Мислам дека не е страшно, и ја сум нон стоп мокра. Ама мислам, сеа..ипак лекар си е лекар. На вибер да си прашаш не е достапен матичниот? Да си мирна
А дали природно се породи или со царски? Пишував денес во друга тема, и моето бебче малку заостанува со килажа, всушност ми кажа матичниот совреме дека ќе родам ситно бебе, значи исто како кај тебе се е ок со бебе, активно си е преку ден, го чувствувам, само е малечко, плодова вода има доволно (инаку сум 38ма недела), мене ми измерија денес дека имам тесна карлица, ситна сум во градба и ми рекоа дека тешко би родила спонтано, затоа те прашувам
Ќе се јавам сабајле, за викенд не работи па ќе се јавам ќе прашам или ако нема ништо ќе почекам до вторник, еве сега ништо немам ама пак не сум мирна сепак ми се ближи 9ти месец и од све се плашам..
Природно се породив. И јас и другарката за која пишав исто што ни кажаа родивме бебенца по 2600гр. Ќерка ми пред 4,5 години ја родив исто природно. Тогаш кога бев трудна ништо од ова не ми кажаа, она се роди исто 38+6 и се роди 2600гр(син ми 2670гр). Значи во двата случаи кај мене испадна дека е генетика. И јас во 38 - 39та недела сум родена па сум родена 2500гр. Јас и калцификати имав, па дека имаше плодова вода не сметаа. Така да, не се секирај. Мене карлица ми измерија кога ме примија со 4 прсти отворена и рекоа не е проблем за природен пораѓај. Битното е дека се е во ред со бебчето. Како што пиша некоја трудница погоре, многу е битен апгарот, да е детето витално. Со ќерка ми додека бев во болница беше се најнормално, никој не ми спомна мала е. А со син ми коментираа дека бил мал. А додека бевме во болница, кога доаѓаа сестри и докторки велеа дека најбитно е што е стабилно, витално бебе со се во ред. И да, еве го има 6,5 месеци и сега е 8кг. Мм го вика прасенце Активно бебе со супер килажа е.
Veke 2 dena imam nepodnoslivo cesanje na intima.10 nedela sum. Se mijam so kamilica,ve molam za drug sovet. Za 2 nedeli odam na skrining i ke ispitam brisevi. Blagodaram odnapred
До 12та недела секако освен камилица нема ништо да ти препишат и на своја рака не е добро да земаш. Намали на благо да не е кандида во прашање штом имаш и чешање ако е неподнпсливо види дали смееш канестен крема да мачкаш но само со гинеколог консултирај се
Не сте единствени јас уште малце ќе раѓам ,а ние име за нашата дада неможеме да најдеме ,јас додуша имам едно ама маж не ми го бендисува .
Раствори лажиче сода во млака вода и измиј се надворешно. Содата помага во многу случаи моментално додека не се даде соодветна терапија. И безбедна е за трудници.
Подобро сум денеска овој мојот место аквамарис, марисол земал ама си делува. Лакше се дише. Ќе прскам уште ден два превентивно и нормално ц витамин. @Cakicka содата е супер само немој да претеруваш со нејзе еднаш на 3/4 дена а камилица можеш колку сакаш. Исто ако не ти е неудобно пробај да спиеш без долен веш така побрзо ќе се ослободиш
Јас денеска 40+3 уште немаме име за бебето.. Тоа што му се свиѓа на мм јас некако не сум сигурна и обратно.. Си се тешам кога ќе се роди, кога ќе го видам ќе ми дојде името кое и личи и така ќе си ја викаме Мајка ми сабајле ме зафркава, ајде смисливте ли име може за тоа бебе несака да излегува
Не се секирајте за килажата на бебе,јас сум родена 2800 гр и тоа со надминат термин па цел живот имам одличен имунитет и не сум имала проблеми,внуката од јатрва ми се роди 2.600 гр само што влезе во 9 ти ,па ене ја сега толкава девојка,така да нема правила,не се грижете што викат апгарот да е добар друго ќе надомести килажа. Се мислев и ќерка ми ќе се роди помала да не е генетски и на ехо покажуваше помалку а се роди со 3.300 гр
Девојки 33+3 сум. До пред една недела осекав удари од бебето, но оваа недела само осекам движење кога ке ставам рака на стомак, и осекам ко топче од нога или газе поврмено па го снемува . А читав дека како растело ке имало посилни удари... ваше мислење?