Јас измегу одев и кај матичната на од прилика 3 недели ми се факаше за да ме ѕирне на ехо. Скрининг ми прави докторот што ми правеше ин витро.
Мене ми пишуваше од 6 до 8 недели ама јас одев само кај него и на 4 недели,некако многу ми беше 6 до 8недели.
Ne jas ne otidov voopsto na kontroli kaj Dr sto mi go pravese ivf si odev na privatno vo mojot grad a skrininzite gi pravev pred dve god na gak
Извини а кој ти кажа да отидеш за 8-10 недели? Како може 2-2и пол месеци да не отидеш на контрола. На почеток одев на 3 недели кај истиот Др. А потоа одиш одприлика секој месец.
Девојки имам претерано сува кожа по рацете и нозете се лупам како да сум се сончала. Овие две недели е поизразено се загрижив. Вода пијам и до 3 литри на ден и користам помади ама еве пак се познава сувото. Реков ќе пишам на една блиска личност што е кожен лекар да ми каже што да мачкам. Ме посоветува да ја проверам тироидата. Може ли да имам проблем со тоа? Читав дека било битно да се среди првите 3 месеци а јас сум веќе 4ти при крај. Има некој со слично искуство?
I jas isto denes duri i pritisokot mi se kaci,uzas nemozam da se podnesam veke.Mi.e.strav da ne napravam belja sega prikraj.
Знаеше за ова пред да останеш трудна или во текот на бременоста ти кажаа? На што треба друго да внимавам?
Од старт за се одам кај докторот кој ми го правеше инвитрото. Првиот скрининг тие не работеа и го правев во мојот град скринингот (тој така ме советува гогаш). За се друго одам кај инвитро специјалистот, и обично сум на 4-5 недели на контрола. Брисеви и пап правев кај својата матична и од неа земам само боледување за во фирма да однесам (уствари маж ми оди). Јас одам на прегледи само кај инвитро специјалистот. Не ги повторувам прегледите кај други.
Нормално е, до 2 недели после термин може да се чека ако е ср во ред. Особено прворотки, во просек подолго трае првата бременост.
Dali na nekoja od vas i se ima sluceno da i stanat suvi bradavicite na gradite? Osven sto stanaa zancitelno potemni nekako mi stana suva kozata okolu niv. Sega zasega gi mackam so kokosovo maslo.
И јас мачкав кокосово масло, истото ми се случи. Во тој период и многу ме чешаа градите, ама баш приметив дека на ареолите околу брадавиците многу ми се сушеше кожата и кога немаше толку чешање. Почнав да се мачкам со крем од невен наместо со кокосовото масло и си се вратија во нормала.
До 14та недела одев само кај ивф др на 2 недели ми закажуваше, а по 14та недела на 4 недели. 2 - 3 пати имам отидено и кај матичната, чисто онака за мислење. 8 до 10 недели е многу.
Тие што имате деца што се родени во септември/октомври каква облека сте им купувале на бебињата? Бидејќи периодот не е ни за долги ни за кратки
Има тенки ромпери и по куси и по долги за навечер. Преку ден сеуште ке биде топло може по куси ракавчиња и чорапчиња,под тоа на куси може евентуално на рамки боди зависи од просторот. Мене пролетно бебе ми е првото го носев облечено само по боди на рамки и облечен во целосни памбучни ромпери. Еве на пример во вакви. Друго,следна недела сум на преглед па ке прашам,но дали сте прашале вие царски што сте родиле кога планираат да го закажат? Првото 37ма го родив дали има врска што ми е неколку недели пред термин или па можам да си терам со второво до термин?
Комплети,блузи,шпихозни по долги. По кратки ракави имав 10-15 бодиња, цело време од како се роди носи боди на кратки одоздола. Роден 10.10