Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.755
    Ништо не е, од самата бременост ке почнеш да отекуваш. Некои жени два броја поголеми чевли носат од отоци.
    Намали сол, хидрирај се со барем 2 литри вода и мери притисок.
    Ретко која жена не отекува при крај.

На Thallia и Chikitaa им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Добар ти е притисокот, мене ми беше 100 со 50, а од 6ти месец (овој период лани) отеков во нозе,раце.
    Ми рекоа од топлото дека е
    Отокот помина 1 недела по породување

На Izzy_0504, Thallia и Chikitaa им се допаѓа ова.
  3. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Да , ете само вода пијам одмарам ама пак кога ќе станам низ дома како перничиња ми се прават :D

4. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Епа и јас си викам од топлото од тежината ... ама прочитав дека и притисокот игра улога и ќе мерам за секој случај..

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Не си ендемска будала, еве ме и мене тука :rock: Никој не ни забранил ама имав кафен исцедок прво тромесечие и мм не сакаше (и уште не сака) да чуе за секс, страв му е :rofl: А и мене искрено:worried: А ни се сака и на двајцата ама ќе си почекаме барем до 9ти месец..

На Alishan30, Broki5, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И јас ставам утрогестан 2х1 и пред некој ден како крукче на гаќите дури лепливо, се нафурав да не е плодова, ама дефинитивно е од утрогестанот тој мрси .

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    7.586
    Морее имајте зошто коа ќе се роди бебе тешко хаха. Мм скапан од работа и неспиен навечер, јас со мали додека го успијам се комирам, гледам да поспијам зошто журки прави навечер. Секс здравје кога ќе праиме сестриче :x

На Thallia, Sofi.ja и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    На колку време треба да се мери притисок во последните месеци? Јас мерам чат пат, еднаш неделно, засега ок ми е. Но читав на нет дека пред крајот треба почесто да се мери.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.708
    Секс одбегнувам. Ниско ми е бебето, плус многу клоца. Не би ми било пријатно да го осеќам дур се сексам. Дур не го осеќав толку имавме.

Него, што земате за такихардии,и што може да ги предизвика? Или мора терапија од лекар?

На Happyinlove и elcezelce им се допаѓа ова.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Пред некој ден заборавив да се напијам магнезиум и спиејќи накај 4 саат сабајле ме фати грч на ногата. Ме болеше овие 2-3 дена местото и си мислам мускулот ме боли. Сега гледам имам модрица на местото. Му се има на некој случено?

11. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    И јас се приклучувам во тимот :D не ни е забрането ама исто со кафеав исцедок со паники

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас со син ми кога бев бремена постојано бев тахикардична ама не ми сметаше земав повремено Б6 пиев ако ти смета осеќаш многу најдобро е консултација со лекар да си направиш .

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Б6 најмногу 3×1 ,смирува тахикардии и плус тоа ти е витамин.

На eta и simonka93 им се допаѓа ова.
  14. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Мене ми се случи досега 3 пати да ме разбуди во текот на ноќта грч на мускулот баш на листот од ногата и покрај тоа што редовно земам магнезиум.Многу е непријатно чуството и наредните 2-3дена осеќав како да имам нешто прободено во мускулот ,но поминува.Кај мене не се појавија модрици.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Да, баш на листовите или на стапалото. И со претходната бременост ми се случуваше ама ова со модрицава е прв пат. А инаку немам дијагноза поставена ама пред да забременам прв пат, имав испукани капилари по нозете и во лето ми "вриеа" нозете, такво чувство имав. Посебно навечер кога ќе легнев. Со претходната бременост повеќе ми се појавија капилари и вени на некои места. Па сега си мислам од грчот и ова да не се некои капилари. Цела шарена ќе се направам во нозете. А откако се стопли ме болат нон стоп од колената надолу. И навечер ми се откриени.

16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Се превртувам од смеење :rofl: мене ми се случи на 2 пати да сонувам секс со човек што не сум го видела 10 год и во сон доживував оргазам. Жими бога мислев сум луда и си викав ова сигурно од Утрогестанот ми е. Ако си веќе влезена во 9ти и имаш дозвола од доктор ич не се секирај за оргазам. Мислам од 9ти веќе и препорачуваат доктори да размрдаш бебе ;)

На Thallia, K7M10J и Среќичка им се допаѓа ова.
  17. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Хаххаха леле ме изнасмеа хахахахахаха јас до сега само мажот ми сум го сонувала хаххаахах
    Не сум, 34 недела терам :)

18. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Не би знаела да те советувам:(Мене ова ми е прва бременост ,поради мутиран генза тромбофилија од 8недела некаде по препорака на трансфузиолог и гинеколог примам клексани ,магнезиум и калциум но ете не мора да значи дека ако конзумираш магнезиум и калциум нема да имаш грчеви и трнења.Јас го прашав гинекологот и се тешам со тоа дека од него добив одговор оти во бременост вакви работи се нормални:)

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    И јас сум мутант ама дека во оваа бременост немав пристап до трансфузиолог до сега, на аспирин сум само. А претходната бременост ја истерав со фраксипарини. Ќе видиме резултатите од трансфузиологија другата недела што ќе покажат па ако не во Ремедика ќе одам на трансфузиолог. Ме одврати Хаџи Лега 2 пати до сега од идеата ама сега ако ми е нешто сомнително не го прашувам, ќе одам.

На Dua! му/ѝ се допаѓа ова.
  20. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    33 недели сум и денес на преглед побарав да ми измерст грло на матка дека ептен ниско го осеќам бебе. Абе цел ден ме боли кај препони и над вагина, не можам да одам. Веројатно од вагинално шо ми мерес цервикс. Некој со вакво искуство?