Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Извини, јас до сега не сум мерела вагинално, како го мерат?

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ќе се смееш ,ама јас првите прегледи нели вагинално ги прават и после преглед имав такви болки,случајно открив дека со секс ми се смируваат:$:$:)...ако се мери така пробај и ти може ќе ти помине :P

3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Од 18та недела ми мерат цервикс последен пат завчера и јас сум 33та, непријатно е чувството по прегледот, но да ме боли до сега не ме болело. Али можно е да е од тоа, а и неделите си го прават своето не се плаши :) Јас сум психички спремна се да почнува да ме боли полека полека од муабети што читам по форумиве, бидејќи прва бременост ми е и немам лично искуство(facepalm)
    Со вагинална сонда. Не цела минута трае прегледот, не е болен, исто како вагинално ехо. Само по плитко влегува со сондата не оди толку длабоко и ти кажува димензии :)

На Alishan30, Среќичка и eli.karameli им се допаѓа ова.
  4. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Колку мг на магнезиум на ден е дозволено да се пие при бременост? Сабајле пиев едно апче од 250мг, и сега се напив едно од 250мг. Имам мн болки во долниот дел на стомакот, не знам дали смеам да се напијам уште едно

5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Мислам доволно ти е тоа што си го испила 500мг.
    Подобро б6 напиј се, да те потсмири.

6. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    И б6 пиев не ми помогна

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nema vrska mene nikogas ne mi go merea cerviksot so sonda nego samo taka odgore sonda Dr mi stavi samo prviot pat koga bev na eho vo bremenosta posle toa nikogas poveke ne mi stavi sonda i kako sto kazav cerviksot mi go merese odgore koga me gledase na eho

8. thegirl20.20

thegirl20.20 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    17
    Која ви е матичната гинеколог што ја посетувате за време на бременоста? Моментално сум кај една што ми е прилично блиску, но воопшто убаво ни ми објаснува нешто за бебебто, и за мене ниту за проблемиви што ми се случуваат никако не ми помога одам на преглед џабе буквално ако ја прашам нешто добро ке каже ако не ништо, незнам ни што е во ред ни што не е со мене и бебето. Би ми препорачале ли некоја навистина добра докторка, барем да знае да ми објасни може да е од Кисела Вода, Центар небитно од Скопје сум.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Јас пиев два пати од 375мг, значи околу 800мг на ден (по препорака од доктор, имав скратен цервикс)
    Бедоксин, два пати на ден,дозволено во бременост
    Не верувам дека е од тоа,сондата многу малку влегува, само "главчето":D

На kukla21 и simonka93 им се допаѓа ова.
  10. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    34+6 сум еве веќе 2-3 ноќи по ред имам отежнато дишење.. вчера вечер кога легнав осеќав како да ќе умрам скраја да е:(.. Цело време несвесница ме фаќаше главата осеќав како ми паѓа и пробував да останам свесна, ми се вртеше премногу, имав потреба од воздух сакав да станам и да излезам надвор ама не можев од што ми се вртеше, во градите осеќав како да ми лути нешто и воопшто не можев да дишам едвај некако земав воздух.. Еве вечерва пак не можам да дишам пак нешто ко да ми лути многу лошо се чувствувам и од време на време срцето забрзано ми чука;(.. Не можам ни да спијам, а ми се спие и тоа многу.. Совети некои што да правам???.. На 5 перници спијам ( спијам седната од толку многу што се високи перниците)..

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Пишав погоре,ако имаш Бедоксин-Б6 напиј се,ќе те смири и легни на лева страна

На Mim111 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Немам бедоксин ама ако помага и ако е дозволено да се пие во бременост сабајле одам во аптека и купувам.. А иначе лежам и на лева и на десна, џабе...;(

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Можеш и 1гр да се напиеш, пример сабајле и навечер 2х250мг.

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.793
    Ноќи наназад не спијам навечер поради затнување на носот,прочитав дека се класифицира како труднички ринитис. Врз база на зголемување на хормоните во случајов естроген се стеснувале дишните патишта и со тоа се отежнува дишењето како во мојов случај.Некое решение има? Не спијам, а очи ми капат за спиење ама пустото не можам да дишам еден саат ми треба да се регулурам,од најубав сон се будам со затнат нос,ова само навечер се случува преку ден немам мака.Пробав со солен раствор пред некоја вечер и не ми помогна.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене ми помага главата да ми е на повисоко или како што ми е главата на перница скроз нагоре да ја кренам и така да заспијам колку толку ми се ослободува носот и не се затнува додека да заспијам :)

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Со затнат нос сум од првиот ден на бременост, не се ни трудам да го одзатнам.
    Се навикнав со него:lol:

На Викичка123, firequeenn, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Абе и како што растеме тоа плус уште толку мачно ни е ама морав да си најдам решение привремено секако кога ќе се разбудам се наоѓам склопчена цела па не да сум затната господ не ме отпушува:rofl:

На firequeenn и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Probaj so kapki ili sprej za nos sto se na prirodna baza kako solen rastvor na pr sinomarin bi trebalo da ti pomogne

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Не те разбирам, што нема врска? ? :)
    Јас кажав како мене ми го мерат, а и на останати членки.
    Точно дека може да се мери и од горе, но за жал тие димензии не се прецизни и точни. Вагинално е најточно за да си биде раат мајка.

На Broki5, Brpbrp, Jana06 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Во кисела вода незнам, но во близина и на Кисела вода и Центар ти е ординација Коруновски