Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Јас сум 32ра недела , претходната недла креветчето стигна свекрвами од мерак се запна ајде ќе купимее па други работи ќе треба ... мене како страв , како шубе ми беше ама па и колку се израдував кога стаса :inlove: имам и некое боди купено и сет за новороденче и само си ги гледам , си ближи времето треба уште многу работи да се купат , само добра мисла :angel:

На Petrova Ceca, Tsukinory, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас мислам подобро со време се да се земе со оглед на ситуацијава не дај боже да затворат продавнициве па без ништо ќе си останеме...јас сум 6ти месец и веќе купивме колича и креветче за кога ќе се селиме се да си спремам на време уште сега ми е мачно со топлово а тек па 9ти немам намера со толкав стомак да шетам па не дај боже уште да кажат да треба да лежиш :D со време најубаво си е

На Snowflake97, Chikitaa и Tsukinory им се допаѓа ова.
  3. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Ај упатете ме :)
    За Чаир за Цтг кое мери и контракции и срце? Кој кревет?
    Минатиот пат легнав на средното само срце измери |(

4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Таман ти е за купување, зар во 40та недела ќе купуваш. Опушти се уживај сега е најинтересното, купуваш, переш, пеглаш, редиш и го чекаш :)

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Да па и жешко ќе фати кај ќе се тркалам :lol:

6. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Тоа последното што е до прозорите мери само пулс..
    Јас на првиот кревет кога ќе влезеш еднаш кога правев мереше и контракции и пулс.. Али денеска кога бев, немаше апарат на првиот кревет па после донесоа :^) што ли прават, ги менуваат ли кој ги знае..

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    До сега се на приватно испитував, не можев до упат да дојдам. Сега упатов ми е за лабораторија и ќе пробам, ќе замолам ако е Јани на работа да ми ги види резултатите. Да беше до него до сега ќе бев на фраксипарини. Ако не го најдам Ремедика не ми бега.

На Aw-aw му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ако не успеам да стигнам до Јани,секако ќе одам кај Герасимова. Таа не ја знам, а во Јани имам целосна доверба. Со ендокринолог на вибер контактирам и му праќам мерења и крвни анализи што ги правам приватно за жал. Се надевав барем за рх негатив инекцијава и евентуално фраксипарините да можам нешто да рефундирам. Финансиски се исцрпив веќе...

9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ќе видиме како ќе бидат резултатите. Со претходната бременост аспиринот по само 2 недели терапија ми намали одредени вредности драстично. Итно ми го укинаа и ме ставија на фраксипарини. Е сега тоа испитување за овие 2 месеци откако го пијам не сум го направила затоа што не го прават по приватниве лаборатории. Само на трасфузиологија.Морав да диктирам на матичната што да испитам. Затоа ме фаќа паника. Затоа што од неа ќе зависи дали ќе треба терапија. А ич не ги сфаќа озбилно дијагнозиве. Шаблонски тера. Да беше до неа уште ќе немав испитано гестациски дијабет, а дијабетологот итно ми го испита уште во 11-12та недела. Од тогаш сум на режим...

Последна измена: 17 јуни 2020
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    Нели можеш да ја смениш матичната? За таква бременост искрено би ти ја препорачала др Сузана Гинековита позади Ли кафе е. Она и скрининзите ги прави и многу е трпелива и време одвојува и забележувам дека доста специјалисти ја знаат и знаат дека е добра во работата. Верувам дека можеби ќе ти биде од помош во ваква ситуација

11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Не знам дали може да се смени матичен сред бременост, 26та недела веќе. Дали ќе се нафати да ме прими...А и слушнав пред некој ден дека не прима нови пациенти...

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    Знам дека одат кај неа доста и на приватно на консултација и скрининзи приватни. Чисто може ќе ти е од помош некогаш ако не змае твојата што упат да ти даде бар да имаш.со уште некоб да се консултираш или кај да те прати. :?:

13. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас бев кај Герасимова од истата причина, немам мислење од трансфузиологија. Поради фактор 2 мутација хетерозигот рече дека цело време ќе бидам на клексан, без разлика што д димери и хемостаза се ок. Исто и за хашимото хипо, контрола на еден месец, исто приватно. Бромергон пијам ради висок пролактин итн. Исцрпувачки во секој поглед.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Јас знам кај да одам ☺ Читам и дека стигаат некои и до трансфузиолог со 24 часовен упат. Само јас никако да стигнам. Лабава е жената што да кажам... Затоа цела плата за приватни испитувања и во Ремедика ја давам...тоа е...

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Исцрпувачки многу. Ако со претходната бременост дипломирав, со оваа ќе докторирам ☺ Уште да можам да си препишам доза фраксипарин не знам

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако не е тајна кој ти е матичен? Бидејќи се гледа дека не се разбира од водење на ризична бременост

17. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    На средниот кревет цтг е чудно и како најстаро им е јас еднаш заглавив 3 пати од почеток.

18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Не можам да ја кажам. Специфична сум со дијагнозиве ☺

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    (facepalm) бог да чува од такви штонтреба да ги бркаш и да им кажуваш што да праат...

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    РХ негатив сум и јас. Ќе видиш таа се прима до крај на 28ма недела ама со предходно направен КУМБС тест ( иако одам кај Герасимова, таа ме натера тестот да го правам на клиника за да не давам 3500 во ремедика. Така и направив, ама искрено пишував погоре се покајав. Катастрофа е на клинички во мизерни услови ми зимаа крв..сега е реновирано се надевам има и поголем ред, незнам. И за резултати ме маткаа 3 дена, 3 дена одев еден по друг ден и дури 3иот ден ми ги дадоа како да ти кажам...
    Нема везе тоа, извештајот од тестот со извештај од матичен гинеколог дека си ја примила инекцијата, и фиакална сметка со сметкопотврда од аптека во прилог и трансакциска сметка поднесуваш во Фондот кај црвен крст. Пред 3 недели имам поднесено сеуште немам рефунфација ама ваљда ќе биде. Инекцијата е имуноро ја купив 2800. Клекасни не рефунфирам, од причина да не се маткам по докторилинички
    Точно бев со итен упат пред 3 недели ама само за тестот да го направам од денес за утре, не се видов со доктор. Упат од матичен гинеколог.