Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Јас немам видено 0 до 3, можеби и има, не можам да тврдам со сигурност. Моја грешка тогаш. :)
    Ама сигурна сум дека синко секогаш носи поголема бројка. 3 до 6 носеше на 2 месеци. Еве сега на 10+ носи за 18 до 24.
    Како и да е, бодињата и шпихозните се врв, како нови се а перени се по 100 пати.
    Бодињата па посебно ми се свиѓаат, 7 се сосема доволни за било кој период, квалитетен памук за екстра цена и модерни се.
    Сега проверив, во право си, моја грешка, извинете што ве излажав. :* 3 до 6 се за 62 до 68. :)

На Kitten и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мој совет е како првата така и втората да ја тераш или специјалист за ризична бременост да си најдеш и да те посоветува

На Martka и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Одам и кај матичен гинеколог и приватно кај Хаџи Лега. Проблемот е што освен приватна лабораторија, не можам да дојдам до трансфузиолог. Образложение дека не може да се закаже кај доктор. Наредна недела прв пат во оваа бременост ќе одам на трансфузиологија со термин само за лабораторија. Никако да добијам мислење од трансфузиолог и тоа фрустрира. Посебно кога и диктираш на матичната што да испиташ... Со резилтатите за жал матичниот одредува дали треба терапија, а тие не се доволно стручни во областа и не ги сфаќаат сериозно дијагнозиве, мутацииве...

4. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Denes prasuvav ovde na ovaa Tema,I Mene mi treba transfuziolog,ima vo Sistina I vo remedika,nemam jas licno iskustvo, no Se odluciv za remedika, 1000 denari e pregled,so rezultatite od klinika ke si idea na privatno I ke ti odredat terapija

5. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас сум хетерозигот,прва бременост мисед високи д димери и ризик тромбоза,втора бременост од почеток до крај со клексани фраксипарини кога по 2 дневно кога по 3.Оваа бременост превентивно се боцкав само 2 месеци од 3 до 5 месец а до 3 месец пиев аспирин и се е ок.Друга терапија до 5 месец витамин Д ,В12 а цела бременост метил фолат.Мене трансфузиологот за оваа бременост ми рече се додека е ок на ехо со бебето и постелката да не доаѓаш на трансфузиологија.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ве читам дека одите по повеќе пати на трансфузиолог и во зависност од вредноста ви ја одредува/корегира дозата на клексани.
    Еве мене од старт ми препишаа клексани од 0,4 и ми рекоа да си терам цела бременост без потоа да ми контролираат дали има потреба од модификација, од утре сум 26та недела и вака терам.

Околу купувањето, земете си што ве бендисува не му ја мислете многу.
    Јас за првата бременост вака си викав рано е, има време и во 7ми ме задржаа во болница, си лежев таму до 8ми и ме породија без да бидам спремна за бебе, нели рано ми беше.
    Среќа имав 2,3 шпихозни за почеток да го облечат малиот, додека јас си продолжив да си бидам во болница маж ми отишол и испазарел машки :D
    Беше сам избрал количка, транспортер, ташна, комплети, дури размонтирал и сѐ испрал :!:

Сега чекам да влезам во 7ми и ќе почнам да си купувам сама, да не треба пак да го растрчуваме мм потоа :D
    Набрзина тогаш за синко играчката за над креветче ја има купено розева па сега ми вика гледаш дојде ден ќе се најде 8-|

На Осе, Andra, monka_bonbonka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ти ја препорачувам Герасимова во Ремедика. Префина, ја фалат, лично искуство супер, и прифаќа резултати од клиника.
    Во однос на шеќерот, вит Д, хашимото, би требало редовно да те следи и ендокринолог.

Последна измена: 17 јуни 2020
  8. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Добро, само јас ли се потам? Посебно на спиење. И мирисам дури;(ова не ми се случило до сега. Како некој стар дедо сум.
    Пијам вода голема количина. Се туширам 2 пати на ден плус пред спиење. И еве сега морам пак.

На Brpbrp, Izzy_0504, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Не мириса, ама вода течи од мене овие денови. Туширање нонстоп.клима пуштено.
    Рассоблечени по дома и се се потам:(

На eta, Izzy_0504, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Како дежурен кривец се осеќам навечер сум најактивна :D Дефинитивно не заспав цела бременост како што треба :headbang: Во однос на потењето, се пронајдов па да ти пишам :) 3 пара пижами менувам секоја вечер, џабе. Косата мокра а врзана во реп горе вода тече од мене. Во моментов седам на промаја, не се живее
    @Alishan30 со клима спиеш? Мене ми е страв, па на промаја сум. Од две зла не знам кое е полошо искрено

На Thallia, eta, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Не памтам претходната бременост овакво нешто вајда дека овој период бев околу 5ти месец.
    Не сум била само јас. Ме утеши. :)
    Плус па малово кога ќе реши да се префрли кај нас, залепено до мене.. Јас пуштам клима во другата соба. И отворен прозорец.

На Thallia, monka_bonbonka, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Леле жени зар спиеме под исто небо? Јас денес пуштив клима ама на топло:wasntme: станов ни е многу ладен, а и надвор не ми е нешто жешко, еве ви пишувам легната од под кебе:D

На AnaMarijaAa, Masnickaaa и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Ај да се сменеме:D
    Клима работи, само што се истуширав, седам и се топам;(

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    Исто... цело време ми е склет, жешко, ми се оди од кожа да си излезам.. ја по долна облека спијам, со отворена врата, мм ќебе бара :D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Исто и маж ми вика баш е пријатно ладничко му било, покриен и си хрка. Јас распиштолена, ненаспана и испотена. А цел живот сме во обратна ситуација...тоа е друго стање, сега разбирам што значи:emo:

Ауууу неможам да поверувам:wasntme:

На Alishan30, Среќичка, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    И јас само што ќе пишев :D Не пуштам клима за греење, ама со зимски јорган и со чорапи уште спијам. Дома седам по тренерки на долги ракави. Мислев само јас сум таква ама не сум била единствена :sun:

На AnaMarijaAa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Сепак не си оставена така и аспиринот ја разредува крвта, јас кај Јани бев на почетокот првите два пати и после почна коронава мене терапијата ми ја одредува гинеколог и јас сум со два мисед предходно ама оваа цела бременост ја терам со клексани без аспирин,твое е само да ти даде матичниот гинеколог да ти земат крв на трансфузија д димери и хемостаза со времињата ќе се види се и плус веќе повеќе од пола бременост ја имаш поминато на ехо ти ги гледаат и протоците, како напредува бебе дали има застој или нема во раст, ако се е добро не се грижи и јас сум со истите мутации само хетерозигот али терапијата е таа:)

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не си само ти :lol: џабе се ролони,дезодоранси како да испрауваат некако па и уште мириса потта страшна работа да ти е срам да искочиш од домА...:worried::$

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Ме изнасмеавте бре жени со топло-ладново :rofl: се гледа дека е друго стање, не знаеш како ќе те здрма.

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Јас спијам би-поларно. Одоздола фротирка одозгора ќебе. 8)