@simonka93 @Brpbrp Не сум сеуште бременаама почнавме со обиди па прашувам за да знам дали да си ги продолжам и понатаму(доколку не се штетни секако) . Инаку сега појам метил фолат 1x1000, метилб12 1 x1000 и витамин Е. На сите ви посакувам со лесно са ви е и се надевам дека за брзо и јас ќе ви се придружам во најубавата група.
Не го пишувам ова за да создадам паника меѓу трудници, нека биде апел. Ако имате во семејство или сте имале контакт со заболен од корона, кога одите на контрола, пораѓај и слично давајте точни информации. Дајте да бидеме малку посовесни. Гинекологија Чаир работи со 18 вработени помалку заради нечија несовест. Исто и во гак и по приватните има доктори што се во изолација. Повеќе ме вади од кожа што има луѓе ( или да не кажам идни мајки) што свесно го шират вирусот, отколку што ме плаши самиот вирус.
Јас пред да останам матичната ми ги дадњ Фемибион 1 тие продолжив да ги пијам и во бременост. И на нив пишува дека се пијат ако се планира бременост.
Пре мама од почеток до крај идеална комбинација за вит мин плус здрава храна ако земаш, значи сепак овошје зеленчук мевце јогуртче храната е најбитна ова како додаток. Исто и зависи од потребата магнезиум ако имаш некои болки, вит ц е убо да се зема од време на време.
Фемибион 1 а после 14та недела продолжив со фемибион 2. Магнезиум, витамин Ц можеш ама советувај се со доктор за секој случај.
Пре мама се земаат и пред да останиш бремена ако сакаш ти лично за припрема на телото, јас не зедов тогаш од нив зедов фембрион, ете не ми беа погодени имав болки во желудникот и така седат во фрижидер.Не пијав ништо тој период од време на време вит ц .И мислам нема голема потреба да се почнува толку рано, оти сепак ќе мораш да ги земаш после , така да поубо обични мултивитамини ако ептен и мораш да земаш ,ама ако си се храниш здраво не земај .
Јас да, продолжив да пијам и 6 месеци додека дојам. Потоа купив фолна и омега на џејмисон, за некои 200 плус имаш за два месеци, а фемибион за 1.
Од толку несовесни луѓе на крај ќе нема кој да не породи стварно се некои луѓе без памет не сваќам зашто лажат божем нема да останат породени
Стварно не можам да сфатам како им дава срце само за г'зот свој да си гледаат и да лажат. Сигурно непородени нема да останат. Свесни се дека со лажењево сопствените новородени деца ги ставаат во ризик? Каков пример даваат на тие деца?
Ако веќе ги пиеш тие не ти треба друго гледај преку храна да внесуваш овошје,зеленчук и месо има време кога да пиеш плус за почеток доволни ти се метилираните и витамин Е и витамин Ц можеш
Баш така. Читав интервју со др Марина од Ремедика. Бидејќи немало резултат од тестот не и го дале бебето на родилката кога се породила. А замисли да и го дале да го баци и сл... Толку ли се прости луѓево не ми е јасно навистина.
Идиоти имало и ќе има , то докт то пациенти то судии. Сето глумци за во театар. Еве тука во државна болница докт не се заштитени и не носат маски при прегледи или носат на врат ради реда, пациентите носат докторите кој ги контролира. Самите не веруват дека вирус постои , ако случајно се заразат готово пациентот ги заразил. Тие и го раширија вирусот од почеток. Овде е само еден пациент шо лажел али како можат и така само на прашање да очекуват дека нема да ги лажи . Ние мн напредни културни искрени луѓе сме па се очекува да се кажи вистината. Не можам да разберам то така не функционира .
Може и витамин д од 1000 по 1 на ден,а витамин Е нема потреба.Витамин д помага и намалува ризик од мисед аборт во рана бременост. И физичка активност умерена стимулира создавање на повеќе фоликули.
Devojki zdravo.Jas samo uzbuni sum,mi se stram veke da pisam. Denes bev na CTG bebeto bese pospano,pa mi rekoa uste ednas da odam kun vecer.Da kasnam mesto blago,koka kola. Napraviv taka no pak ne e mnogu aktiven.Sto bi znacelo ova?