Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ништо не е, од самата бременост ке почнеш да отекуваш. Некои жени два броја поголеми чевли носат од отоци.
    Намали сол, хидрирај се со барем 2 литри вода и мери притисок.
    Ретко која жена не отекува при крај.

Thallia and Chikitaa like this.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Добар ти е притисокот, мене ми беше 100 со 50, а од 6ти месец (овој период лани) отеков во нозе,раце.
    Ми рекоа од топлото дека е
    Отокот помина 1 недела по породување

Izzy_0504, Thallia and Chikitaa like this.
  3. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Да , ете само вода пијам одмарам ама пак кога ќе станам низ дома како перничиња ми се прават :D

4. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Епа и јас си викам од топлото од тежината ... ама прочитав дека и притисокот игра улога и ќе мерам за секој случај..

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не си ендемска будала, еве ме и мене тука :rock: Никој не ни забранил ама имав кафен исцедок прво тромесечие и мм не сакаше (и уште не сака) да чуе за секс, страв му е :rofl: А и мене искрено:worried: А ни се сака и на двајцата ама ќе си почекаме барем до 9ти месец..

6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

И јас ставам утрогестан 2х1 и пред некој ден како крукче на гаќите дури лепливо, се нафурав да не е плодова, ама дефинитивно е од утрогестанот тој мрси .

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Морее имајте зошто коа ќе се роди бебе тешко хаха. Мм скапан од работа и неспиен навечер, јас со мали додека го успијам се комирам, гледам да поспијам зошто журки прави навечер. Секс здравје кога ќе праиме сестриче :x

Thallia, Sofi.ja and Meckicja like this.
  8. Среќичка

Среќичка Популарен член

На колку време треба да се мери притисок во последните месеци? Јас мерам чат пат, еднаш неделно, засега ок ми е. Но читав на нет дека пред крајот треба почесто да се мери.

K7M10J likes this.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Секс одбегнувам. Ниско ми е бебето, плус многу клоца. Не би ми било пријатно да го осеќам дур се сексам. Дур не го осеќав толку имавме.

Него, што земате за такихардии,и што може да ги предизвика? Или мора терапија од лекар?

Happyinlove and elcezelce like this.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Пред некој ден заборавив да се напијам магнезиум и спиејќи накај 4 саат сабајле ме фати грч на ногата. Ме болеше овие 2-3 дена местото и си мислам мускулот ме боли. Сега гледам имам модрица на местото. Му се има на некој случено?

11. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

И јас се приклучувам во тимот :D не ни е забрането ама исто со кафеав исцедок со паники

Alishan30 likes this.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас со син ми кога бев бремена постојано бев тахикардична ама не ми сметаше земав повремено Б6 пиев ако ти смета осеќаш многу најдобро е консултација со лекар да си направиш .

simonka93 likes this.
  13. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Б6 најмногу 3×1 ,смирува тахикардии и плус тоа ти е витамин.

eta and simonka93 like this.
  14. Dua!

Dua! Истакнат член

Мене ми се случи досега 3 пати да ме разбуди во текот на ноќта грч на мускулот баш на листот од ногата и покрај тоа што редовно земам магнезиум.Многу е непријатно чуството и наредните 2-3дена осеќав како да имам нешто прободено во мускулот ,но поминува.Кај мене не се појавија модрици.

lemon8ejt likes this.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Да, баш на листовите или на стапалото. И со претходната бременост ми се случуваше ама ова со модрицава е прв пат. А инаку немам дијагноза поставена ама пред да забременам прв пат, имав испукани капилари по нозете и во лето ми "вриеа" нозете, такво чувство имав. Посебно навечер кога ќе легнев. Со претходната бременост повеќе ми се појавија капилари и вени на некои места. Па сега си мислам од грчот и ова да не се некои капилари. Цела шарена ќе се направам во нозете. А откако се стопли ме болат нон стоп од колената надолу. И навечер ми се откриени.

16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се превртувам од смеење :rofl: мене ми се случи на 2 пати да сонувам секс со човек што не сум го видела 10 год и во сон доживував оргазам. Жими бога мислев сум луда и си викав ова сигурно од Утрогестанот ми е. Ако си веќе влезена во 9ти и имаш дозвола од доктор ич не се секирај за оргазам. Мислам од 9ти веќе и препорачуваат доктори да размрдаш бебе ;)

Thallia, K7M10J and Среќичка like this.
  17. Среќичка

Среќичка Популарен член

Хаххаха леле ме изнасмеа хахахахахаха јас до сега само мажот ми сум го сонувала хаххаахах
    Не сум, 34 недела терам :)

K7M10J likes this.
  18. Dua!

Dua! Истакнат член

Не би знаела да те советувам:(Мене ова ми е прва бременост ,поради мутиран генза тромбофилија од 8недела некаде по препорака на трансфузиолог и гинеколог примам клексани ,магнезиум и калциум но ете не мора да значи дека ако конзумираш магнезиум и калциум нема да имаш грчеви и трнења.Јас го прашав гинекологот и се тешам со тоа дека од него добив одговор оти во бременост вакви работи се нормални:)

K7M10J likes this.
  19. K7M10J

K7M10J Популарен член

И јас сум мутант ама дека во оваа бременост немав пристап до трансфузиолог до сега, на аспирин сум само. А претходната бременост ја истерав со фраксипарини. Ќе видиме резултатите од трансфузиологија другата недела што ќе покажат па ако не во Ремедика ќе одам на трансфузиолог. Ме одврати Хаџи Лега 2 пати до сега од идеата ама сега ако ми е нешто сомнително не го прашувам, ќе одам.

Dua! likes this.
  20. enaena

enaena Истакнат член

33 недели сум и денес на преглед побарав да ми измерст грло на матка дека ептен ниско го осеќам бебе. Абе цел ден ме боли кај препони и над вагина, не можам да одам. Веројатно од вагинално шо ми мерес цервикс. Некој со вакво искуство?