И ние за женско име си имавме. По свекрва ми ќе се викаше, дека е почината. Дадов предлог на мм за машка верзија на името, ама се договоривме за третото да го чуваме Оптимистични сме дека ќе е женско Уште второто неродено, ние на третото го крстивме. Инаку ова Антониј ќе биде. Сакав да е со 7 букви, и со Ј на крај, како на големиот
Zdravo na site, ne sum aktivna na forumot veke 5-6 meseci, posle spontaniot abortus, spolaj mu na boga eve sega sum povtorno trudna. Bidejki bese abortusot vo rana bremenost ne me cistea, tuku sama se iscistiv. Isto taka imav i operacija na cista vo meguvreme. Posle operacijata trebase da se napravi bris, ama zaminav vo stranstvo i sega se vrativ koga pocna ova so koronata. Mislev deka mi kasni posle operacija.. ocekuvano e nekolku ciklusi posledovatelno da ne doaga na vreme.. ama koga bev kaj maticnata me izraduva deka e bremenost. Vo strav poradi prethodnata bremenost, bev so nedoumica dali da im kazuvam na najbliskite ili ne... otkako vidovme srceva reakcija nekako mi olesna... poradi toa sto ne mi bese zemen bris prethodno na moe insistiranje zemavme bris, iako istiot maticnata mi rece deka se zema okolu 16ta nedela.. ispadna deka imam 2 bakterii, ureaplazma i mikoplazma. Mi dade 2 dozi sumamed, probiotik i vaginalni vidermina, a isto tata celo vreme stavam i utrogestan, so Femibion i aspirin 100 kako redovna terapija. Za sreka maloto dobro napreduva sega sum 12 ta nedela, pravevme skrining ama ne mi bese besikata dovolno polna pa se gledase malku, ama isprativme serum za priska na klinika i rizikot za daunov e nizok.. posle 2 nedeli pravevme povtorno bris, ispadna deka ostanala uste ureaplazmata, i povtorno mi dade terapija od claritromicin i probiotik. Strav mi e da ne mu se desi nesto od tolku antibiotici... ve molam za sovet, dali nekoja ima slicno iskustvo kako moeto. Izvinete za dolgiot post, i cestitki za site novi mamicki, koi vo meguvreme se porodile
Јас ги вртам 3 имиња, Јован, Дамјан или Јаков. Ама сите ми се онака зошто секое второ дете вака се вика. А сакам вака некое нормално име да не речам неќам модерно, па не знаеш дали е дете дали е куче. Повеќе гледам да може ќерка ми да го изговори лесно, да не биде тврдо име, ама пак којзнае што ќе ми текне на крај.
Здраво на сите!Убаво што постоите да сте живи и здрави е сега мене ме мачи едно чудно чувство па да прашам дали е во ред со мене. Бремена сум 19 недела. Во 15 недела мојата др. ми кажа дека носам момче и дури ми ги покажа тестисите и сите така среќни бевме за да пред два дена мојата матична биде болна и на нејзино место ме прегледа една замена која за 2 скрининг едно што беше лоша и ништо конкретно не ни објасни цело време само јас прашував туку и ни вели на крај 100% женско. Во тој момент осетив како некој да ми го одзеде машкото бебче од раце. Маж ми среќен пошто сакаше женско а јас уште сум во некое неверување. Во странство живеам и толку празно се осеќам во ред ли е тоа? Ќе помине ли? .... Не ме осудувајте прва бременост ми е Поздрав
Јас се молам утре тоа да ми го речи. Дека е женско. Не се разочарувај воопшто. Може и машко да си е. Здраво и право да си напредува само. Тоа е најбитно. Тоа од хормоните ти е верувај јас срушена си дојдов кога ми кажаа машко ,нормална реакција. Ајде не се секирај
Јас дур си ја спремив психата дека царски ќе се пораѓам, др. ми вели нема потреба од царски, ќе си чекаме природно. Сега паники за природно ме фаќаа Вагинално ме прегледа малце омекнато грло ама не било страшно, било таман за пораѓај природен.. Тоа за цервикс не ја прашав како е мерката, ама и таа не спомна рече природно ќе можи. Ама не знам во дилема сум зошто матичната до вчера инсистираше со царски да се заврши бременоста. Денес сум во хаос, не знам на што побрзо да мислам. Ај природно ќе си чекам, ама се плашам од компликации, со цервиксот, да не заглави бебе па да биди ни угоре ни удолу, па со притисокот да не ми се качи многу...триста дилеми ме мачат.
Не се грижи, не си единствена со антибиотици. Сигурно докторката смета дека ризикот е поголем да се деси нешто поради бактеријата отколку од антибиотикот. Со лесно и убаво да си ја истераш бременоста до крај На другарка до сам крај и велеа де машко е, де женско...Кај повеќе доктори одеше и сите различно гледаа. Не знам и јас се чудам како, она беше малку исто како тебе непријатно збунета, ама на крај си рече што сака нека е, само здраво и живо да е
Фала ви драги мои се надевам ќе се средат ова хормониве ептен сум блесава и се мрднав од мислење што како.... Прво зошто повраќам после зошто крварам некој си две капки кафеаво... сега кога почнав божем да "цветам", зошто женско кај ми е машкото абе нема овде никој да ми пробае малу пуста туѓина Поздрав
Женски како си помагате со отечени стапала? Мене денес прв пат ваква состојба ми се појави, утре влегувам во 36 недела Пешачев преку ден, па мислев од топлово е, ама еве уште не проаѓаат, се гледам смешна сум си. Има ли некои начини да се потсмират отоците?
Срцка, во депресија ќе паднев кога ми рекоа дека и ова е машко. Живеам со свекор, маж и син. Уште за едно машко покусо бев Убедена бев дека ќе е женско. Ама тоа е, не можеме да бираме. Битно да се живи и здрави тие, а и ние со нив
Бев на мочкањее и кога се избришав имаше на хартијата малце како кафена крв ептен малце. Немам болки никакви, можно е да е од вагиналниот преглед од сабајлево? Страв ме фаќа