Samo edno ke kazam koj nepismen ja poragal bez korona test koga toa e mnogu vazen protokol vo ova vreme.Nie budali li sme ili sto sme sto pravime testovi. Znaci nemam poveke komentar,tolku se izrevoltirav
Жении денес правев крвна слика, утре на ехо и цтг. Се во ред во крвта освен триглицеридите. Гледам граница до 1.8 дозволено мене ми се покачиле 4.2 се загрижив, не знам колку е лошо ова
Не се проверуваат триглицериди во бременост. Мене ми беа покачени и после породување,па по 2 месеци се средија
Може била итен случај, они требало да си бидат убаво заштитени, а верувам и дека биле. Сестрите не се пазеа доволно, на сите маските под нос им беа.
Моите се 3,0 А холестеролот 6,2 Не се грижи, доста се променливи во бременост, зависи и од исхраната. Јас форсирам многу млечни производи и јаткасти производи а тие се масни, па знам дека ми е од нив
За отоци на породилните часови бабицата ни препорача многу вода и лубеница.Ние сите се буневме па нели од водата ќе станеме огромни ,таа ни потврди спротивно.Со водата се смирува и на бебето вознемиреноста, ако не пиела денес мама повеќе вода цтг на бебето не е баш најарно.Ова ми се случи еден пат на мене и ме тераше докторката за 30 мин да испијам 1литар вода.Потоа се смири бебето, јас бев всушност дехидрирана.Летна трудница .Затоа вода минимун 2,5 литри сега во лето
Нема што да се плашиш. Штом го мериш притисокот и докторот е запознаен, немај гајле. Ако ти е за утеха, и тебе и на сите кои читаат јас два пати испитував скриен шеќер, двата пати беше супер. Некаде од 5 месец редовно испитувам ддимери и времиња и исто постојано беа добри и не примав никаква терапија. Имав доста лакуни, протоците беа добри. Притисок мерев по 5 пати дневно ради килажата. Се беше во ред, одеше до кај 140 ако се вознемирам кога го мерам, стрес преголем ми беше тој дел. Редовна проверка на крв на 3 4 недели заради низок хемоглобин а голем плод кој влече од резервите. И покрај се имав школска бременост, родив здраво и право бебе над 4 кг. Денес е битно да најдеш добар доктор и да следиш ситуација. Среќа за се има лек, па и да не се резултатите добри, ке бидат добри.
@maremaca29 и јас веќе два месеци сум со висок притисок, ми одеше 145/110 и ми пиша терапија метилдопа апчиња (по 4 апчиња во денот пијам) и сега со нив ми е стабилизиран, го мерам 2/3 пати дневно (125/88 се движи). Со редовни проверки и консултација со доктор се ќе се среди не се секирај, ако процени дека треба терапија ќе пиеш и ќе биде се во ред. И д-димери провери си, мене тие ми биле превисоки (6400) па од нив и притисокот ми се кревал. Сега и клексани примам за тоа, па се надевам ќе се средат.
Mi go spomna maticniot ovaj lek deka e dobar i ne e toksicen niti za majkata niti za bebeto.Mu kazav prof.sto ke me poroduva vika ne. D dimeri proveruvav vo 1 tromesecije i 2 tromesecije bea dobri.Vo treto mi kazaa nema potreba poveke.
Исто е и кај мене, цела бременост си се качуваат. Не се проверувале тие во бременост, освен тоа читав некаде дека телото чувало масти за млеко и дека после пораѓај со доење се средуваат. Мене не ми е јасно за мене од каде триглицериди јас месо не јадам со години Ама ете така било во бременост....
Секој месец ги испитувам баш гледам ми биле 1.6 само сега последниов пат 4.2 затоа ми падна чудно и се загрижив.
Кај мене до 5 стигнаа на последната крвна слика. Никој ми нема спомнато ништо. Јас дека и на диета сум, иако јадам се ниско маслено пак си одат нагоре Така да од самата бременост е.
Инаку како инфо, во сите болници има позитивни доктори на Ковид. Нема кај нема. Така да маски на лице, врзана коса, алкохол во џеб и после болница се на перење и вие на бањање. Е сеа кога ќе се пораѓаме и престојот таму како ќе биде незз, јас си спакував маски ама немам поим како ќе биде тоа....
Со маски ќе треба да се пораѓаме страшно време, многу ми е страв како ќе биде, кај страв од самиот чин пораѓај имаме, уште корона ни фалеше Само да биди се во ред, ќе издржиме. Се за нашите најмили
Пијам вода и тоа многу,бар 2л дневно,башка други течности. Најверојатно мене од топлово ми се појавуваат. Ќе издржам уште 2,3 недели
Не не погрешно ме свати си зборам преку ден дури и му пеам иако уште не се јавило. Проблем ми е што заборавам да се изразам немам вокабулар сакам речам незнам кажам сум цел ден. На мм наместо да му кажам дека сме заборавиле да извадиме една мајца од машината за перење му викам си заборавил мајца во фрижидерот ја пружив. Оној ден си го заборавив фиксниот телефон. Итн.