И јас имав така и мене ми кажа доктор дека може да се јави кафеаво заради прегледот. Не е страшно се додека не е свежа крв.
Zdravo, pak jas po kolku kafinja piete na den.. jas piev po 3-4 ama citav deka ne e ubavo, kafeto vlijae vrz razvojot na bebeto..
Да ти одговорам јас Пиев по 1 до 2 кафиња во текот на денот, турско кафе. А исто читав дека до 2 кафиња не е проблем да се пијат
Ниедно не пијам. Досега за 24 недели имам дури 2-3 кафиња испиено. Не ми е забрането, но не ми е убаво уште од старт. Често знам да се напијам по 1 какао дневно.
Јас до 8 месец кафе неможев да поднесам ,а иначе пиев по 2-3турски во тек на еден ден ,во замена пиев по едно ретко две капучино или многу слабо нес кафе,ама сега на крај почнав да можам пак да си пијам турско и си пијам по 2-3 секој ден .
Добро е не сум била сама со празниниве... Само нека се здрави и живи па ќе се навикнеме со овие психо - испади
Уште сум си дома , неспиена цела ноќ ,си ги трпам на 5-6 мин ама се појаки од претходно . Ако биде вака ќе си чекам до 10 саат имам цтг и преглед , ако станат на 3 мин одам одма.
Некој што е чаир? За пораѓај? Да се пораѓа? Кско е ситуацијата? Ризично ли е со оглед на зарата ептен ме фајка страв и во недоуми а сум
Пробај малце позитивно да мислиш и дане си правиш стрес спремај си ја психата за пораѓајот и после тоа детето И овој вирус е исто како и другите само премногу го преувеличија исто како и Рота вирусот, стомачен,грип ако е така не треба воопшто нигде да одиме и ништо да не правиме...не е толку страшно како што изгледа затоа само позитивни мисли ако се нервираш и грижиш ништо нема да смени
Женски која има како мене, што на овој убав ден лежи и лежи и си мисли на бебе и плажа? Откако ме испоуплашија дека може да се породам пред време, само лежам станувам за до вц и минимално да се размрдам. Мало потсетување дека не може се да се планира, јас со моите идеи бев дека ќе го прошетам мешево на плажа па и вежбав и линија држев хаха. Ајде малце позитива и да ве насмеам. Ве гушкам сите и со лесно!!!
Аии не да мислам, пукната сум за на одморПред некој ден сонував дека сме биле на плажа, дека сме се спремале, дури и мирисот на средствата за сончање го осетивМногу бев разочарана кога се разбудив ,сонот беше премногу реален
85000 и 115000,плус тест за корона 1500 и некои прегледи за бебето околу 1000-2000ден. После пораѓај имаш 3 прегледи кај педијатар и 1 кај гинеколог за тебе вклучени во цената.