Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Хахааа ме изнасмеа со жути житује. Не зезај, не сте мали вие. Таманка.
    Ќе издржиш до 33 сигурно. Знаеш ли јас од кога бројам. Наназад кога се враќам не ми се верува дека поминале 12 недели, а серклажов стои.
    Јас ја мерев кај матичната, пред неколку дена на прагот на 30та ми беше 1250, премала. Сега наредна недела ќе видам во Систина.
    Нит е зрела постелката, нит протоците се лоши, ете. Е сега јас сум се родила 2600 во 40та недела и очигледно е генетски, што да и правам. А толку сакам инкубатор да избегнам. Ми рекоа повеќе протеини, баш испитував на долна граница се, еве бутам ама не знам колку ќе помогне. Панинстомаков кога го споредубам со други, што да ти кажам. Пинцур.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    5.376
    Во последната реченица за твојот стомак зборуваш така ?
    Иста си како мене, и јас се споредувам со други, гледам слики на интернет. И мојот стомак е мал изгледам како да сум 5 месец, а за некој ден ке влезам во осми.
    Ке си потрае серклажов, штом се друго е во ред. Ако имал докторот и најмал сомнеж дека нема да издржи, ке ти ставиле инекција за зреење многу порано.
    Истражував дека кај некои уште во 26 недела ги стават.
    И твојата цуцка таман ми стои, неможат сите до грам да се исти.
    Велиш од протеини раснат?
    Јас сега дека и скриен шекер ми открија само со тоа се хранам.
    Се плашам дека внесувам премногу еднолична храна.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Мојот мојот стомак :lol: скроз 5ти месец. На инстаграм у search ми е секоја недела од бременоста за да гледам слики. Сирот маж ми само го замарам која како личи.
    Абе срам ми е да кажам влагам у 8ми скоро. А и добив глупи коментари од типот "ооо па ич не се познаваш", ко куршум да ме гаѓа. А и ја сум општо слаба тенка, не дека па нешто се очекуваше да сум огромна:P
    Е јас само скриен шеќер немам за чудо, али да, ми рекоа повеќе протеини, јаткасти и суво овошје. Али кај мене све ми личи дека ген си е ген.
    Ај мила да си влеземе во 9ти дај боже, па мали, мали ама најсакани :inlove:

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Сабајлево бев на 2р скрининг кај Симонида во Ремедика се беше добро го гледаше бебето. Освен што малце ме загрижи дека јас сум 22ра недела а бебето е како за 21ра. Рече не е заостанување затоа што е рано така да се нарече. Со тоа што на прегледот во 18та си одговарало според неделите па не знам зашто е овој размак. Чекам резултати од д димери иако хемостаза е добра за да бидеме сигурни дека и тоа е во ред.
    Имала ли некоја искуство со ваков размак во овие недели?
    Знам дека рече да не се грижам ама пак секогаш ќе си стои грижата иако рече не може сите да сме по шема а пак ќе речам се друго е супер кај бебето.

5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Еве баш погоре тоа го зборам дека сум загрижена.
    Кај мене беше слично, до 22ра беше скроз по мерки. Од 24та почна да ми бега малку. Од тогаш све е за недела дена помала. Дури последниов преглед и повеќе.
    Све ми викаат дека е генетски помало бебе. Све имам испитано, д димети, хемостаза, постелка, протоци и се е добро. Многу сум загрижена ама докторите до сегсни не баш.
    Наредна недела сум во Систина, па ќе видиме.
    Си викам чим докторите не се загрижени, не треба ни ние ама ај.

На eta и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ти па биди си важна и горда на тоа дека не си голема...зошто да те допира,напротив кажи дека си таква згодница:inlove: гледај во ред да сте и ти и бебето па за изгледот на стомакот и коментарите од страна време да си немаш:mm:.

Убаво ти кажала лепотицата:)немај гајле се додека доктор не каже. Не е големо отстапување,јади протеини повејќе.
    Кај менр па и сега а и во прошлата бременост се по 2 недели плус и тоа не треба да е така но ете така ги носам бебињава. А шекер немам...
    Кажи како беше ремедика? Гужви,чекаше?... со ситуацијава....

На Среќичка, eta, Zuza28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.663
    Па ни сите луѓе не се исти. :)
    Претходен преглед кај матичниот ли ти беше или кај Симонида? Ако не е на исто место, можно е и разлика во мерењата да има.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Не стигнав да те прочитам ќе видам баш они ми викаат по твпја физиономија слаба висока така и бебето се развивало не знам што. И за 4 нед на контрола..секако за 2 ќе одам кај матичната нема панси да издржам цел месец ќе ми пукне глава од мислење

На Zuza28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Да 18та недела кај неа и во ред било со мерки

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Фала ти на утеха :inlove:

Да тоа заборавив да пишам
    Ремедика е хаос ама многу пазат они и пак поедини одат со мажи па ги чекаат пред врата..зошто да влегува со тебе и така докторката нема да го пушти???...плус поедини вадат маски внатре сестри и доктори само викаат по нив..имаше и такви со врски да се пораѓаат таму па праеле брис за корона а ремедика нејќе да ги пушти валда дека немаат направено преглед не знам како иде тоа. Ова се се муабети што начув. Генерално мажите не пазат! Многу се храбри а жените нивни стомак до заби. И јас многу се бунев што ги пуштаат само за да праат гужва на влагајна да плателе за жените. Лажат кај чуварот и се пикаат. Дали 1-2 се чуваше на растојание другово распашена команда. Пазете кога одите таму бунете се.. они стварно се трудат и сестри и доктори и гледаат да не чекаш ама џабе кога неразбран е народов...2 доктори и сите сестри на одење ми рекоа само Чувај се не се движи и биди внимателна. Мислам дека е редно сите сериозно да сфатиме:!::hug:

На Lovebug01, Среќичка и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    @eta @Zuza28 да ве охрабрам, мене ми е втора бременост, стомакот едвај да ми се гледа, а сум веќе 7ми месец, последното ехо ми рече дека бебето е поголемо за 130 грама (немам скриен шеќер).
    До струкот е изгледа кај нас 8)

На eta, Zuza28 и Milkiway им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.663
    Една недела не е ништо. Бебиња се раѓаат од 2 до 5 кг. :D
    Плус битно е на секој преглед да има напредок. Да не се два последователни прегледи со исти мерки.

13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Не сме нормални(facepalm)ќути свекрвите не ги зеле со нив. Додека немаше корона така влегуваа маж свекрва и трудна жена последна... бог да чува|(.
    Ама еве мажот ми скоро 6ти месец сум не се ни осуди да влези. А за првата бременост паничев и без него неможев да влезам ама беа подобри времиња. Сега како ситуацијата си налага,и јас сакам да влези со менр но не е тоа што сакам јас:)

На Среќичка и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Џабе сега кога пак не влегува ама прај гужва стварно и ја само ом викав Господине држете 2м и цело време тоа мислам докторине и сестрине при крај со нерви. Кога закажувате ако имате можност најдобро е попладне веќе втор пат идам сабајле и е вака а кога ми закажувале после 17ч е раат нема никој

На Happyinlove и Maja92@ им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    @Zuza28 и @eta се надевам се ќе биде добро и ќе се издржи уште неколку недели и кај двете вас(fingers) (fingers) слушајте совети и имајте позитивни мисли, при крај сте, ќе помине и ова за скоро:hug: :hug:

Незнам дали сте слушнале за секси салата:D- мед тегла полна со сецкани ореви, бадеми, лешници, ф'стаци, семки од тиква.
    Се тоа измешано и да се јади секој ден.
    Јас јадам по 1 лажица дневно, а треба 3хдневно.
    Знам случаи каде бебе било помало, јаделе од ова и имало доста подобрување во килажата.
    Ако не ви смета на шеќер ова, може да пробате.

На Martka, Dua!, Thallia и 10 други им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.663
    Јас да јадев вака можеби ке родев бебе од 5 кг. :whew:

За стомак не се секирајте. Јас имав огромен стомак, најголем од сите што ги знам. Еве сега се секирам како да ослабнам и да го вратам во нормала.

На Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.105
    Е жената што јадеше вака роди бебе природно од 4кг:Dможе и има врска, незнам.
    Јас повеќе за протеините го почнав, така ми стоеше теглата поклон од Турција, и кога и крв ми заслабна почнав да јадам.
    Ќе видиме дали ќе биде 5кг на крај:D да се насмееме малку, ми беше најмногу заради нивните тежини, ако може зошто да не ги подобрат со ова. Сепак е индивидуално:)

На kukla21, Thallia, simonka93 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Сега убавонте прочитав значи по физиономија сме исти слаби тенки убаво и докторката си вика заради физиономија може да е разликата. Иначе и кај мене кога ќе станам сабајле е мал стомакот после од јадење и вода дека пијам многу се дуе и зголемува а не сум споредила дали мибе помал или не а по грамажа како ти е бебето? Кај мене кажаа 470гр што е во ред и се совпаѓа по грамажа со неделата. Е сега пак е тоа компјутер..

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweety21

sweety21 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    86
    Devojki jas sum 17ta nedela i na pregledot od pred 10 dena doktorot mi rece deka bebeto e ponapredno za dve nedeli i za vtor skrinig da si zakazam za tri nedeli deka i porano moze. Togas ke bidam 19 nedela, a gledam site drugi pravete skrining okolku 21, 22 nedela. Na pregledi odev kaj Petanovski a sega za skrining nezz, koj bi mi go preporacale vo Remedika od vase iskustvo?

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    3 недели разлика, две различни жени, двете родиле потполно здрави бебиња. Не се замарајте со тоа како изгледате. Мерките се мерат на преглед, не ги мери свекрва, стринка, комшивка од поглед. Не замерувајте на глупи луѓе, толку имаат во главата

На Martka, flower30, *Ench@nted* и 19 други им се допаѓа ова.