас не отеков цела бременост, ама затоа отеков после пораѓај, задржани течности ли, што ли беше, не знам
Vtora mi e, prva bev carski no vo predrodilna sala bev saati, slusav priroden piragaj na 5 min, vreskanje do stravoj. Toa e znam deka odnesuvanjeto mi e nesoodvetno no posilno e. Inaku mislam sekoj den se potesko mi e otekuvam, megu noze me boli pri figanje na noze ili nagli dvizenja, kobtrakcii imam cesto...ludilo
Zdravo idni mamicki Jas sum 11+3 so ivf i dosega najgolem problem mi e cestoto mocanje koga da se nadevam deka ke se namali ova ili ke stanuva se poloso Navecer obavezno stanuvam 2 do 3 pati preku den ne ni brojam dosta e nekoj da vidam deka izleguva od wc za i jas da moram da odam Od druga strana pak kaj poveketo trudnici ovoj period se namaluvaat macninite mene sega mi pocnuvaat se poveke imam gadenje fala bogu dosega samo 2 pati povrakav ama mislam ne e kraj
Здраво, не знам дали е прашањево за тука ако не е извинете, прва бременост ми е утре ми е термин полни 40 недели. Бебуш уште нејке да искача почнува да ме фака паника дека се полни 40 недели. Бремена со машко бебе, дали и кај вас било така?
Немаш причина за паника. Треба оваа недела да одиш почесто на ЦТГ, докторот треба да ти одреди на колку денови. Ќе го следат бебето и според тоа ќе одлучат што понатаму. Нормално е да се оди и до 41ва недела а некогаш и до 42ра. Се' зависи од фактори како состојба на плодова вода, срцеви тонови на бебето, контракции на матката и сл.
Seuste ne sum idllucila kade, sitacujava malce samo sto se pidsmire sega e pobeter. @Tokio12345 samo sto si vlegla vo 40 ke bidi, ako si prvorotka do kraj obicno se nosat
Devojki vie koi sto se bremeni so ivf na kolku vreme odevte na kontrola i dali samo kaj dr.koj vi go pravese ivf.Jas bev sega na prvi pa za 8-10 nedeli toa e pocetok na Avgust neli e toa mnogu i dali skrininzite vi gi pravi dr.koj vi go pravese ivf.