Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Од темата " што се е потребно за новороденче" последните 50тина страни ги исчитав, и правев список од членките и нивните совети.
    По тој список ќе се водам.
    50ка не купувам ништо.
    Есенско бебче, облечено со памперс, боди, бенкица, шпикозни, сепак за 56ка за почеток планирав. Плишени работи од мерак 1-2 дали ќе купам.
    И тоа 4-5 работи.
    Другите сите ќе ги земам поголеми 62ка, 68ца, 72ка.
    Ова ми е искуство од сестра ми.
    Ќе ја послушам неа.
    Мали работи не купувам.
    Ѕирнете ја таа тема, мене многу ми помага.
    Списокот уште од 3ти месец е спремен:lol: немав што да правам, само лежев во кревет, па читав, само чека да го отворам и да купувам:)

На firequeenn, PurpleMind, Masnickaaa и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас купував 56 и 52, и на некои работи пишуваше за еден месец,2 месеци... Ги износевме до 4 месец, значи дури тогаш ни омалеа. Се роди 2.930. Секој ден беше во различно облечена,секоја вечер спиеше во различни и чисти пижами. Не сум дозволила два пати да облече исто, додека не се испере, иако некогаш било чисто сепак не сум го облекувала. И една точка флека да има одма на перење. Кога ќе го кажам ова на некого ме прават ненормална.:D

На eli.karameli, simonka93, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Супер не знаев дека има тема обавезно ќе направам список и ќе почнам да купувам поинтензивно барем. Да знам брзо ги растат и си викам после кој ќе ми купува. Има кој него сакам ја да си купувам да не ми бираат бабите се и сешто :lol:

На Alishan30 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.881
    Допаѓања:
    18.760
    Јас се водев по тие списоци ама искуството ми покажа дека тие списоци се претрупани.
    На пример, лигавки ми се најмалку користена работа. Синко се лигавеше само кога вадеше заби, 2 3 месеци. Пред тоа и после тоа не.
    Се роди долг и буце, што и знаев дека ке е така, па најмала бројка беше 56. Ама 56ки и 62ки ги носеше по три недели. Чиниш растат со брзина на светлината.
    За почеток сосема доволни ти се 6 шпихозни и 6 боди со кратки. Тајни бејби шоп имаат алишта на Џорц, шпихозни 3 пара се 1300, боди 7 се 1500. За три недели доста е. Големина 3 до 6 месеци одговара на 56.
    Панталони и боди се друга опција, ама рачунај нагоре повеќе ке го пресоблекуваш затоа што ке бљуцка. Мене шпихозни ми се послатки на изглед.
    Јас имам алишта за три бебиња, ама прво бебе во семејството и сите купуваат.
    Јас бев спремна и пак постојано излегував да докупувам како анти депресивна тррапија.

На Kitten, simonka93, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Не знљм дали ја прават во сите Betty, ама од таму ми направија крема со павловичева, капки и нз што не؛ Доста е мрсна ама супер ја прави козата и против стрии е؛ Се мачка пред спиење и легнуваш во постара пизама :D Некои си 400 ден за 500гр

На Izzy_0504 и Saraaa9 им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.881
    Допаѓања:
    18.760
    Исто, исто. Синко ден денес не носи иста блуза два пати. :D
    После бањање се чисто му облекувам.
    Плус често сум му соблекувала чисти панталони затоа што нагоре е бљуцнат. Мора да е во комплет, распар никако.

На Alishan30, Milkiway и Starlič им се допаѓа ова.
  7. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Женски, до кога пиевте пре мама дуо.. Имам уште за 4/5 дена, а сум веќе 38+ недела, па не знам дали да прикупувам уште.

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мислам дека немаш потреба да докупуваш ,доволно е.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Денес ги испив последните а од утре влегувам во 39та недела и не планирам да купувам да пијам доста ми е више..
    ма да и за време на доење нема штета од нив па како ти си мислиш така прави :D

10. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Јас сум за да се купува со време. Иако од почеток имав ризична бременост, секогаш имав позитивни мисли, не сакам ни да помислам на нешто лошо. Сите околу мене беа против да се купува, мајка ми прва.
    Сега сум 8 ми месец, повеќето работи ми се купени, остана нешто ситно. Секоја бременост не е иста. Можеби повеќето трудници се покретни и лесна бременост имаат, јас сум тешка категорија, огромна сум, почнав да очекувам и ненормално ми смета топлото. Ако почнав сега да купувам, тешко дека ќе стигнав да се спремам :sweat:

На Thallia, Mantub, Malesia и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ништо различно нема да биде ни приватно. Едноставно таков е процесот, ако не се менува значи нема знаци за пораѓај и буквално малтретирање е. Ако ти е мачно оди еднаш неделно. Јас во втора бременост не направив ниту едно цтг.
    Од George првата бројка 0-3 месеци е буквално за до 3 месеци, а на почеток им се големи. И тоа мојата што беше големо бебе (родена 53см, на 6 месеци беше 73см) ги износи 3 месеци, а ситни бебиња знаат и до 6 месеци да ги носат (на братучетка ми малото ги носеше 6 месеци).
    Во тој случај големината 3-6 месеци во никој случај не би биле 56ка. Јас би рекла 68ца, а може и да одговараат на 74.

На Jana06, MilaSs12, mother_nature и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Може ли линк да ими пуштите од тие?
    И уште нешто од Fashion group од окиди сакам да порачам пижами но се што е бебешко почнува од 6м. Имате искуство дали се мали бројчиња има шанси да биде точно порано?

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    На оваа страна препродаваат само бодија и шпилхозни:
    https://m.facebook.com/profile.php?id=1342807995842300&ref=content_filter
    А од оваа страна можеш да си нарачаш што сакаш од сајтот на George, Matalan, Mothercare...
    https://m.facebook.com/profile.php?id=106722910722652&ref=content_filter
    Исто така можеш да видиш на сајтовите што е достапно од бројчиња без да ја препрашуваш женската по сто пати, имаат бројчиња за прематурчиња (што тежат помалку од 2.500), бројчиња за новореденчиња (по "нашки" 50ка), и бројче 0-3 месеци. Буквално можеш да бираш.
    Рачунај стигаат за 3 недели откако ќе ги нарача.

На MilaSs12, ni.na, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Фала ти многу

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Здраво. Ве следам со години, ја имав заборавено лозинката, па сега ја обновив ☺ Да се претставам колку што можам во пократки црти ☺ Бремена сум 26та недела, трета бременост, првата по 6 години обиди заврши со спонтан. Втората се случи по 6 месеци, патолошка бременост. Хашимото, гестациски дијабет, рх негатив, МТХФР хомозигот.Фраксипарини, дабростон, крварење, недостаток на витамин Д и Б 12, лакуни, застој во раст... Заврши со итен царски и се роди мојата прва радост ☺ Апгар 7-8 . По нецели 2 години, неочекувана бременост, позитивно изненадување за сите, повторно батко ☺ Е сега прашањето ☺ Поради непристапноста до специјалист, трансфузиолог, мака мачам да ја водам бременоста под контрола. Не примам фраксипарини, 2 месеци пијам аспирин по препорака на гинеколог, но не е контролиран ефектот од аспиринот. Д димери како во 3 тромесечје.Има ли некоја со мутација што ја поминала без проблем бременоста без фраксипарини, а со употреба на аспирин, без последици ?

16. DzasX

DzasX Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    254
    Пре мама се препорачува да се пие и после породување, се дури бебето цица.

На K7M10J, Masnickaaa и mother_nature им се допаѓа ова.
  17. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Имаш порачувано од вториот линк? За Tiny знам дека се убави ама немаат поради ситуацијава

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Женски, ви се случило ли да ви потече ко водичка од градите, 23та недела сум до сега немало ништо сега гледам ми потече ко водичка малку, нормално е?

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Најверојатно е колострум. Полека телото се спрема за доење ☺

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да, неколку пати. Шпилхозните и бодијата од Tiny baby shop се исто на George фирмата. Многу добар памук.