Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Јас едно не можам да смислам ти по две :rofl: баш интересно.Ни јас не сакам да давам имиња на деца по баби дедовци или родители. Нека си биде своја ѕвезда детето.

На Snowflake92, kukla21, simonka93 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    6.772
    Нема шанси да го крстам по баби дедовци. Од моја страна не побарале и знам дека нема ни да побараат позавајќи ги,а другиве ако побараат знаат дека нема да им биде удоволено. Па и едни имиња што имаат :)Јас и онака не можам повеќе од 1 саат во нивно присуство нервното ме фаќа а не па по нив да го крстам.
    Дали хормони ми вријат при крај сум со нервите со нив..

На Fallen.Angel, Осе, eta и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Не е до хормоните нивната аура им е таква да нервираат околу онака иритирачки дури потполно те сваќам како ти е исти случај и кај мене е :lol::lol::lol: јас кажав дека странско име ќе дадам да не испадне на крај еее пра пра пра пра дедо ти така се викаше по наша страна е крстен (facepalm) нема шанси :(

На flower30, eta, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.727
    Епа не можевме да се договориме за првото и така испадна. Да се чудиш не сме единствени. :D
    Има бајаги деца со две имиња кај нас. :D

На ines.h, eli.karameli и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    8.827
    Mи се крева косата од свекрви што имаат желби за имиња :D Среќа кај мене па не се замараат, нити па прашуваат, уште од сега велат како сакате-такво име дадете. Ние викаат може ќе убациме некој предлог ама ваше си е на крај што ќе одлучите. Мајка ми нон стоп имиња предлага хаха. Единствено баба ми еднаш ми има подречено ако било машко на свекорот да сум го крстела. Аха добро важи.
    :D

На Brpbrp, eta, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Преубаво:inlove:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    8.827
    Како што ми гледа работата, и ние со две имиња ќе завршиме хаха. Ама па баш ми се допаѓа, не ми текнало на таа варијанта.

На LadyC и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    5.866
    Девојки од вчера ми е затнат носот и ми се растекува. Бев нели на преглед ама и променливо времето па де фустан де тренерки не знае човек како да се облече. Сум с'клетчика па спиев со полуотворен прозор и денес си шмрцкам. Не е белки ова глупиов вирус? Кога да реагирам за тоа да се јавам на матичната? Еве си направив супа пијам повеќе течности, не е ни подобро ни полошо.

На LadyC и simonka93 им се допаѓа ова.
  9. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Мене цела бременост ми тече нос. Може да ти е труднички ринитис. А и алергии има. Не се фурај за џабе. :)

На LadyC, ines.h, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    А температура имаш? Следи тоа и следи грлото како ќе ти е и други симптоми. И да е настинка не мора да значи короната ипак ни е паднат имунитет. За алергии не знам мене ми завршуваат овој период пролетните. И ја сум ептен нежна малце нешто топло ладно одма ме фаќа не само во бременост туку општо. И да земи цедени сокови пиј

11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    5.866
    Температура 36.5/37. Алергии немам на ништо. Знам што значи затнат нос во бременоста го имам од 12та недела ама обично е наутро и преку ден си дишам нормално. Сега како синусна главоболка да имам. Тргнав со голем апетит вчера за денес да ми смали на пола. Некако не сум 100%. Можеби ме пресекло ладно топло, и кога не бев трудна знае така баш настинка да е. Ама дека бев на преглед вчера кај матичната и зборевме за ГАК и 4Д што ќе треба да правам. Рече сестрата во стил да не утеши дека веќе сегде го има вирусот, и кај нив во ординација била некоја без симптоми па им јавила дека е позитивна. Па мисла сега малце и потсвесно се секирам или како што рече Novus, се фурам. Ај ке си поседам во двор и ќе пробам да не мислам толку. Се напив Ц витамин и му реков на мм да ми земе некој солен раствор за нос да го одзатнам барем да не ме нервира.

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Од вчера за денес не се секирак не е ако е недај боже вирусот први симптоми се 5 6 дена по ризичен контакт. Чим вчера си била не се секирај. Минатата недела и јас имав такви 2 3 дена не бев 100% мислам и времево утепува

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ти зборам затоа што сум паталец. Од кога почнаа да дават со коронава, а неколку пати беше променливо времето, ме фати синусоидна главоболка, нос и грло. Температура немав (максимум 36.5). И сега и алергии ме фатија, стандард главоболка и течење на нос. Чим осетев така, пиев ц витамин 1000/2000 мг. и ми поминуваше за 2-3 дена максимум. И во нос аквамарис со пантенол. :)

На Tsukinory и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Последниов саат како благи менструални болки да иам, на стол склет не можам да седам. Легнав, пак осеќам ко некоја тапа болка.. долу, баш мренструална. Нормално ли е, 31+4 сум

15. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Мене со такви менструални болки ми започна процесот на породување со ќерката, меѓутоа исто и јас вчера осетив така послаби како менструални болки и баш се исплашив бидејќи сум 28 недела, но одморив вечерта и денес ги немаше. Не знам до што е може малку и сум измрзната а може и од стрес од оваа короната, најдобро е некако да се исклучиме од сите овие негативни вести.

16. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    А може дека се преморив денес по дома..

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    8.827
    Времево е доста променливо, настинки се чести на вакво време, ама сега со коронава не е ни да настиниш, одма страв фаќа:( Пиј си витамин Ц од 1000 дневно, превентивно, повеќе течности, аквамарис за носот, тоа е. Температурата не е загрижувачка. Со помин.

На Tsukinory и Maja92@ им се допаѓа ова.
  18. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Одмор и магнезиум.

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    @mother_nature може и си се породила, ама ако не еве и јас да пишам за иста ситуација. Кога бев 37 недела (претходно одев милион пати на прегледи, во темава секој ден бев со нови нервози:D), ме гледаше една докторка на Гак. Секој пат различен доктор ме гледаше и за првпат докторката на прегледот ми рече бебето ми заостанувало ама со раст и одговарало на 34 недела. Ми се сврте памет. Никогаш до тогаш ми немаа кажано ништо. И ми бараше за нареден преглед да и однесам извештај од прв преглед да види за дата на посл. менструација и термин да не сум била грешка јас. Ме праша и дали добивав редовно. Јас ги носев извештаите со мене и и покажав и виде дека, се е во ред, дека е така како што кажувам. 2 недели претходно матичната ми виде калцификати на постелка и прогнозираа дека до 36та недела ќе треба да се породам.
    После 3 дена одам пак на ГАК, друга докторка на смена ме гледа вика се е ок. И спомнувам за "застојот". Ми вика е како не. Бебето тежи помалку од што се очекува оваа недела, ама е добро со развој. Ми вика, да имаш калцификати ама бебето е ок и имаш доволно плодова вода и ќе си чекаме природен пораѓај. И ми вика "ти си ситна, и мала родена, 2500гр сум родена, мм исто нецели 3 кг роден. И вика што очекуваш, колкаво бебе да родиш:)По 2 месеци на другарка моја истиот случај и се деси.
    И двете родивме бебенца во 39та недела, здрави и живи.

Значи јас се породив 38+6. Бебето беше со апгар 8/9. Живо, здраво, витално и стабилно бебе. Е ние имавме друг проблем и лежевме повеќе во болница, ама ова со "застојот" повеќе никој не го спомна.

Така да, ти посакувам лесен и брз пораѓај, да си породиш брзо и да ти кажам да не се секираш заради тоа и дека се ќе биде во ред:hug::hug:

На mother_nature, Alishan30, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    33+6 сум, кога ми земаа прв брис имав инфекција микоплазма, а немав никакви симптоми само бел исцедок .. Ми дадоја вагитории откако ги завршив повторно имав бел исцедок па пак со вагитории ама не помина па се откажав од тоа постојано да контактирам со матичниот и да му кажувам, секако белиот исцедок продолжи без никакви други симптоми.. Читав дека нормално било во бременост да се има таков бел исцедок и пред 4-5 дена еден ден цел немав ништо, другиот ден пак по старо(facepalm).. Од вчера вечерта немав ништо и денеска цел ден ништо, си седам така и од еднаш како да ми истече нешто премногу се исплашив и веднаш заминав во wc, лом бев направена со бел исцедок или како што би го рекле "бело перење", ваши искуства дали ви се случувало и вас вака? Дали е за загрижување или не?:worried:.. Во вторник сум на контрола ехо и контролен брис, ова секако ќе му го кажам на матичниот но до тогаш да ми кажите ваши искуства и дали треба да се грижам и да се плашам олку многу..:sweat:(facepalm)