Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Јас многу често се будам, заспана на грб. Колку и да се трудам, не бива. Е сега верувам дека не е долго, бидејќи бебе почнува да клоца и ме потсетува да се свртам. :) нели и цтг кога ни прават лежиме на грб? Како да престанам да спијам и на грб баш ме интересира :(

На eta, Milkiway и Happyinlove им се допаѓа ова.
  2. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Во втор и трет триместар, колку што читам е втор членката, не се препорачува лежење/спиење на грб, затоа што плодот притиска на вената кава што е главен преносител на крв од долниот дел до срцето. Ова е мое познавање од 2 бремености, но доколку изгуглате, истиот одговор ќе го пронајдете. Секој за себе си одговара, кој како сака

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    И јас избегавам, ама пак се будам на грб. Некако најзгодно ми е изгледа. Или и кога лежам на грб, читам, гледам да ми е тежината на едниот колк. Џабе. Заспијам ли, често се будам на грб.
    Според мене треба да се избегнува, ама до толку да се опседнуваме, не. Порано жените многу знаеле дали треба на грб или не, па колку милениума сме се изродиле здрави и прави. :D

На eta и Среќичка им се допаѓа ова.
  4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Исто помислив :) најверојатно како и за се, треба баланс и без претерување :)

На eta, NovusOrdoSeclorum и Happyinlove им се допаѓа ова.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Сите во спиење се вртиме и се местиме како што ни е згодно. Јас еве 22 недела уште на стомак знам да се разбудам и на грб.
    А па кај што спомна цтг,јас едвај дишев легната на грб ич неможев да лежам додека траеше. Ги молев да се свртам на страна:)

На Alishan30, Среќичка и firequeenn им се допаѓа ова.
  6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.794
    Мене перничиња ми помагаат..На лева страна ми беше препорачано да спијам , ставам една перница пред мене во делот кај стомакот и една одназад кај половината.Ми помага да не се заборавам и да се најдам утрото на грб свртена.
    Oдамна знам за вена кава инфериор само што членката не кажа дека спиела на грб(за тоа сум и јас против) туку само лежела. Еве јас повремено легнувам на грб бидејќи во овој стадиум од бременоста ми е единствен начин да го осетам бебево.Штом го осетам веднаш менувам позиција.

На Осе, eta, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    И јас заспивам на лева страна се будам некогаш на грб 23та сум. Искрено од старт спијам на лева страна дека подобро било ама сега осеќам веќе цела нога ми се кочи ми трне.. и може затоа во спиење се вртам. Јас кога и кажав на мајками за ова спиење на лева страна ми се чудеше ми вика прв пат слушала такво нешто. Верувам дека е подобро ама па сега со сила убавина не бива мора некогаш да легнеш да оптегнеш грб :D

На Broki5, Alishan30, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас ставам перничиња ама некогаш се наоѓам и врз нив смачкани палачинка направени:rofl: а што убаво ќе си се стокмам кога ќе легнам после тоа пеничињата или се под мене или некаде низ кревет :lol:

На Broki5, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мислам дека од што сме научени на страна да спиеме кога ќе легнам на грб дека цревата ми се залепени за него и губам воздух, а што убаво така да се оптегнеш мераклиски :?:

На firequeenn и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    Да и ја кога ќе се пробудам у 4-5 на грб легната ептен убаво се осеќам а пред тоа никогаш не сум спиела на грб туку на страна или на стомак сега прв пат се будам така :?: телото си бара валда позиции

На Broki5 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мислам дека од што сме научени на страна да спиеме кога ќе легнам на грб дека цревата ми се залепени за него и губам воздух, а што убаво така да се оптегнеш мераклиски :?:
    Епа колковиве сол ги направивме од што лежиме на страна добро и што не сме укочени скроз барем додека можеме ќе си прилегнуваме на грб :lol:

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  12. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    5 перници користам од кои една е трудничка и пак се будам или на грб или на десна страна. 8)

Перниците на страна, прочитав дека со тоа што се будиме сред ноќ на грб, самото тело ни вика ај сврти се на страна малце. Проблем е кај мене што се будам кај 2/4 и после оди боксирај се цела ноќ со перниците. На 9ти ќе се залепам со супер лепак и нема мрдање.

На Alishan30, eta, Milkiway и 3 други им се допаѓа ова.
  13. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Абе нормално, се здрвуваме, и ја се оптегам неколку секунди на грб,32 недела сум, ама избегавам

На Broki5, Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас се плашев премногу иако не признав на никој :D Изгледав и секакви клипчиња природно, царски, анестезии... Таква сум, мора да знам што ме чека. Секоја вечер филмови како ќе раѓам и пораѓајот ми беше скроз различен, болките различни... Така да, не се преоптоварувај само позитивна мисла и правилно дишење. Не знам каков ќе ти биде пораѓајот ама знам дека полошо ќе поминеш ако испаничиш верувај.

Ако нешто ми помогна тоа е дека цело време ги чекав 'страшните' болки. Колку и да ми беа јаки си велев сега ќе дојдат уште појаки и така некако ги издржував.

На flower30, Broki5, Izzy_0504 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Bube64

Bube64 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Zdravo devojki ...imam edno prasanje bremena sum 24 nedela..proslata nedela bebeto mnogu mrdase sekoj den i toa jako mavase ...eve vekje 4 dena ne osekjam da mrdne dali e normalno? Ve molam kazete mi nekoj koj znae koj go imal istoto kako mene,dali ima potreba od zagrizuvanje ili pak e normalno? Fala pozz

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Odi na eho da te vide dr

На Bube64 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bube64

Bube64 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Vo ponedelnik imam zakazano ...daj boze da e se ok ..neznam zasto ali sekogas mi pominuvaat losi misli niz glava pred da odam na kontrola

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    А проба да се напиеш кока кола/кафе и благо да јадеш нешто легни на грб на страна почекај и види мора да ја осетиш да мрдне

На Bube64 и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Легни на лева страна и стави перница под стомак. И кај мене така прави беблаков, мрзле е и често пати ме плаши го нема со денови.

На Miss.Sweet, Bube64 и eta им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Има периоди кога се смируваат. Пробај легни на грб, напиј се кока кола, кафе.

На Bube64 му/ѝ се допаѓа ова.