Дечки, дајте бе смирете се малку. Каде сте тргнале со оваа паника! @maremaca29 смири се малку, те молам. Си правиш само полошо, си го качуваш притисокот. Да можам да бирам од висок притисок и корона да фатам, верувај ми без размислување ќе изберам корона. А тебе притисокот од стрес ти се качува. Олабавете се, луѓе. Стварно е зезната ситуацијава со оваа епидемија и знам дека секој ваков случај ве вади од колосек. Ама не смеете да потклекнувате под стрес, затоа што тој е најопасен за секоја бремена жена. Ова со докторката изби како скандал, нормално е да ве потресе, ама реално никој не знае кој може да е заразен. Може и докторот што ве прегледува да е заразен и преносител, а да нема симптоми. Не можете ништо да направите, ствар на лутрија е. Само треба да останеме сите смирени и да гледаме позитивно на тоа што ете, многу малку трудници развиле симптоми и поминале доста лесно. Стресот и претераната паника нема да ни помогнат.
Vo ponedelnikot e donesena Vo pravo si da ti kazam Ubavo si imas napisano.Pa se mrdmav od mislenje i sto???Dzabe,toa sto e pisano ke vrvi
Ајде бе опушти се, уживај си во бременост. Незгодно е што нема вакцина иначе е*ате вирусот е*ате, 90% асимптоматски
Да не ја трупаме темава со офф ама морам да се запрашам каде живееме? Лажела дека била докторкасериозно? А што добива со статусот доктор? На порајѓај? Може ке и ја галеле косата... што? Тоа што лажат и не кажуваат е доволен податок дека ние сме една така мала заостаната држава што од еден вирус што има симптоми на пневмонија која горе долу сите имаме имано и до пред името ковид19 сите кукавме кој потешко ја поминал стигнавме до тоа ниво да не кажуваме. Алал да ни е. Тешко медицинскиот кадар со нас. Тешко приватниве и државниве болници. Не се плашам ке си одам и понатаму во ремедика со маска и заштита по протокол. Дека навистина не се криви за ништо. Од ваков лош народ ништо неможе да ме изненади вејќе. Ајде чувајте се, и не се плашите
Денес бевме на контрола 33+0 сум а според мерки 33+6 и 2200 гр. Фала му на бог се е супер. За 4 недели сум нс прво ЦТГ. Со главчето е горе и многу ме притиска. Кај вас кога се свртеа? *
kaj mene bese so glavceto gore pred 3 skrining.Levo me pritiskase,maticniot vika so glavceto te pritiska.Da spies poveke na leva strana.Veke na tret skrining bese svrteno so glavceto nadolu.
Мене ме породи Афродита и бременоста ми ја водеше и сум пре презадоболна од нејзе. Здравје за второ пак ќај нејзе ќе бидам.
Моето цело време со главчето надолу,а сега де свртело нагоре се надевам на следен преглед веке ке биде свртено
Сега и за Чаир прочитав на некој портал, и таму родилка лажела на епидемиолошката анкета, а сопругот бил ковид позитивен. Не знам што да речам, освен дека од такви луѓе државата ни е на ниво дно дна. Што се однесува на Ремедика, се јавив прееска и плус и со докторката се слушнав. Родилката била примена без симптоми, пред пораѓај по протокол и бил земен брис, во меѓувреме пред да стасаат резултатите ја породиле, па стигнал позитивниот резултат и веднаш ја префрлиле на Инфективно. Во изолација бил само докторот што ја пораѓал, веројатно и уште неколку доктори и сестри што биле со неа на пораѓај, ама не знам кои. Ми рекоа нема простор за паника, во петок сум на преглед па ќе одам, заштитена нормално. Придружба на преглед не пуштаат и тоа ми го напоменаа на телефон.
Моето е цело време со главчето надолу, до кај 36та недела има се уште време и простор да си се “врати“ како што си било
Се надевам... Иначе многу плитко дишам цело време осеќам како да немам воздуух и ме фаќа паника дека се гушаммм...
И јас сум во петок и ич веќе не му се плашам ајде маска средство дистанца а такви лудаци секогаш ќе има во нашево земјиче
Јас освен Идеос,Метил фолат и метилб12 и по некогаш магнезиум ништо друго...некои пијат фемибион1 некои премама имаш и поскапи и поефтини мултивитамини се зависи џебот колкав ти е