Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Постои, јас ја имам, ама никој ништо не запишува во неа. Џабе ја имам. И мојата матична е така неодговорна. Инаку, да, ќе ти треба упат за пораѓање и документ за породилно отсуство (доколку одиш на работа).

2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Руси Мила планирам здравје Боже до август додека да влезам во 9 месец да одам и секако додека осеќам дека можам засега сум ок,дај боже да продолжи така се да е во ред,само и мене работата ми е со седење на компјутер и тоа ме плаши и затоа навечер по 1 час и половина пешачам,сакав да ве прашам тебе или било која за мајчина книшка дали имате мојава докторка не ми дала се во картонот ми запишува ќе ми треба таа за на пораѓај нешто или??? поздрав ;)

На mama27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    Денес поминавме одлично на преглед,се е во ред малку не беше сигурен докторот ама насетува на женско :inlove: :inlove: :inlove: сопругот пресрејќен :rofl: ама не кажувам на никого додека не сум сигурна 100%.само никако не можам да ја искоренам оваа бактерија :worried: ,повторно ми препиша антибиотик - Зинат мораш повејќе течности ми вика,а можело да дојди до пукајне на водејнак :worried: ако не се искорени.А од почетокот сум ослабена 2 кг :?: ...некоја со искуство??? Со дечкиве ко бев бремена немав никаков проблем :worried: се е различно...ама само позитивно и тераме :clap: .

4. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    Мене ми отвори со скринингот кога го правев во 13 недела и се запишува внатре термин,тежина моја и на бебето мерејне секакво,резултатите кои му ги носам од брисеви,бремености претходно колку како во која недела сум се породила и нивната тежина....се буквално се можи да се прочита од неа ,да имаш било каков проблем да одиш на болница можат да видат и прочитаат,а јас си одам на приватен и го немам сменато 10 год.а за упути и породилно имам пишано матичен кој е во соработка со него и нема проблем никаков.

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас до полни 4 месеци ослабнав некој си +/- 3 кг
    Мене матичната тогаш ми кажа, се додека детето напредува со кг и должина и развој, твојата телесна тежина не претставува проблем....а и нормална била таа појава во првото тромесечие

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Lori seta i spie :rofl: затоа ја нема, ама добро сум, и јас само спијам, други симптоми немам, и некако стомаков ми е голем :$одвај чекам да дојде денот за контрола, да го слуснам срценцето, ке полудам усте десетина дена 8) поздрав месиња :inlove:
    ...и несто вецерва многу ми се дува стомакот :^) незнам дали е нормално тоа :wasntme:

7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^ Нормално е Лори, ехееее уште колку ќе ти се дува стомакот :lol: :) Мене ми беше така на почетокот, ама почнав да припазувам на исхрана, и од тогаш ми е подобро. Иначе првите три месеци се осеќав буквално ко балон :) Ќе помине тоа, само уживај и не јади тешка храна или нешто што ти предизвикува да ти се дуе стомакот :)

На mama27 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Imas pravo mila, sigurno mi e od hrana, zasto denovive ne bev doma i ne jadev salati i ovosje i eve odma rezultat! ama utrovo pak mi e se normalno, odvaj cekam da pocne da mi rasne meseto:)) :rofl: pozdravce :*

На green.eyes, mama27 и Markiza30 им се допаѓа ова.
  9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас сум кевови :rofl: Ми беше страв да се мерам на вага ама денес се мерев и сум -2кг. Само салати и овошје ама изгледа и лошењето си го направи своето. Инаку сум со прекумерна тежина и на преглед ми рекоа дека да пазам ептен минимално да се поправам :?:

На mama27 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  10. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    Уффф срце и јас со исти проблем ....тежина.... :worried: ама ке внимаваме овој период е идеален за НЕ-качувајне на тежина во ова време со втората бременост се здебелив 9 кг и лесно поминав ,а со првата зимен период 30 кг и многу тешко со оваа здравје ке видиме ...

11. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    ^ Мила мама27,
    Знам како се чувствуваш и од самото сознание дека ја имаш таа бактерија. И јас ја имав во текот на целата бременост, од почеток и до крајот :tmi: . Пиев не знам колку антибиотици и повторно ништо. Фала му на Господ кај мене немаше ништо. Навистина се изморив од антибиотици и кандидата што ми се појави како последица на нив. Затоа мила те советувам од искуство, колку што можеш елиминирај ги антибиотиците. Оди повеќе на природни лекови, пример како чаевите. Јас од што имав преголеми киселини, не можев да го пијам чајот од брусница, но ти ако можеш да си пиеш колку што можеш повеќе. И внесувај повеќе витамин С, од него не можеш да се предозираш, бидејќи тој ако дојде до вишок во организмот се исфрла преку урината т.е. тоа е тој лек што ја убива оваа бактерија.
    Нажалост, јас не успеав да средам за време на бременоста, ама пак и ништо не ми направи. Ни на бебенцето, ни пукање на воденјакот.. апсолутно ништо. Затоа да не те плашат и да не се плашиш, од искуство ти кажувам ;) .

На mama27 и chache87 им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.713
    Дали на некоја трудница сопругот ке присуствува на порагјај?

13. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Мојот сака да присуствува, мене искрено ми е сеисто дали ќе присуствува или не. Но, јас бидејќи ќе идам на царски може да дојде да дојде да си праиме муабет додека ги вадат бебушите :)
    На сестра ми сопругот присуствуваше на нејзиниот царски и плус целиот пораѓај го снимаше.
    Јас бидејќи сум со царски му дозволувам да присуствува ама да бев со природен пораѓај не би сакала да биде пристутен. :)

14. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    Маж ми не е баш за тоа да присуствува, освен ако јас навистина сакам, тогаш би присуствувал. Откако убаво се размислив, подобро да не присуствува. Ем нема да ме слуша и гледа кај се потам и викам, ем јас нема да му се секирам да не случајно се онесвести :)
    Но недај боже ако треба царски, тогаш би сакала да ми прави друштво и да ме држи за рака :)

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne im se plasete na mazite, pojaki se otkolku sto mislite :) mm bese i so ubavo si pominavme :lol:

На girl-miri и Glasna им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.713
    Мојот е решен да присуствува :) и јас би сакала затоа што кога му зборам дека се плашам не ми верува.ми вика не е тоа толку страшно како што велиш :lol: нека види како е

На Lori-30 и Glasna им се допаѓа ова.
  17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    здравје боже и мојот дефинитивно доаѓа со мене,не само на пораѓај :!: него сите тие денови колку што ќе бидам во болница и тој заедно со мене :P

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.945
    А во Чаир и ГАК смеат мажи да присуствуваат ?

19. merku

merku Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    zdravo feminki,
    Jas sum nova na forumov i sum malku trudnicka pa sakam da vi se pridruzam :D inaku doznav pred nekoj den deka sum sesta nedela i nekolku dena i se isplasiv vo momentot od koga doznav i se optovaruvam so cinot na poraganje i postojano mislam na toa iako znam deka sea e rano i treba da mislam na moeto mese,ve molam nekoj neka me utesi malku nezz zasto tolku se uplasiv otkoga procitav razni muabeti.Ako ima nekoja sto e sea sesta nedela neka pise da se hrabrime,Ve ocekuvam,pozz :o

20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A зошто страв,паника :?: ..како сите трудници така и ти,тоа е нормален природен процез.Cо позитивни мисли ќе ја надминеш паниката,а и психички да се потковаш,сега ти почнуваат најубавите месеци,носиш живот во тебе,уживај во благодетите што ти ги носи бременоста :$

На merku му/ѝ се допаѓа ова.