Ќе се смееш ,ама јас првите прегледи нели вагинално ги прават и после преглед имав такви болки,случајно открив дека со секс ми се смируваат...ако се мери така пробај и ти може ќе ти помине
Од 18та недела ми мерат цервикс последен пат завчера и јас сум 33та, непријатно е чувството по прегледот, но да ме боли до сега не ме болело. Али можно е да е од тоа, а и неделите си го прават своето не се плаши Јас сум психички спремна се да почнува да ме боли полека полека од муабети што читам по форумиве, бидејќи прва бременост ми е и немам лично искуство Со вагинална сонда. Не цела минута трае прегледот, не е болен, исто како вагинално ехо. Само по плитко влегува со сондата не оди толку длабоко и ти кажува димензии
Колку мг на магнезиум на ден е дозволено да се пие при бременост? Сабајле пиев едно апче од 250мг, и сега се напив едно од 250мг. Имам мн болки во долниот дел на стомакот, не знам дали смеам да се напијам уште едно
Nema vrska mene nikogas ne mi go merea cerviksot so sonda nego samo taka odgore sonda Dr mi stavi samo prviot pat koga bev na eho vo bremenosta posle toa nikogas poveke ne mi stavi sonda i kako sto kazav cerviksot mi go merese odgore koga me gledase na eho
Која ви е матичната гинеколог што ја посетувате за време на бременоста? Моментално сум кај една што ми е прилично блиску, но воопшто убаво ни ми објаснува нешто за бебебто, и за мене ниту за проблемиви што ми се случуваат никако не ми помога одам на преглед џабе буквално ако ја прашам нешто добро ке каже ако не ништо, незнам ни што е во ред ни што не е со мене и бебето. Би ми препорачале ли некоја навистина добра докторка, барем да знае да ми објасни може да е од Кисела Вода, Центар небитно од Скопје сум.
Јас пиев два пати од 375мг, значи околу 800мг на ден (по препорака од доктор, имав скратен цервикс) Бедоксин, два пати на ден,дозволено во бременост Не верувам дека е од тоа,сондата многу малку влегува, само "главчето"
34+6 сум еве веќе 2-3 ноќи по ред имам отежнато дишење.. вчера вечер кога легнав осеќав како да ќе умрам скраја да е.. Цело време несвесница ме фаќаше главата осеќав како ми паѓа и пробував да останам свесна, ми се вртеше премногу, имав потреба од воздух сакав да станам и да излезам надвор ама не можев од што ми се вртеше, во градите осеќав како да ми лути нешто и воопшто не можев да дишам едвај некако земав воздух.. Еве вечерва пак не можам да дишам пак нешто ко да ми лути многу лошо се чувствувам и од време на време срцето забрзано ми чука.. Не можам ни да спијам, а ми се спие и тоа многу.. Совети некои што да правам???.. На 5 перници спијам ( спијам седната од толку многу што се високи перниците)..
Немам бедоксин ама ако помага и ако е дозволено да се пие во бременост сабајле одам во аптека и купувам.. А иначе лежам и на лева и на десна, џабе...
Ноќи наназад не спијам навечер поради затнување на носот,прочитав дека се класифицира како труднички ринитис. Врз база на зголемување на хормоните во случајов естроген се стеснувале дишните патишта и со тоа се отежнува дишењето како во мојов случај.Некое решение има? Не спијам, а очи ми капат за спиење ама пустото не можам да дишам еден саат ми треба да се регулурам,од најубав сон се будам со затнат нос,ова само навечер се случува преку ден немам мака.Пробав со солен раствор пред некоја вечер и не ми помогна.
Мене ми помага главата да ми е на повисоко или како што ми е главата на перница скроз нагоре да ја кренам и така да заспијам колку толку ми се ослободува носот и не се затнува додека да заспијам
Абе и како што растеме тоа плус уште толку мачно ни е ама морав да си најдам решение привремено секако кога ќе се разбудам се наоѓам склопчена цела па не да сум затната господ не ме отпушува
Probaj so kapki ili sprej za nos sto se na prirodna baza kako solen rastvor na pr sinomarin bi trebalo da ti pomogne
Не те разбирам, што нема врска? ? Јас кажав како мене ми го мерат, а и на останати членки. Точно дека може да се мери и од горе, но за жал тие димензии не се прецизни и точни. Вагинално е најточно за да си биде раат мајка.