Zdravoo jas se obiduvam da ostanam bremena, ovoj mesec bev na odmor tamu probuvavme I sega trebase da dobijam na 4 juli mi dojdemen.ama ja imav samo toj den.inaku I da kazam nekolku casa pred da mi dojde imav odnosi so maz mi I svrsi vo mene voobicaeno imam ciklus po 3 dena I 4 den mi e po nekoja kapka skoro I kako da nemam pijam samo folna kiselina pozz ve molam za vase mi slenje
Здраво мешиња Незнам дали ова е соодветно место за натписов,но морав да го споделам со вас бидејќи едноставно ми делуваше фасцинантно http://republika.mk/?p=279769
Сношти имав пак менс болки т.е лажни контракци и си ставив од чепчето што ми гопрепиша докторката.и утрово кога станав карлицава ја чувствував вкочанета, како локална анестезија да ми има некој шибнато, само во тој дел, колковите и карлицата, откако станав по 10тина мин се разлабави местот. Што мислите, јас неверувам дека има врска со чепчето, ама да не има па некоја таков ефект од чепчето? Еве и сега кога седев на стол 20тина минути, кога станав почувствувам вкочанетост тука.. и вчера во истиот дел од седењето на стол така почувствував.
Здраво мешиња како сте дали е препорачливо пливање во бременоста јас сум 28-ма недела планираме да одиме на море овие денови
Мојот гинеколог ми кажа дека пливањето е препорачливо во бременост, но само во отворени води и во базен доколку е „домашен“, а не за јавна употреба и редовно се хлорира. После бањање - туширање и облекување на сув костим за капење за да не се разболиш. Убаво да си поминете *Баш денес ќе се бањам-пливам прв пат и ќе пишам какво е чувството
И мене гинекологот ми препорача бањање, но исклучиво во море, и избегнување на сончање. Затоа сега бараме некој хотел блиску до плажа, кај што ќе биде едноставно пресоблекување и повлекување во соба...
Може е глупаво прашањево - ама во оваа држава се е можно Дали имам обврска некои од прегледите во текот на бременоста да ги правам кај матичниот гинеколог, или може сите во приватна клиника? Да не треба да му ги носам наодите од прегледите на матичниот?! Конкретно, да не ми направи проблем матичниот гинеколог за отворање на породилното бидејќи не сум правела прегледи кај него?
Da ve pozdravam na ovoj pekolno zezok den. Pomina i prvoto CTG bebco e super si odgovara na nedelite,so glavceto nadolu,edinstveno nesto sto me zbuni bese toa deka ima poveke od dovolno plodova voda,me zagrizi malku doktorkata pa bi sakala da slusnam nekoja so vakvo iskustvo? Imajte ubav den..
и мене ме интересира ова јас за буквално се идам на приватно, приватно и ке се порагам. Мора ли да се оди кај матичната да се има мајчина книшка?
Мора да се отиде кај матичната за да се отвори мајчина книшка и за да ве заведе како трудница...и после за да немаме проблем при отварање на трудничко. Иначе матичните обично мрчат кога вака се иде кај нив само ради заведување и за трудничко, најверојатно зошто ако се прават прегледите кај нив зимаат повеќе пари. И јас сум истиот случај, се на приватно и еве влегов во 7 месец и уште не сум отишла кај матичната ама морам во брзо време да го средам тоа. Иначе ова морално одење кај матичната важи само ако сте вработени-пријавени, за да може да ти отвори трудничко, а ако не си пријавена тогаш не ти треба.
Здраво мешиња, како сте? Јас само што си дојдов од гинеколог. Бебушко си е во ред, си напредува добро, скоро 1кг сме Мене железото ми е наслабнато уште од претходниот месец. Сестрата заборавила да ми се јави и да ми каже, а до сега требало да ги испијам апчињата и да ми се подобри... И затоа сега овој месец ќе ги пијам, па на наредната контрола ќе видиме дали има промени. (Овде кај матичниот се проверува крвта, и доколку има нешто тие ти се јавуваат.) Денес за скриен шеќер дадов крв, и долку е надвор од нормала ќе ме побараат. Овојпат на цтг не покажа лажни контракции. И така мамички бидете ми поздравени
Здраво Мамички и од нас како се снаоѓате по жешково?ние добри сме пак имавме свадба викендот бевме Битола па кај моите се изморивме по патишта,ама барем ги видовме моите,и еве сега одмараме дома се ладиме не ми се верува за 6 дена влегувам во 8 ми месец како ми поминаа летнаа,сите ми викаат дека ми бил голем мешко сигурно ќе сум се породела порано од последниот термин,како и да биде само се нека биде во ред со бебушко здрав и жив,да се роди и крај на август и септември за мама секогаш е добредојден принцот почнуваме со купување деновиве на количка креветче,облека релаксатор хранилка бејбифон и др.раб полека полека да се спремаме ве поздравувам
Wtff, земи си и спирулина да пиеш, јас ја прашав др дали смеам рече слободно тоа е на природна база, а ептен ја подобрува крвната слика, и го подобрува железото повеќе од било што друго...јас почнав да ја пијам па за една недела треба да проверам и скриен шеќер и крвна слика да направам па ќе видиме дали има подобрување иако само две недели ќе има како ги пијам ама се надевам на резултат.
Мила, ти веке си во осми, со полни 30 недели завршува седми, а со 30+1 (односно почеток на 31-ва недела) почнува осми месец и трае до полни 35 недели http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Така да честитки, го почнавте осмиот месец, а ние од утре Поздравче и се гледаме во чаир
Zdavo meskovci jas sum nova na forumov pa sakam da spodelam so vas i sekako da ve prasam dali nekoja od vas ima problem so ednata tuba i imala cela normalna bremenost jas sum treti mesec trudna ama kako odat mesecive se plasam malku a i me plasat doktorove ne smeam nisto da pravam vo stakleno zvono sum ....
Jas se banjav I plivav sekoj den, toa mi go preporaca I ginekologot I normalno posle sekoe iskacanje od voda da gi smenis mokrite so suvi kupaci __
Незнам дали ја има овде. Ќе пробам овој месец со овие апчиња што ми ги даде докторот, доколку не се подобри ќе проверам овде дали ја има ако не ќе порачам од Мк. Дај Боже да имаш позитивни резултати.
Девојки мене гинекологот ми рече да пијам фолна киселина до 12та недела добро јас таа и пред тоа ја пиев, друго нешто треба ли некои витамини? Заборавив да го прашам а се мислам дека имам прочитано тука дека се пие некој комплекс на витамини заедно со фолната Магнезиумот од кога се пие ?
^^ Само фолна до крај на трети месец, па после се продолжува со магнезиум и некакви витамини, ќе ти каже докторот кога ќе дојде време. Јас ги пиев Мамавит.