Хаххаха same here Прво тромесечие никаква желба немав, сега во последно некако како да ми се враќа Не дека ни забранија, ама ни е некако страв.
Јас го пијам обично навечер, ама не е погрешно и во било кое време да го пиеш, ако треба да пиеш две кесички тогаш едно сабајле едно вечер, не две одеднаш бидејќи ќе ти направи проблем со столицата
Ние па цела бременост имавме односи , сега последнава недела ич немам желба , последниот пат дури и ме болеше , и од тогаш не ни сакам Ќе пробаме уште еднаш да видам како ќе биде ако ми се присака
Феминки денес имав повторно убав ден... Бев кај матичниот и правевме ехо-доплер. И покрај зголемените димери, крвните садови беа супер и бебето се храни. Има тежина од 250 грама, а влегов во 19та недела... Докторот рече дека сега е добро бебето, постелката е крената нагоре и замислете гнасниот миом веќе е поразен и не расте... Докторот рече дека ова бебенце ќе го биде и дека уште од сега било многу немирно и многу мрдало цело време... Стварно сум пресреќна денес...
Дај Боже сето лошо да е зад вас, од сега само да галиш меше и да уживаш во секој момент до крај, кај и да е ќе почнеш да го чувствуваш и ќе се топиш од среќа, да се множат убавите денови и вакви среќни моменти
Ми рекоа по една кесича да пијам. Во ред ќе пијам и јас навечер. А дали има врска што навечер пијам и Vital Pregna витамински?
Во ред, ви благодарам на одговорите, ова ми е прва бременост и тоа со близнаци па некако се ми е непознато.
Zdravo devojki.Dali smeeme da koristime lineks,me ima fateno dijarea izleda se prevozbudiv denovive mislev ke me zadrzi na porogaj profesort ama dzabe vozbudata me ostavi za narednata nedela.I dali site pred porogaj osekate vozbuda ili jas takva...
Јас ги ставав ама пред бременост,исто бело прање имав многу,немат лош состав некоја млечна киселина штом ти ги дале ставај ги
И јас откако влегов во 9ти почнав со односи секој втор ден, па пак бебка излезе на ден пред термин. Важно нека помине лесно, не е важно дал е порано или покасно. Наоружај се со трпение
Тие се симптомите, трнење, болки... Најчесто се чувствува навечер, или преку ден ако дланките ти се свиткани, или ги држиш во одредена положба. Се јавува поради отокот, ти ги притиска нервите. И да, лекар треба да го дијагностицира, иако нема лек(додека не се породиш), има работи кои ги ублажуваат симптомите.
Јас во 6/7 месец мислам беше, имав дијареа и пиев линекс по две во ден едно сабајле едно на вечер. (со дозвола од доктор нормално)
Внимавај, дијареа е 3 течни столици во рок од 6 саати. Еднаш ако ти се случило тоа не е тоа. Јас од 8ми навака сите столици ми се такви ама одам по два пати во денот. Нема потреба за пробиотици.
Дали се искорисливи тетра пелените и шведските пелени (имам земено 3 тетра и 1 шведска) не знам дали да прикупувам.
Јас купив 20тетра и 5 шведски. Тетрата се користат многу, шведските не се користат ич ама ги земав колку да имам.