Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Lovebug01 Си го исполнив меракот и јас денес има на подфорумот што последно купивте го постирав комплетчето. :inlove:

На simonka93, Alishan30 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Прати на интернет, обично секаде има попуст крај на јули, август. Мене ме посоветуваа до тогаш да разгледувам, да бирам и кога ќе дојдат попустите тогаш да купувам. Термин ми е Ноември, па некои од големите работи планирам тогаш, август-септември да ги купам.

На simonka93, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    И сега бебе хоум имаат доста попусти ама и јас мислам јули август ќе има уште ќе се начека нешто сигурно.

На Lovebug01 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Има една паста за заби елмекс зелена и таа е исто ако те боли заб практична е и кај деца.Мене пред 1 недела и два дена мачкав ми помина.Цена незнам која е ми ја дадоа како тестер во еурофарм аптеки ама важно болката ми помина.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Знае ли некој дали имаат распоред Ремедика за јули? Од сабајлето ѕвонам, не можам никако да добијам оператор...

6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Јас ѕвонев за другарка да закажам, ми рекоа немале термини да ѕвонам во петок.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Ми треба мала помош од вас :) Бремена сум 10недела и 6 дена, неколку дена забележувам дека кожата ми е многу сува, се мачкам со млеко за тело но нема ефект. Да ми кажете што да мачкам :wasntme: бидејки вака не можам да се гледам (facepalm)

8. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Od 15ti do 20ti pravat raspored vo remedika,zvoni sekoj den, mination mesec za Tri dena otkako dadoa termini Se bese zafateni,ova za kaj Kotlarova,jas zvonev po dva pati na den nautro I popladne

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Немаат ми рекоа да се јавам накај четврток или петок. Ради одморите малце покасно ќе добиеле

Имаш многу убави масла за трудници во ДМ и млека за тела ептен убава ми ја прават кожата.

Последна измена од модератор: 17 јуни 2020
    На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Благодарам :D ќе одам во ДМ во најскоро време :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас со претходната бременост, која заврши со киретажа, и имав кажано на една другарка која живее во Америка и таа ми пратила пакет кој што стигна недела дена после киретажата. Боденца, играчки...малце беше тапа муабет, ама вчера го отворив и толку му се израдував :)
    Не за кого речено него за кого печено :) :) :) а инаку немам ништо купено од немукает не ради некој малери.

На Monella, Fatalnata, Brpbrp и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас пред цтг пијам швепс една шоља за кафе и до сега 5 пати сум била ок е а сабајле рано одам за да избегнам гужва.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Со масло за тело ама јас од бебешки алергија добив а ако многу сува кожа еуцерин маслена купка.

На Saraaa9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.881
    Допаѓања:
    18.760
    Ако размислуваме негативно, треба да легнеме и да чекаме да умреме. Реално, има шанси да излезам на улица и да ме згази кола.
    Уживајте во бременоста и не си ја полнете главата со глупости.
    Јас купував штом дознав пол, поточно мајка ми и свекрва ми почнаа први да купуваат.

На LucyLu, Fatalnata, Natt * и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    Јас стомакот и градите ги мачкам со павловичева, а во неа мешам: бадемово масло, кокосово, маслиново ладно цедено, ад капки. Во следната тура планирам да ставам и свинска маст - ми кажаа дека не мириса, а убаво ја масти кожата.
    Ова го мачкам на гради, стомак, ниско доле стомакот и наксј нозете, задникот и од страните на стомакот накај грбот - цел предел кај што најмногу се истегнува кожата и е можно да се појават стрии.
    Нозете и рацете ги мачкам со кокосово млеко за тело на Ziaja кое го има во ДМ и специјализирана нивна продавница и сум презадоволна. Имам исклучително сува кожа која се перута и со ова млеко си најдов спас.
    Дополнително гледам разлика откако го зголемив количеството на вода на 2,5-3 литра вода на ден, па и кожата ми е хидрирана.

16. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Многуу ти бладорам ќе пробам и јас со тоа што ми го кажа и на мене кожата ми се перута особено на нозете и рацете :@

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Купуање за бебе во Битола? Некое продавниче за бебе опрема

18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас почнав да купувам 6ти месец кога бев. Ова за првата бременост ризична. Почнав тогаш бидејќи добив зелено светло да се движам. Да имав предходно и побрзо ке пазарев. Што од кејф,што од финансиски аспект. Ако имате замислено поскапа количка,креветче,фиокари кадички... плус порајѓај во приватна болница епа за еден месец финансиски е напороно. Што порано тоа подобро. Порано не мислам во 6та недела да земиш да купиш количка,но од 17та трескам зошто да не се пазари...
    Јас сега уште за првото купувам ако 21ва сум(facepalm):)

На Izzy_0504, Brpbrp, Tsukinory и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Добро а се водите ли по некој список. Еве во однос на облека колку е премногу? Колку брзо ги растат? Јас земав 56ка сега и плус некое поголемо не знам што број беше. Сакам да сум спремна за први 3 месеци барем колку толку...скроз си во право сакам бар облека лигавчиња да почнам да решавам и други ситници иначе после финансиски ќе се исцрпиме

На Tsukinory, simonka93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    56ки имав повејќе да речам подолго ги носеше. Имав и 52ки . Затоа што има разлика од фирма и фирма некои 56ки ги носеше до 2 месеци. Купувај за почеток тоа што ке ти фати око. Секако од кога ке си дојдете дома ке видиш со колкаво глувче ке си имаш работа па ке пратиш да ти докупуваат малецки работи. Не за друго жал ке ти биде да му ги подвиткувап работите:). Во подфорум бебе има многу пишувано списоци. Од таму се водев.
    Да си купиш боди,ромпери,лигавчиња како марами така од кејф земав и не ги користев. Се со тетра првите месеци го бришев на уста.
    Чорапчиња,пешкир,тетри пелени....:whew:
    Да не сме офф оди во бебе:)

На Milkiway, simonka93, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.