Читав некаде ама не знам која тема беше, за гнездата на која температура да се испере а да не ми се собере.Ако знае некој нека ми каже да не го упропастам.
Јас плетенки имам горе доле исти се ко гнездото ,ако имаш рачна програма на машината онаа кратка 15мин 30с.600 обртаи пушти го така супер ќе се испере.
А гардеробата за бебе првпат исто на 30степени ја перевте? Глупости прашувам ама тоа е барав по групите не можев да најдам.
Јас никако да научам со сушарава да ракувам и со детскиве облеки. Масакар ги направив. На што најчесто ги сушиш?
Beko имам и едно упатство смотано ништо не пишува во него. Од тука прочитав да не се преполнува и во зависност од полнењето избирам минутажа на сушење. 85минути најчесто сушам наши а 70 минути од бебево. Таква е мојата само минути има. И па некои работи ми се скустрени
Јас ги исправ шаренките на 40° а тетра пелени, крпи, бањарки и такви работи на 60°, во двата случаи со двојно плакнење и без омекнувач.
Женски ми стигнаа резултати од приска пишува низок ризик , ама процентите ми де збунувачки, се нервирам .. На скрининг кај Димчев ми кажа се е во ред нема потреба од никакви тестови, добри се резултатите од ехо, матичниот исто. а сега резултатите некако и како да не се баш најдобри . Дали имала некоја искуство?
Девојки, пошто сум на патолошка, а комисијата автоматски отвара 35 дена порано породилно, па не сакам така..сакам да ги користам мерките од владата. Дали некој има инфо до кога траат мерките за трудниците? Фала
Имам заборавено од пред 3 години..Како беше со патолошка? Прво матичен ти дава 15 дена, па со извештај од специјалист комисија продолжува уште 15 дена и после со конзилијарно на комисија продолжуваат уште 30 дена се до 45 дена пред термин ?
35 ili 45 dena pred termin? Inace mislam deka nikoj neznae sega do koga kje traat merkite. Eventualno... mislam mozes i so godisen odmor da ja prekines patoloskata koga kje dojde vreme i posle toa porodilno da si otvoris standardno a ne 45 dena pred termin.