Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Веројатно веќе превземале мерки и не верувам дека е опасно. Сепак се приватна институција и мора да внимаваат на се затоа што тоа ќе им удри по џебот.

Пишуваа тука дека ги пуштале претходните пати ги пуштале и мажите. Кутриот мој, никако да влезе :)

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не ми се верува нечија придружба да пуштиле, барем овие 2 месеци редовна сум таму и гледам. Инаку, мене ми земаа брис 37ма недела и непосредно пред пораѓај. Си бев во изолација до резултатите и сите си беа заштитени по протокол. Е после, кога веќе си во соба и имаш негативен резултат сестрите малку се опуштаат особено ако се зближиш со некоја.

Среќичка likes this.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

не сваќам и јас, ете медицинско лице сум, но не е во ред ова.
    Треба совест да се има.
    Не вака:worried:
    Страв ми е и мене, посебно зошто не излегувам од Јануари месец, скроз изолирана, и сега ова го слушам:(
    Не е во ред ова.

eta, Milkiway and Sofi.ja like this.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас ваквите не би криела него со име и презиме треба да ги кажат верувам како на кожно таа ќе кажат и оваа која била. Убаво кажаа дури доктори не верувале дека постои корона... ненормални .

Martka, Meckicja, Snowflake92 and 6 others like this.
  5. Среќичка

Среќичка Популарен член

Јас колку што сфатив била во изолација и направиле тест. Во меѓувреме морало да ја породат па стасал тестот. :sweat::sweat:
    Значи треба сега да и опнат казна и да и земат лиценца. За друго немам коментар.

Martka, Meckicja, Lovebug01 and 6 others like this.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не знам како ја пуштиле ГАК слободно да шета секско требала да има решение зс самоизолација и да проверат кај оди што прај пред сам пораѓај... пропуст и на епидемиолози и полиција..од вакви ненормални останавме дома заглавени

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не сваќам зашто мажот да не би го пуштиле внатре за време на преглед кога ние со мажите сме пола од времето во денот ако он е зсразен и јас би била секако не им ја сваќам логиката. Плус и докторите сегде шетаат сегде се собираат од каде да знаеме ние дека они не се заразени на нив никој не им прави тест освен ако нема ваква ситуација. И колку што знам ако пациентката е позитивна на корона ниедна приватна клиника не ги прифаќа тие родилки туку ги праќаат на ГАК сигурно она не сакала да иде на ГАк па чекала до последен момент за да мораат да ја породат во Ре Медика бидејќи немало време нели

Rainbowbaby, Meckicja, eta and 4 others like this.
  8. Dana31

Dana31 Истакнат член

Јас на 1ви јуни бев на контрола,мм влезе со мене без никаков проблем. Додека чекавме немаше трудница што не беше со придружба...зборувам за во Систина. Мм сака повторно да е присутен на пораѓај и најверојатно ке бараат и тој да биде тестиран за да може да влезе.

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ремедика не пуштаат, ниеден маж нема во чекална, ни па на педијатрија пуштаат, а маж ми ептен сака да е присутен кога е преглед за бебе.

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нема потреба од толку гужви правење реално помали се шансите да заболиш ако 1 трудница е болна него ако е и маж и. И секој е различен преносител некој може во моментот да не пренесува на пр трудницата да не пренесува а маж и да е најзаразен.
    Кај мене матичната не забранила ама од почит кон другите трудници не го внесувам.. можеш да снимаш на моб и да му покажеш бар ако ништо мене лично ми дава сигурност кога можам да сум на 2м и нема гужви. Иако не е правило...

monka_bonbonka, Alishan30 and Jana06 like this.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас не сум трудна, на посета сум во темава хаха. Бебе ми е 4 и пол месеци ама маж ми не ја видел до сега на преглед како напредува, му е ќејф и затоа спомнав и педијатрија. Гинекологија бев на контрола само и знам дека не дозволија никој, за пораѓај не знам како е.

Milkiway likes this.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Сигурно сите се бацуваме со мажите се фаќаме за раце и ред други работи дома исти кваки фаќаме алишта и ред други работи нема теоретска шанса мажот да е заболен а жената не освен ако не се во изолација па од 2 метра да се гледаат. Малце е преувеличена целата ситуација пак ќе кажам од каде ние да знаеме дека докторите не се заразени?

Lovebug01, Alishan30, eta and 2 others like this.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Добро тоа е друго и двајцата сте родители а имам видено влегуваат со деца по двајца

Никако само набавете Н95 маска ја со таква одам по болници и лаборатории најсигурна ми е друго чаре нема

Last edited by a moderator: Jun 10, 2020
    Lovebug01, Alishan30 and Brpbrp like this.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Прво, не се секирај, нервозата му штети на бебето. Покриена си со терапија, тоа е најбитно.
    Докторите 38 недела ја сметаат за безбедна недела.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Единствена заштита тоа маска,влажни средство за дезинфекција...али веќе рацеве ни се иљупија од средствава...:(

Alishan30, Maja92@ and Milkiway like this.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Trigliceridite se stvaraat od sekeri ne od masti i proteini, normalno e na site trudnici se pokacuvaat mene mi se 3 , a holesterolot 8

Alishan30 and Butterfly1107 like this.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Леле себичност на највисоко ниво. Е од вакви дојде ситуацијата до ова ниво. Додека ние се плашиме на преглед да отидеме, некоја фино лепо со сите салтанати, позитивна ќе си роди.
    Срамота!

Martka, Lovebug01, Meckicja and 9 others like this.
  18. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Bas gledav nekoi od pacinkite si vlegivaa so pridruzba.Bas se iznenadiv.Inace vo Re Medika zavcera

monka_bonbonka likes this.
  19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Има смисла, со оглед на тоа дека сум со гестациски дијабет :D

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Значи сите клетви на светот и ги акнав, мамата нејзина, све најлошо да ја снајде гуска една што свесно отишла у Ремедика!!! И у Гак!
    Мамата мамина !!! Вријам од нервоза!!!